פנקייק יפני
פנקייק יפני (צילום: אוראל בראל)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1/2 כוס חלב
  • 30 גרם חמאה, מומסת
  • 1 חלמון
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1/2 כוס קמח מנופה
  • קורט מלח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 3 חלבונים
  • 3 כפות סוכר
  • חמאה מומסת לטיגון
  • להגשה: ממרח שוקולד, סירופ מייפל

אופן ההכנה:

אאא

מתכון ל-6 פנקייקים

צפו באופן ההכנה:

  (צילום: אוראל בראל)

1. בקערה, מערבבים את החלב, החמאה המומסת והחלמון. מוסיפים את סוכר הווניל, הקמח, המלח ואבקת האפייה ומערבבים במרץ עד לקבלת בלילה חלקה.

2. בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים עד שנוצרות בועות קצף ורק אז מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.

3. מבצעים השוואת מרקמים כדי שהתערובת תתאחד היטב: מוסיפים כף מהקצפת לבלילת החלב, מערבבים עם מטריפה ידנית ורק לאחר שכל הקצפת נטמעת, מוסיפים את שאר הקצפת ובעזרת לקקן, בתנועות קיפול עדינות ואיטיות, מאחדים היטב את הקצפת עם הבלילה.

4. מעבירים את הבלילה לשקית זילוף, משמנים בחמאה מומסת מחבת שטוחה, רצוי עם ציפוי לא דביק, ומניחים עליה 3-4 רינגים עם קוטר שונה (לא חובה, אבל כך תוכלו לערום מגדל פנקייקים יפה). מזלפים לרינגים את הבלילה רק עד 2/3 מגובה הרינג כי הבלילה תתפח.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

אין לכם רינגים? פשוט מזלפים עיגולים בגובה 2 ס"מ וזה יוצא מעולה לא פחות.

5. מכסים את הרינגים ומטגנים על אש נמוכה במשך 7-8 דקות. הופכים ומטגנים עד להשחמה מהצד השני. מוציאים את הרינגים לצלחת או קרש עבודה, ממתינים שהם יצטננו מעט ובעזרת סכין מחלצים אותם בזהירות.

עורמים את הפנקייקים זה על גבי זה ומורחים שוקולד בנדיבות בין שכבה לשכבה. יוצקים מעל סירופ מייפל, מוסיפים פירות טריים שאתם אוהבים ומגישים מיד. זו כמובן רק הצעת הגשה, תוכלו להגיש את הפנקייקים בכל דרך שאתם אוהבים.

 (צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)
הגדלה
מי יכול לסרב לזה? (צילום: אוראל בראל)
מי יכול לסרב לזה? (צילום: אוראל בראל)

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!