פורים - התחלנו

מתכון לבורקס טורקי עסיסי במילוי בשר של וול דאן

עלי פילאס קריספיים שעוטפים מילוי אקסטרה עסיסי של בשר 'וול דאן' ופטריות, לצד רוטב פטריות סמיך וטעים שאסור לוותר עליו. אוראל בראל עם מדריך וידאו ל"אוזן המן" הכי מושלמת שתכינו, בליווי מוזיקה מקפיצה של ישראל סוסנה ותזמורתו ודור אסרף (מתכונים לפורים, אוכל)

בורקס בשר טורקי של וול דאן (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 1 חבילת (600 גרם) בצק עלים פילאס טורקי שהופשר לילה במקרר
  • 400 גרם בשר טחון מרשת קצביות 'וול דאן'
  • 3 בצלים סגולים / לבנים בינוניים, טחונים גס במעבד מזון
  • 8-9 פטריות, טחונות גס במעבד מזון
  • 1 כף שמן
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית שטוחה בהרט
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/2 כפית סוכר
  • 50 גרם צנוברים קלויים עם כף שמן זית
  • 1 ביצה, טרופה
  • שומשום שחור ושומשום לבן
לרוטב:
  • 1 בצל, חתוך לקוביות
  • 7-8 פטריות, פרוסות
  • 1 כף שמן
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 כוס מים
  • 1 כף קמח מהולה בכוס מים בטמפרטורת החדר

אופן ההכנה:

במתכון הבא נשתמש בבצק פילאס. עלי הבצק דקים יותר כך שאין צורך לרדד אותם ומתקבל מאפה קריספי ופריך במיוחד. המילוי כולל בשר טחון נהדר של 'וול דאן' וכמות נכבדה של בצל ששומרת על עסיסיותו של הבשר הטחון כיוון שהוא נאפה מגולה ועלול להתייבש.

רשת קצביות 'וול דאן' מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. הנתחים בוול דאן נבחרים בקפידה ולא עוברים תהליך הקפאה, אפילו לא חלקי, מה שמתבטא כמובן בטעמו של הבשר: חוויית גורמה בארוחה ביתית. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של 'וול דאן' שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.

באתר הבית של וול דאן תוכלו להזמין אונליין בקלות ובכיף את כל המוצרים בשירות משלוחים עד הבית: לחצו כאן לאתר ולהזמנות

רשת קצביות וול דאן עומדת לשירותכם בפריסה ארצית לשירותכם עם שירות משלוחים עד הבית:

ירושלים:
חי טייב 15 (הר-נוף) | 02-651-1841
המרפא 1 (הר חוצבים) | 02-536-3335
אהליאב 21 (רוממה) | 02-531-3335

רעננה:
האחוזה 94 | 09-886-5833

בית שמש:
ישעיהו הנביא 4 | 02-531-3350

צפת:
דרך השוקולד (מתחם העסקים של הצפון, בתי הפסנתר) | 04-655-1155

וואטסאפ:

ירושלים: 052-711-7344 | בני ברק: 054-9950979

קדימה, למתכון:

צפו באופן ההכנה:

(צילום ועריכה: אוראל בראל | מוזיקה: ישראל סוסנה ותזמורתו, דור אסרף)

1. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח, סוכר, פלפל שחור ובהרט ומערבבים במשך 1-2 דקות.

2. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים במשך 5-7 דקות תוך כדי ערבוב ופירוק גושי הבשר.

3. מסירים מהאש ומעבירים את תכולת המחבת למסננת כדי שהמילוי יגיר החוצה נוזלים שעלולים לפגום בפריכות הבורקס.

4. חותכים את הבצק לעיגולים גדולים בקוטר 23 ס"מ (אפשר להיעזר בקערה הפוכה) ומסדרים אותם בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה.

5. מניחים ממילוי הבשר בנדיבות במרכז עיגולי הבצק ומקפלים את שולי הבצק למשולש שמזכיר אוזן המן גדולה.

6. מפזרים על מילוי הבשר צנוברים שנקלו קלות בשמן זית. נזהרים שלא ישחימו יותר מדי, אחרת הם יישרפו באפייה. הקלייה נועדה רק להעשיר את טעמם של הצנוברים.

7. מברישים את שולי הבצק בביצה טרופה, מפזרים שומשום שחור ולבן ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15-20 דקות עד להשחמה יפה.

הכנת הרוטב:
8. בסיר בינוני עמוק, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים במשך 1-2 דקות. יוצקים פנימה כוס מים וכוס מים נוספת מהולה בכף קמח, מערבבים היטב, מנמיכים לאש קטנה ונותנים לרוטב להסמיך במשך 10 דקות.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)

מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.

חפשו וול דאן על המדפים ותהינו מבשר כשר, איכותי, זול וטעים!

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר