עונה שניה לתכנית היין

התאמת יין לאוכל - חמיצות צריכה חמיצות

כללי אצבע מסויימים יכולים לעזור לנו להתאים את האוכל ליין ובכך לשפר את חווית האכל והשתיה שלנו • עוד כלל אצבע מבית 'קידוש' להעצמת חווית האוכל והיין שלנו (קידוש)

ארי גוטהולף | כיכר השבת |
החמיצות באוכל תעצים את טעמים אלו ותוציא את היין מאיזון. (צילום: לייבלה ון פראך)

בכל מה שקשור להתאמת אוכל ויין עלינו לזכור תמיד שבסופו של דבר מדובר בדבר סובייקטיבי לחלוטין

לכל אדם יש רגישות שונה לטעמים וריחות לדוגמא פלפל חריף יכול להיות טעים או סביל לאחד ובלתי אכיל לאחר, וכולנו מכירים לפחות אחד שמת על מתוק ואדם אחד שמת ממתוק.

אך כפי שציינו, ישנם כללי אצבע מסויימים שיעזרו לנו להתאים את האוכל ליין ובכך לשפר את חווית האכל והשתיה שלנו.

אז בואו נדבר הפעם על חמיצות באוכל:

חמיצות באוכל תעצים את תחושת הגוף ואת המתיקות והפרותיות ביין ומשתלטת על החמיצות שיש ביין ולכן על מנת ליצור חוויה נכונה, נחפש יין שיש בו חמיצות שגבוהה לא פחות מזו שיש באוכל, אחרת החמיצות שבאוכל תשתלט והיין ירגיש חד גוני ומשעמם.

לעומת זאת נרצה שהיין לא יהיה מתוק ופירותי מדי מכיוון שאז החמיצות באוכל תעצים את טעמים אלו ותוציא את היין מאיזון.

אז השבוע ההמלצה שלי היא – קריניאן של יקב גרוס

-----

תכנית היין הינה בשיתוף אתר 'קידוש' המביא את חוויית יקבי הבוטיק למסך הביתי, האתר הגביל את עצמו ליקבים שמייצרים עד 100K יינות בשנה ורק הם זוכים להציג בו את מרכולתם, וכמובן היקבים הם רק ישראלים, רק כשרים ורק קטנים.

רוצים להיתרשם ולחוות חווית קניה שלא הכרתם? כנסו>>

או כתבו ישירות לוואצאפ >>

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר