תתפנקו

מתכון לעוגת שוקולד בספל שמוכנה תוך 5 דקות

העוגה הזו נשמעת כמו חלום - אבל היא אמיתית לגמרי: עוגת שוקולד מפנקת שמזכירה סופלה, אך ללא ביצים ופרווה לגמרי. מערבבים הכל ומשגרים למיקרוגל. חוששים? יש גם אופציה לאפייה מהירה בתנור. הפתרון המושלם כשחושקים בקינוח מתוק ומנחם כאן ועכשיו (מתכונים, אוכל)

עוגת שוקולד בספל שמוכנה תוך 5 דקות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה5 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 כפות (32 גרם) קמח לבן / קמח כוסמין / קמח מלא / קמח ללא גלוטן - מנופה
  • 2 כפות (10 גרם) אבקת קקאו
  • 2 כפות (30 מ"ל) סירופ מייפל / 1 כף סוכר חום
  • 2 כפות (30 מ"ל) חלב צמחי
  • 2 כפות (30 גרם) רסק תפוחים לא ממותק
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/8 כפית מלח
  • 2 קוביות שוקולד מריר / 1 כף שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

המתכון מיועד לעוגה אישית אחת

1. בקערה, מערבבים את כל הרכיבים מלבד השוקולד המריר או השוקולד-צ'יפס, עד לקבלת בלילה חלקה.

2. משמנים קלות או מרססים שמן לספל קפה, רצוי יחסית גדול, ויוצקים את הבלילה לספל.

3. נועצים את קוביות השוקולד במרכז הבלילה או מערבבים לתוכה קלות את השוקולד-צ'יפס.

4. מחממים את הספל במיקרוגל במשך 45-60 שניות, בהתאם למרקם הרצוי - רך יותר או מוצק יותר. לחלופין, ניתן לאפות את העוגה בכלי קטן בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10 דקות.

מוציאים, נותנים לעוגה להצטנן במשך 2-3 דקות ונהנים ממנה כמו שהיא או מוסיפים מעל קצפת / גלידה / אבקת סוכר / פירות טריים חתוכים / סוכריות / כל פינוק אחר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר