ליד הקפה

מתכון לטראפלס שוקולד מ-3 מרכיבים בלבד

הזמנתם כמה חברים לארוחת ערב והתפריט מוכן... למעט - אופס - שכחתם קינוח! אל דאגה: טראפלס השוקולד הללו הם הדרך הקלה ביותר לסיים כל ארוחה עם טעם מתוק בפה. כשאתם קונים את השוקולד שלכם, שימו לב לבחור בסוג איכותי ואל תשתמשו בשוקולד צ'יפס, שנועדו לשמור על צורתם ולא להימס בעת חימום. אל תדאגו אם הכדורים שלכם לא יוצאים עגולים לחלוטין ומוטב לגלגל אותם במהירות, גם אם באופן לא מושלם, כי הידיים שלכם יחממו את השוקולד ויגרמו לטראפלס להימס (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
טראפלס שוקולד מ-3 מרכיבים בלבד (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 2 כוסות (475 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 595 גרם שוקולד מריר, קצוץ לקוביות
  • 2 כוסות (190 גרם) קקאו או 250 גרם אבקת סוכר, או שילוב, לרידוד

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מניחים את השמנת והשוקולד. מחממים במיקרוגל בעוצמה גבוהה, למשך 3 דקות. מניחים "לשבת" כ-4 דקות ואז מקציפים את התערובת עד שהיא חלקה ומבריקה, כ-4 דקות.

2. מניחים ניילון על הקערה ומצננים את התערובת עד שהיא מספיק מוצקה ויציבה, לפחות 4 שעות.

3. כשהתערובת יציבה, לוקחים מלוא הכף ומגלגלים לכדורים בגודל של 2.5 סנטימטרים. מגלגלים במהירות את הכדורים באבקת הקקאו או באבקת הסוכר (או בתערובת). מקררים עד שמוכנים להגשה.

הערה: להכנת הטראפלס בגרסת הפרווה, החליפו את השמנת ב-2 כוסות (475 מ"ל) חלב קוקוס מלא שומן או 2 אבוקדואים בשלים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר