לכבוד שבת

מתכון לתבשיל קוביות דלעת ברוטב עגבניות עשיר

אתם יכולים לזרוק את עלי הקייל שקניתם לתוך סלט ואתם יכולים גם לנצל את ההזדמנות וליצור איתם תוספת חדשה ומהממת, כמו הקייל הטוסקני הצלוי הזה עם סופריטו דלעת. סופריטו הוא הבסיס של רוב הרטבים במטבח האיטלקי ומורכב בדרך כלל מירקות, צמחים ריחניים, שמן זית ועגבניות - כדי לעזור לקרמל אותו. מנה בריאה וטעימה בטירוף (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מומלץ בחום: תבשיל קוביות דלורית ברוטב עגבניות עשיר (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה55 דק'
רמת קושיקל
בשרי / פרווה

רכיבים

  • 1 כפית שמן זית
  • ½1 כוסות דלעת, חתוכה לקוביות
  • 1 בצל סגול קטן, קצוץ דק
  • מלח גס
  • 1 כף עלי טימין טריים
  • 410 גרם עגבניות מרוסקות, משימורים
  • 2 צרורות גדולים של קייל, שטוף וקרוע לחתיכות גסות
  • ½1 כוסות ציר עוף או ירקות
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול, על אש בינונית, מחממים את השמן ומבשלים את הדלעת והבצל. מתבלים בקורט מלח. מבשלים עד שהירקות מתרככים ומתחילים להתקרמל, 6-8 דקות.

2. מוסיפים את הטימין ומערבבים בכף עץ. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומבשלים עד שהן מסמיכות ומצטמצמות ביותר מחצי, 8-10 דקות.

3. מוסיפים את הקייל ומערבבים אותו לאט לתערובת הירקות. מתבלים בעוד קורט או שניים של מלח. מוסיפים את הציר ומורידים את האש לבינונית-נמוכה. מבשלים עד שהקייל מתרכך והתערובת התבשלה ויצרה מרקם סמיך דמוי תבשיל, 20-25 דקות. מתקנים תיבול, אם צריך ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר