מה אוכלים היום?

מתכון לצ'יקן מרסלה: חזה עוף ברוטב פטריות

חזה עוף עטוף ברוטב מהיר של פטריות, שאלוט ויין שידועה בשמה "צ'יקן מרסלה". זה רק נשמע פנסי. בפועל? מדובר בארוחה טעימה וסופר פשוטה להכנה שמתקתקים בחצי שעה (מתכונים, אוכל)

צ'יקן מרסלה: חזה עוף ברוטב פטריות (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 3 כפות שמן זית
  • 4 נתחי חזה עוף במשקל כולל של 700 גרם
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 3/4 כוס קמח מנופה
  • 225 גרם פטריות שמפיניון או פורטובלו, פרוסות דק
  • 1 שאלוט, קצוץ
  • 4 כפות יין אדום מתוק
  • 3 כפות ציר עוף או מים עם מעט אבקת מרק

אופן ההכנה:

1. בפטיש שניצלים דופקים את נתחי העוף לעובי של קצת יותר מ-0.5 ס"מ, מתבלים אותם במלח ופלפל שחור ומצפים אותם בקמח משני הצדדים.

2. במחבת בינונית על אש גבוהה, מחממים כף שמן ומטגנים 2 נתחי עוף במשך 2 דקות מכל צד. מוסיפים כף שמן נוספת ואת נתחי העוף הנותרים ומטגנים גם אותם. מוציאים לצלחת את העופות המוכנים ומכסים בנייר כסף באופן רופף כדי לשמור אותם חמים.

3. לאחר שכל העופות מוכנים ועברו לצלחת, מוסיפים עוד כף שמן לצלחת ואת הפטריות והשאלוט. מבשלים עד שהפטריות רכות ומתחילות להשחים.

4. יוצקים למחבת את היין ומבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים בחצי. מוסיפים גם את ציר העוף, מבשלים עוד דקה ומסירים מהאש.

מגישים מיד את העופות עם רוטב הפטריות עליהן כשהוא חם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר