סלמון אפוי עם עשבי תיבול וצ'יפס זוקיני
סלמון אפוי עם עשבי תיבול וצ'יפס זוקיני (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי / פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים(2 מנות):

  • 2 נתחי סלמון במשקל 170 גרם כל אחד
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן זית
  • 1 לימון, לא מקולף, שטוף היטב ופרוס דק
  • שמיר טרי, קצוץ
  • פטרוזיליה טרייה, קצוצה
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • לצ'יפס זוקיני:
  • 2 קישואי זוקיני גדולים, לא מקולפים ושטופים היטב, חתוכים לאורך
  • 1 כוס פירורי לחם מסוג פנקו
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן מגורדת (לא חובה - לנוהגים בהיתר אכילת דגים וחלב יחד)
  • 2 ביצים, טרופות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית תערובת תיבול איטלקי או כל עשב מיובש אהוב אחר
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

אאא

1. מחממים את התנור לחום גבוה של 220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. בקערה גדולה, מערבבים היטב את ציפוי צ'יפס הזוקיני: פירורי הלחם, הפרמזן, אבקת השום, התיבול האיטלקי, מלח ופלפל שחור. טובלים כל רצועת קישוא בביצים הטרופות ואז בתערובת פירורי הלחם ומסדרים אותן בתבנית המוכנה. מזלפים מעל שמן זית ואופים במשך 15-20 דקות. מדי פעם הופכים את הצ'יפסים.

3. מוציאים את התבנית מהתנור ומורידים את החום ל-200 מעלות.

4. מסיטים את רצועות הצ'יפס לשולי התבנית, חצי לצד ימין וחצי לצד שמאל, ומניחים במרכז את נתחי הסלמון.

5. מזלפים שמן זית על הסלמון, מתבלים במלח ופלפל שחור, מפזרים מעל שמיר, פטרוזיליה ואת שיני השום ומניחים על כל דג 3 פרוסות לימון.

6. אופים במשך 10-12 דקות ומגישים מיד.