לכבוד שבת

מתכון לתבשיל בשר מרוקאי לצד אריסה ביתית חריפה

קוביות בשר צלעות - נתח מספר 2 - נימוחות ורכות כמו חמאה שמתבשלות לאט ברוטב ירקות שורש מתובל היטב. אפשר להשתמש בכל נתח בשר שמתאים לבישול ארוך. הכי טעים להגיש לצד אריסה שהכנתם בעצמכם (מתכונים לשבת, אוכל)

תבשיל בשר מרוקאי לצד אריסה ביתית חריפה (צילום: Candice Bell on Shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 1 ק"ג בשר צלעות (נתח מס' 2), חתוך לקוביות בגודל 2.5 ס"מ
  • 3 כפות קמח
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית כוסברה טחונה
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית זנגביל (ג'ינג'ר) טחון
  • 1/4 כפית פלפל קאיין או פפריקה חריפה
  • 2 גבעולי סלרי, קצוצים
  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • 2 גזרים גדולים, מקולפים ופרוסים לעיגולים
  • 4 שיני שום, פרוסות
  • 2 כוסות ציר בקר או מים חמים עם 1 כף אבקת מרק
  • 3 עגבניות תמר קטנות, קצוצות גס
  • 1 כוס משמשים מיובשים, קצוצים גס (לא חובה, אך מוסיף מאוד)

לאריסה:

  • 6 פלפלים חריפים מיובשים שמיועדים לאריסה (להשיג בחנויות תבלינים)
  • 1/2 1 כפיות כמון
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • 4 שיני שום שלמות, מקולפות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית חומץ יין אדום
  • מלח

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, מלח ופלפל שחור. מוסיפים את קוביות הבשר ומצפים אותן בתערובת.

2. בסיר גדול עם תחתית כבדה, מחממים שמן זית על אש בינונית גבוהה ומטגנים את הבשר עד להשחמה יפה מכל הצדדים.

3. בכלי קטן, מערבבים את הפפריקה, הכוסברה, הכורכום, הכמון, הזנגביל והקאיין ומפזרים את התערובת על הבשר. מוסיפים את הסלרי, הבצל, הגזר והשום ויוצקים על הכל את ציר הבשר או מים חמים עם כף אבקת מרק. מביאים לרתיחה וכשהנוזלים מבעבעים, מנמיכים לאש קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעה ורבע-שעה וחצי.

4. מוסיפים את העגבניות והמשמשים, מערבבים קלות ומבשלים במשך 15 דקות נוספות.

הכנת האריסה:
5. מניחים את הפלפלים בסיר קטן, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מכבים את האש ומצננים במשך 20 דקות.

6. חשוב: לפני שעובדים עם הפלפלים החריפים, יש לעטות כפפות כדי למנוע צריבה. חותכים את החלק העליון של הפלפלים, חוצים לאורך ומנקים אותם מגרעינים.

7. במחבת נון סטיק יבשה על אש קטנה, מערבבים את הכמון והכוסברה הטחונה במשך 30 שניות, עד שעולה מהן ריח. מכבים את האש.

8. במעבד מזון או בבלנדר, מניחים את הפלפלים, השום, שמן הזית, החומץ ותערובת הכמון והכוסברה. מתבלים במלח לפי הטעם וטוחנים עד לקבלת עיסה חלקה. טועמים ומוסיפים מלח, אם צריך. שומרים את האריסה בצנצנות זכוכית מעוקרות במקרר ומזלפים שמן זית לפי שסוגרים את הצנצנת.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר