מה נאכל היום?

מתכון לפסטה אלפרדו עם פלפלים קלויים שמשדרגים בטירוף

ברוטב השמנת המוקרם של הפסטה הזו יש מרכיב סודי פשוט גאוני: פלפלים אדומים קלויים וצרובים שנמכרים בצנצנת. התוספת שלהם מעניקה למנה טעם מעושן קליל ומתיקות עדינה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
פסטה אלפרדו עם פלפלים קלויים שמשדרגים בטירוף (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • מלח גס
  • 340 גרם פסטה פטוצ'יני / סוג אחר לבחירתכם
  • 2 כפות חמאה
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 340 גרם פלפלים אדומים קלויים מצנצנת, קצוצים גס
  • 3/4 כוס שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס פרמזן מגורד + עוד לקישוט
  • פטרוזיליה קצוצה - לקישוט

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול עם מים מומלחים רותחים, מבשלים את הפסטה על פי ההוראות המצוינות על גבי החבילה. שומרים כוס אחת ממי הפסטה ואז שופכים את המים.

2. לבינתיים, במחבת גדולה, על אש בינונית, ממסים את החמאה. מוסיפים את הבצל והשום ומבשלים, תוך ערבוב תדיר, עד שהבצל רך והשום מזהיב קלות, במשך כ-4 דקות. מסירים מהאש.

3. מעבירים את תערובת הבצל למעבד מזון ומוסיפים את הפלפלים האדומים הקלויים והשמנת. מערבבים עד לקבלת מרקם חלק.

4. מוזגים את תערובת הפלפלים האדומים למחבת. מוסיפים חצי כוס ממי הפסטה ואת הפרמזן ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מתבלים במלח.

5. מוסיפים את הפסטה המבושלת ומקפיצים עד לציפוי ברוטב. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים עוד מי פסטה, כף אחת בכל פעם. מקשטים בפטרוזיליה ובפרמזן נוסף ומגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר