552,076 דו"חות ניתנו בתקופת ה'קורונה', החל מה-19 במארס 2020 ועד ל-8 בפברואר 2021, אך בניגוד לטענות המסיתות בתקשורת ובקרב הפוליטיקאים על אכיפה בררנית, כתב המשטרה של "ישראל היום" איציק סבן חושף את מפת הדו"חות ומגלה כי אכיפת המשטרה את תקנות הקורונה לא היתה בררנית.
לפי הדיווח של סבן ב'ישראל היום', הבוקר, "מקורות שעסקו בפילוח מהימן של הדו"חות קובעים כי אכיפת המשטרה הותאמה למאפייני ההפרות בקרב האוכלוסיות השונות, אולם 'פרסומים בכלי תקשורת שונים נועדו ליצור ואף לתמרץ נרטיבים שליליים בתודעת הציבור בהתייחס לעבודת המשטרה'".
את ניתוח הדו"חות עשו בלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ושם גילו, לפי הפרסום ב'ישראל היום' כי האכיפה המשטרתית במגזר הערבי היתה גבוהה, ומאידך, בניגוד להסתה כי המשטרה הפלתה לרעה את הציבור החילוני כאשר נמנעה מאכיפה במגזר החרדי - הרי ש"האכיפה הותאמה לדפוסי ההפרות שאפיינו את המגזר", מדווח איציק סבן.
במשטרה טוענים כי הצגת כמות של דו"חות שנתנו שוטרים לפי יישובים, אינה נכונה שכן צריך לפלח את סוגי הדו"חות שניתנו ולמי הם ניתנו, שכן החישוב הנכון, לפי אנשי המקצוע, הוא חישוב כמות הדו"חות לפי אלף איש בכל יישוב שתושביו מעל גיל 18, שכן "במגזר החרדי, למשל", כותב אייק סבן, "קיימים יישובים עם גיל חציון 14 לעומת יישובים עם גיל חציון 35, והרי ילדים אינם בני עונשין".
עוד נכתב כי מהבדיקה עולה כי "במטרופולין כמו תל אביב המזוהה כעיר חילונית, רק 30% ממקבלי הדו"חות הם תושבי העיר ואילו 70% עובדים בה או מבקרים בה", כך שלבחון את כמות הדו"חות שניתנו בעיר ולטעון כי ישנה אכיפה גבוהה כלפי התל-אביבים, היא טענה שקרית.
באשר לדו"חות שניתנו לבתי עסק, גם כאן לא ניתן להשוות בין תל אביב לבני ברק, למשל, שכן, לפי החוקרים, "כמות העסקים לנפש בתל אביב גבוהה בשיעור ניכר לכמות בבני ברק".
הערים המובילות בדו"חות על אי עטיית מסיכה (לאלף איש) - שפרעם, באקה אל-גרבייה, טמרה, אילת, עכו, טבריה, ירושלים, נצרת, אום אל-פחם וכרמיאל.
הערים המובילות בדו"חות על התקהלויות (לאלף איש) - בית שמש, תל אביב יפו, ירושלים, מודיעין עילית, אילת, טמרה, עפולה, לוד, בני ברק וחיפה.
הערים המובילות בדו"חות על עסקים שהפרו תקנות (לאלף בתי עסק) - רהט, טמרה, טייבה, שפרעם, אור יהודה, לוד, ירושלים, רמלה, אשקלון ובאר שבע.
• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'כיכר השבת' ותישארו מעודכנים
"מנתוני כלל הדו"חות עולה", כותב איציק סבן, "כי בתחילת הקורונה כ-80% מהדו"חות ניתנו בגין אי עטיית מסכה, ובחודשים ינואר-פברואר 2021, רוב הקנסות שניתנו על הפרת מרחק היו ביישובים חילוניים".
יד חודש ינואר השנה, 65% מהדו"חות ניתנו בגין אי עטיית מסכה וכ-25% בגין יציאה למרחב הציבורי, בסגר השלישי, 69% מהדו"חות ניתנו בגין יציאה למרחב הציבורי ורק 23% בגין אי עטיית מסכה.
ראש אגף המבצעים, ניצב אמנון אלקלעי, אמר ל'ישראל היום' כי "פרקטיקת האכיפה הותאמה לאיומי הקורונה. מכיוון שהמשטרה אינה יכולה להיות בכל שטח מדינת ישראל, עבודת השוטרים התבצעה על פי מדדים אפקטיביים תוך התמקדות במאפייני ההפרות בכל אזור ואזור ובהפרות שהכי מגדילות תחלואה, שהן התקהלויות באזורי סגר, ערים אדומות וכתומות".
דרום אדום | 08/03/2021 | 5 |
משה | 08/03/2021 | 4 |
| 08/03/2021 | 3 |
| 08/03/2021 | 1 |
הייתי אתמול בטיילת של תל אביב גועל נפש זה לא מילה !!!!
בלי מסיכות חגיגות הולך שם!! הרגשתי כאילו אושר עד בערב פסח!
אז חלאס תכניס תעשן חזרה לאף
תנשום עמוק
יש חילונים בעייתים וחילונים אחלה !!!!!!
ויש חרדים בעייתיים וחרדים אחלה שבאחלה
לא להכליל !!!!!!!!! יש פה לכל אחד כח הבחירה וזה שאיזה אחד משוגע יצא מהבית כשהוא חיובי זה בעיה שלו ולא של הציבור שלו כל אחד ידאג לחינוך שלו ושל בני ביתו
וכשאני רואה אנשים חרדים מדברים רע על הציבור של עצמם אני אומרת לעצמי או שיש להם חסכים או שהם לא באמת בציבור שלנו אלא רגל בחוץ חברה תהיו סגורים על עצמיכם !