מה נאכל היום?

מתכון לפולנטה קרמית אפויה - מינימום עבודה, מקסימום תוצאות

אח, פולנטה פולנטה. היא כה מנחמת, אבל לעתים קרובות פשוט לא מובנת. לעמוד ליד הגז ולערבב שעות על גבי שעות? לא תודה. הכירו את השיטה הידנית הזו לפולנטה קרמית אפויה. לפתע, התוספת הגבינתית הזו תיהפך למנה קבועה אצלכם בבית. בישול פולנטה בתנור אינו קונבנציונלי אבל זו השיטה היחידה שמייצרת את התוצאות העקביות ביותר ובעוד הפולנטה עושה את שלה בתנור, מקדו את האנרגיה שלכם להכנת הציפוי שבחרתם, בכיריים. אנחנו חובבים של פטריות פריכות או ירקות מוקפצים רכים, אבל זו יצירת המופת שלכם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מינימום עבודה, מקסימום תוצאות: פולנטה קרמית אפויה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה55 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כוס (163 גרם) קמח תירס לפולנטה (טחון גס, לא לבישול מיידי או מהיר)
  • 1 כפית מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 4 כוסות (1 ליטר) מים
  • 1/2 כוס (28 גרם) גבינת פרמזן, מגורדת דק
  • 2 כפות (28 גרם) חמאה, חתוכה לקוביות
  • שמן זית

אופן ההכנה:

1. מניחים את רשת התנור במרכזו ומחממים ל-180 מעלות.

2. מזלפים מעט שמן זית על תבנית אפייה בגודל 20X20 ס"מ ומשתמשים בידיים בכדי לצפות בשמן את תחתית התבנית ואת דפנותיה. מוסיפים פנימה את הקמח, המלח וכמה קורטובים מהפלפל השחור. יוצקים את המים ומערבבים לאיחוד.

3. אופים ללא כיסוי במשך 40 דקות. מוציאים מהתנור ומערבבים פנימה את קוביות החמאה והגבינה (את החמאה אין צורך להמיס לחלוטין). מחזירים לתנור ואופים ללא כיסוי עד שכל הנוזלים נספגים והפולנטה קרמית, במשך 8-10 דקות נוספות. מערבבים פעם או פעמיים ומגישים מיד עם התוספת שבחרתם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר