• זמן הכנה25 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • מלח גס
  • 455 גרם פסטה לטעמכם
  • 1 כף שמן צמחי + עוד, לפסטה
  • 455 גרם נקניקיות בשריות, מתוקות או חריפות
  • 1 פקעת שׁוּמׇר, עם קצוות חתוכים, קצוצה דק
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

אאא

1. מביאים לרתיחה סיר גדול של מים מומלחים כהוגן. מוסיפים את הפסטה ומבשלים דקה אחת פחות מהזמן המצוין על גבי האריזה. מסננים, מעבירים לקערה ומקפיצים עם שמן כדי שהפסטה לא תידבק; מניחים בצד.

2. פורסים את הנקניקיות לטבעות.

3. מחממים את השמן במחבת גדולה, על אש בינונית-גבוהה. ברגע שהוא חם, מוסיפים את הנקניקיות ומבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, עד להשחמה טובה, כ-5 דקות.

4. בעזרת כף מחוררת מוציאים את הנקניקיות מהמחבת ומניחים בצד. מוסיפים למחבת את השומר הפרוס, יחד עם הפלפל והמלח לפי הטעם ומבשלים עד שהשומר מתרכך, כ-4 דקות.

5. מוסיפים למחבת את הפסטה והנקניקיות ומקפיצים, לחימום. מגישים.

הערה: ניתן להניח את הנקניקיות והשומר הפרוס על תבנית המרופדת בנייר אפייה ולצלות אותם בחום של 190 מעלות, במשך 18 עד 20 דקות. אם אין לכם שומר טרי, אפשר להמיר אותו ב-2 פלפלים אדומים או ירוקים, ללא גרעינים וליבה, חתוכים לרצועות.