מנגבים בבית

מתכון לחומוס טעים תוצרת בית שכל אחד יכול להכין

יש שני כללים מרכזיים בהכנת חומוס טוב: טחינה איכותית ובישול ארוך וסבלני של הגרגירים - וחלילה לא להשתמש בכאלה מקופסת שימורים! אוהבים חומוס? כך תכינו בבית ממרח חומוס טעים בקלות (מתכונים, אוכל)

חומוס תוצרת בית (צילום: Pronina Marina on Shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 300 גרם גרגירי חומוס יבשים שהושרו במים לילה שלם
  • 1/2 1 כפות טחינה גולמית איכותית
  • 3 שיני שום, מקולפות
  • 50 מ"ל שמן זית
  • 1 לימון, סחוט היטב
  • קמצוץ כמון
  • קמצוץ פפריקה מעושנת
  • קצח - לפי הטעם (לא חובה)
  • מלח - לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. שופכים את מי השריית החומוס, שוטפים את הגרגירים ומעבירים אותם לסיר עמוק. מכסים במים שעוברים ב-10 ס"מ את גובה הגרגירים ומביאים לרתיחה. כשהנוזלים מבעבעים, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך שעתיים, עד לריכוך. בזמן הבישול, מקפים את הקצף והלכלוך שעולים על פני השטח. לאחר הבישול, מסננים את גרגירי החומוס ושומרים בצד את המים.

2. בבלנדר חזק או מעבד מזון עם להב פלדה, מניחים את גרגירי החומוס כשהם חמים, שיני השום, הטחינה הגולמית והתבלינים, וטוחנים תוך כדי שמוסיפים בהדרגה חצי כוס ממי בישול הגרגירים, שמן הזית ומיץ הלימון, עד לקבלת ממרח חלק. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.

אוכלים מיד או שומרים עד יומיים בכלי אטום במקרר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר