1. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, מלח ופלפל שחור. מוסיפים את קוביות הבשר ומצפים אותן בתערובת.
2. בסיר גדול עם תחתית כבדה, מחממים שמן זית על אש בינונית גבוהה ומטגנים את הבשר עד להשחמה יפה מכל הצדדים.
3. בכלי קטן, מערבבים את הפפריקה, הכוסברה, הכורכום, הכמון, הזנגביל והקאיין ומפזרים את התערובת על הבשר. מוסיפים את הסלרי, הבצל, הגזר והשום ויוצקים על הכל את ציר הבשר או מים חמים עם כף אבקת מרק. מביאים לרתיחה וכשהנוזלים מבעבעים, מנמיכים לאש קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעה ורבע-שעה וחצי.
4. מוסיפים את העגבניות והמשמשים, מערבבים קלות ומבשלים במשך 15 דקות נוספות.
הכנת האריסה:
5. מניחים את הפלפלים בסיר קטן, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מכבים את האש ומצננים במשך 20 דקות.
• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים
6. חשוב: לפני שעובדים עם הפלפלים החריפים, יש לעטות כפפות כדי למנוע צריבה. חותכים את החלק העליון של הפלפלים, חוצים לאורך ומנקים אותם מגרעינים.
7. במחבת נון סטיק יבשה על אש קטנה, מערבבים את הכמון והכוסברה הטחונה במשך 30 שניות, עד שעולה מהן ריח. מכבים את האש.
8. במעבד מזון או בבלנדר, מניחים את הפלפלים, השום, שמן הזית, החומץ ותערובת הכמון והכוסברה. מתבלים במלח לפי הטעם וטוחנים עד לקבלת עיסה חלקה. טועמים ומוסיפים מלח, אם צריך. שומרים את האריסה בצנצנות זכוכית מעוקרות במקרר ומזלפים שמן זית לפי שסוגרים את הצנצנת.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!