מטבוחה כשרה לפסח
מטבוחה כשרה לפסח (צילום: אוראל בראל)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1 ק"ג עגבניות, מגורדות
  • 5-6 שיני שום, קצוצות דק
  • 1 פלפל ירוק חריף, קצוץ
  • 3-4 כפות שמן
  • 1 כף גדושה פפריקה מרוקאית בשמן
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה:

אאא

1. בסיר גדול ועמוק, מחממים את השמן על אש בינונית, מוסיפים את הפפריקה והפלפל החריף ומטגנים במשך 30 שניות לפתיחת טעמים.

2. מוסיפים את העגבניות המגורדות, שיני השום, הסוכר והמלח ומבשלים על אש נמוכה במשך 30 דקות, עד שהמטבוחה מצטמצמת ומסמיכה. מדי פעם מערבבים, שהעגבניות לא ידבקו לתחתית הסיר.

מגישים כסלט פתיחה בחג ובשבת, כמטבל צד או כבסיס לשלל תבשילים במהלך החג.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

> לכל המתכונים של אוראל בראל - לחצו כאן