טארט קראמבל אפרסקים ואגוזי פקאן
טארט קראמבל אפרסקים ואגוזי פקאן (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • לקראסט שקדים:
  • 3 כוסות קמח שקדים מנופה
  • 3/4 כוס שקדים טחונים
  • 1/2 כוס סוכר קוקוס
  • 2 כפות סירופ מייפל
  • 2 כפיות מלח
  • 240 גרם חמאה, מומסת
  • לקראמבל פקאן:
  • 1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים
  • 1/2 כוס קמח מנופה - אפשר קמח ללא גלוטן
  • 120 גרם חמאה, מומסת
  • 1/2 כוס סוכר קוקוס
  • 1 כפית מלח
  • למלית האפרסקים:
  • 45 גרם חמאה, מומסת
  • 3 ביצים
  • 1 כף סירופ מייפל
  • 2 כפות קמח מנופה - אפשר קמח ללא גלוטן
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כפית תמצית שקדים
  • 8 אפרסקים - 5 מתוכם קצוצים, 3 מתוכם פרוסים לפרוסות דקות

אופן ההכנה:

אאא

הכנת קראסט השקדים:
1. במעבד מזון, טוחנים יחד קמח שקדים, שקדים טחונים, סוכר קוקוס, סירופ מייפל, מלח וחמאה מומסת - עד לקבלת בצק פירורי. מעבירים את הבצק לתבנית מלבנית בגודל 20X30 ס"מ מרופדת בנייר אפייה. מהדקים את הבצק לשכבה אחידה על תחתית התבנית. מכסים את התבנית ומעבירים למקרר לשעה.

הכנת קראמבל הפקאן:
2. בקערה, מערבבים היטב בידיים פקאנים קצוצים, קמח, חמאה מומסת, סוכר קוקוס ומלח.

הכנת מלית האפרסקים:
3. בקערה, מניחים חמאה מומסת, ביצים, סירופ מייפל, קמח, מלח, תמצית שקדים ואת האפרסקים הקצוצים. טורפים היטב במטריפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה.

הרכבת הטארט:
4. יוצקים את מלית האפרסקים על קראסט השקדים הקר ומסדרים מעל המלית את פרוסות האפרסקים. מכסים הכל בשכבה אחידה של קראמבל פקאן.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35-40 דקות, עד שהמאפה מבעבע וזהוב. מוציאים מהתנור, נותנים לטארט לעמוד 15 דקות בטמפרטורת החדר לפני החיתוך וההגשה.

מגישים מיד או שומרים את הטארט מכוסה במקרר עד להגשה.

מומלץ: להגיש פרוסת טארט חמה לצד כדור גלידת וניל קרה.