בוקר טוב

מתכון לפנקייק יפני - גבוה במיוחד ורך כמו ענן

הרכיבים של הפנקייק היפני לא שונים מפנקייק רגיל, אלא שהדרך בה מכינים אותו מעניקה לו גובה מטורף ומרקם רך כמו ענן. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת פנקייק יפני: פינוק מושלם לבוקר חורפי או ארוחת בראנץ' מאוחרת (מתכונים, אוכל)

פנקייק יפני (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1/2 כוס חלב
  • 30 גרם חמאה, מומסת
  • 1 חלמון
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1/2 כוס קמח מנופה
  • קורט מלח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 3 חלבונים
  • 3 כפות סוכר
  • חמאה מומסת לטיגון
להגשה: ממרח שוקולד, סירופ מייפל

    אופן ההכנה:

    מתכון ל-6 פנקייקים

    צפו באופן ההכנה:

    (צילום: אוראל בראל)

    1. בקערה, מערבבים את החלב, החמאה המומסת והחלמון. מוסיפים את סוכר הווניל, הקמח, המלח ואבקת האפייה ומערבבים במרץ עד לקבלת בלילה חלקה.

    2. בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים עד שנוצרות בועות קצף ורק אז מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.

    3. מבצעים השוואת מרקמים כדי שהתערובת תתאחד היטב: מוסיפים כף מהקצפת לבלילת החלב, מערבבים עם מטריפה ידנית ורק לאחר שכל הקצפת נטמעת, מוסיפים את שאר הקצפת ובעזרת לקקן, בתנועות קיפול עדינות ואיטיות, מאחדים היטב את הקצפת עם הבלילה.

    4. מעבירים את הבלילה לשקית זילוף, משמנים בחמאה מומסת מחבת שטוחה, רצוי עם ציפוי לא דביק, ומניחים עליה 3-4 רינגים עם קוטר שונה (לא חובה, אבל כך תוכלו לערום מגדל פנקייקים יפה). מזלפים לרינגים את הבלילה רק עד 2/3 מגובה הרינג כי הבלילה תתפח.

    אין לכם רינגים? פשוט מזלפים עיגולים בגובה 2 ס"מ וזה יוצא מעולה לא פחות.

    5. מכסים את הרינגים ומטגנים על אש נמוכה במשך 7-8 דקות. הופכים ומטגנים עד להשחמה מהצד השני. מוציאים את הרינגים לצלחת או קרש עבודה, ממתינים שהם יצטננו מעט ובעזרת סכין מחלצים אותם בזהירות.

    עורמים את הפנקייקים זה על גבי זה ומורחים שוקולד בנדיבות בין שכבה לשכבה. יוצקים מעל סירופ מייפל, מוסיפים פירות טריים שאתם אוהבים ומגישים מיד. זו כמובן רק הצעת הגשה, תוכלו להגיש את הפנקייקים בכל דרך שאתם אוהבים.

    (צילום: אוראל בראל)
    מי יכול לסרב לזה? (צילום: אוראל בראל)

    אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

    הכתבה הייתה מעניינת?

    תוכן שאסור לפספס

    0 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    טוען תגובות...
    תוכן שאסור לפספס

    עכשיו בכותרות
    הנקראים ביותר
    המדוברים ביותר