מה אוכלים היום?

מתכון לבלינצ'ס בסיסיים שאפשר למלא במה שרוצים

בעברית הם נקראים "חֲבִיתִּיּוֹת" ומגיעים אלינו מארצות מזרח אירופה. מורן פינטו עם גרסה בסיסית וניטרלית שמתאימה למגוון מילויים: פירה עם בצל מטוגן, בשר מפורק, כבד קצוץ, ירקות מוקפצים, גבינה עם פודינג או גבינה מלוחה (מתכונים, אוכל)

בלינצ'ס כשרים לפסח (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 6 ביצים
  • 3 כפות קמח תפוחי אדמה
  • 2 כפות שמן
  • 1 כוס מים
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, טורפים היטב את הביצים ואז מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים היטב לתערובת אחידה וחלקה, ללא גושים.

2. מוסיפים 1/2 כפית שמן למחבת בקוטר 20 ס"מ, מוודאים שהשמן מגיע לכל קצוות המחבת ומחממים אותו.

3. יוצקים למחבת 3 כפות מהתערובת לחביתייה הראשונה. מטגנים עד להזהבה ומוציאים אותה לצלחת שטוחה. מוסיפים לאותו מחבת 3 כפות נוספות מהתערובת וממשיכים לטיגון החביתייה הבאה - והפעם אין צורך להוסיף שמן, אך הלהבה צריכה להיות יחסית גבוהה.

4. עורמים את כל החביתיות זו על זו בצלחת וממלאים אותן בכל מילוי שרוצים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר