נימוח, פריך וממכר

מתכון לפיש אנד צ'יפס - מנה קלילה וטעימה שכיף להכין

הנשנוש המושלם לאירוח, מסיבה או ערב חברים - פשוט להכין וכיף להגיש. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת פיש אנד צ'יפס, מנת רחוב פופולרית וטעימה היישר מבריטניה. וגם: טריק לצ'יפס קריספי במיוחד (מתכונים, אוכל)

פיש אנד צ'יפס (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 תפוחי אדמה גדולים עם קליפה אדומה, מקולפים וחתוכים לרצועות ארוכות
  • 2 פילה מושט ללא עור
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית קארי
  • 1 כוס מים
  • 1 כוס קמח
  • פירורי לחם
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

צפו באופן ההכנה:

(צילום: אוראל בראל)

1. מחממים שמן לטיגון עמוק לחום של 140 מעלות, מטגנים את רצועות תפוחי האדמה במשך 6 דקות, מוציאים למסננת שמונחת על קערה, מכסים ומעבירים למקרר למשך שעתיים.

2. מחממים את השמן לחום של 180 מעלות ומטגנים שוב עד שהצ'יפס קריספי ומקבל גוון זהוב-שחום יפה. מוציאים למסננת שמונחת על קערה.

3. במקביל, משרים את הדגים במלח או בלימון למספר דקות כדי לנטרל ריחות דומיננטיים, שוטפים היטב וחותכים אותם לרצועות דקות.

4. בקערה בינונית, טורפים היטב את המים, הקמח, הקארי, המלח והפלפל השחור, עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את רצועות הדג לבלילה ומצפים אותן מכל כיוון.

5. מעבירים את רצועות הדג לקערה עם פירורי לחם, מצפים אותן ומעבירים לטיגון בשמן עמוק שחומם ל-180 מעלות עד להשחמה טובה. מוציאים למסננת עם הצ'יפס או לנייר סופג, ומגישים חם לצד מגוון רטבים ופלחי לימון לסחיטה מעל.

(צילום: אוראל בראל)

אהבתם את המתכון? כתבו לנו בתגובות!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר