ליד הקפה

מתכון לקי ליים פאי: פאי ליים שאפשר להכין גם מלימונים

עוגה אלגנטית ומרשימה שפופולרית מאוד בניו יורק, אבל זה לגמרי בסדר אם נכין אותה מלימונים: מתכון לקי ליים פאי: פאי עם קלתית פריכה שכוללת פיסטוקים ושקדים, מלית חמצמצה-מתקתקה וסופר מרעננת וריח מדהים (מתכונים, אוכל)

קי ליים פאי - פאי ליים (צילום: American Heritage Chocolate on Unsplash)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
חלבי

לקלתית:

  • 1/2 כוס שקדים פרוסים, קלויים קלות
  • 1/2 כוס פיסטוקים מומלחים
  • 90 גרם ביסקוויטים
  • 90 גרם חמאה, מומסת
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שוקולד מריר מגורר דק

למלית:

  • 1 כף גרידת ליים או לימון
  • 1/2 כוס מיץ ליים או לימון סחוט טרי
  • 1 פחית (400 גרם) חלב מרוכז
  • 4 חלמונים

להגשה: קצפת מתוקה ונענע לקישוט

    אופן ההכנה:

    1. במעבד מזון, טוחנים את השקדים והפיסטוקים עד שהם קצוצים גס. מוסיפים את הביסקוויטים וטוחנים הכל דק במשך 2 דקות. מוסיפים את הסוכר, השוקולד המגורר והחמאה המומסת וטוחנים יחד בפולסים רק עד שהתערובת מתאחדת.

    2. מעבירים את התערובת לתבנית פאי עגולה בקוטר 22 ס"מ עם תחתית נשלפת. מהדקים את התערובת לתחתית ולדפנות התבנית ומעבירים למקפיא ל-20 דקות.

    3. מוציאים את הקלתית מהמקפיא ואופים אותה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות. מוציאים לצינון על רשת.

    הכנת המלית:
    4. מקציפים במשך 5 דקות על מהירות גבוהה את החלמונים עם גרידת הליים / הלימון. מנמיכים למהירות הקצפה בינונית ומוסיפים את החלב המרוכז בזרם דק. לאחר 3 דקות, מוסיפים את מיץ הליים / הלימון, מקציפים עוד 1-2 דקות ומכבים. צריכה להתקבל תערובת חלקה ואחידה.

    הרכבת הפאי:
    5. יוצקים את המלית לקלתית ואופים במשך 25 דקות. מוציאים מהתנור, מצננים לטמפרטורת החדר, ואז מעבירים את הפאי מכוסה למקרר למשך 4 שעות לפחות עד לילה שלם. הפאי יישמר במקרר עד יום אחד.

    איך מגישים את הפאי? מקשטים את הפאי בפרוסות ליים או לימון ועלי נענע ומגישים עם קצפת מתוקה מעל.

    הכתבה הייתה מעניינת?

    תוכן שאסור לפספס

    0 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    טוען תגובות...
    תוכן שאסור לפספס

    עכשיו בכותרות
    הנקראים ביותר
    המדוברים ביותר