כשר לפסח

מתכון למטבוחה חריפה ומהירה שתככב על שולחן החג

הכנת המטבוחה מתקצרת משמעותית בשל השימוש בעגבניות מגורדות כך שהיא מתאימה גם למקפידים על עגבניות מקולפות בפסח. אוראל בראל עם מתכון מעולה למטבוחה חריפה וטעימה (מתכונים לפסח, אוכל)

מטבוחה כשרה לפסח (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג עגבניות, מגורדות
  • 5-6 שיני שום, קצוצות דק
  • 1 פלפל ירוק חריף, קצוץ
  • 3-4 כפות שמן
  • 1 כף גדושה פפריקה מרוקאית בשמן
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול ועמוק, מחממים את השמן על אש בינונית, מוסיפים את הפפריקה והפלפל החריף ומטגנים במשך 30 שניות לפתיחת טעמים.

2. מוסיפים את העגבניות המגורדות, שיני השום, הסוכר והמלח ומבשלים על אש נמוכה במשך 30 דקות, עד שהמטבוחה מצטמצמת ומסמיכה. מדי פעם מערבבים, שהעגבניות לא ידבקו לתחתית הסיר.

מגישים כסלט פתיחה בחג ובשבת, כמטבל צד או כבסיס לשלל תבשילים במהלך החג.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

> לכל המתכונים של אוראל בראל - לחצו כאן

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר