באנו לעזור

6 שיטות שימנעו מאבוקדו להשחיר

בניגוד לבננה, ההסבר המנומק "זה לא רקוב, זה דבש" לא עובד על אבוקדו. וכשהוא משחיר - בגלל הברזל! - לא באמת נרצה לגעת בו • אז הנה 6 שיטות שימנעו מהאבוקדו להשחיר (אוכל)

בניגוד לבננה, ההסבר המנומק "זה לא רקוב, זה דבש" לא עובד על אבוקדו. וכשהוא משחיר - בגלל הברזל! - לא באמת נרצה לגעת בו.

מומחה האוכל ברנט רוז מציע 6 שיטות שימנעו מאבוקדו להשחיר:

ראשית, שמרו באחסון תמיד את החצי של האבוקדו עם הגרעין. שנית, כיוון שהאבוקדו משחיר יותר ככל שהוא נחשף ליותר אוויר, כדאי לאחסן אותו בקופסאות פלסטיק, שקיות ניילון אטומות עם סגירת זיפ או ניילון נצמד.

1. וואקום

הכניסו את חצי האבוקדו לשקית ניילון עם סגירת זיפ, סגרו כמעט עד הסוף, ובעזרת הפה, ינקו כמה שיותר אוויר, סגרו את השקית והכניסו למקרר. עם זאת, אחרי 72 שעות, האבוקדו אמנם לא ישחיר, אך יתמלא חריצים.

2. שמן זית

הברישו את פני האבוקדו בשמן זית, אחסנו בקופסת פלסטיק אטומה והכניסו למקרר.

3. מיץ לימון

שפשפו את פני האבוקדו בלימון טרי. שיטה זו מומלצת למי שחושש פחות מאבוקדו חמצמץ. אחסנו בקופסת פלסטיק אטומה והכניסו למקרר.

4. בצל

חתכו בצל לחתיכות גדולות. העבירו אותן לקופסת פלסטיק, והניחו עליהן את חצי האבוקדו, כשפני האבוקדו כלפי מעלה. אחסנו בקופסת פלסטיק אטומה והכניסו למקרר.

5. מים

יהיו כאלה שימליצו לכם להניח את חצי האבוקדו בקערית מלאה מים. אך רוז לא ממליץ על כך, כיוון שזה פוגע במרקם של האבוקדו, והופך אותו למושי ורכרוכי.

6. כלום

כן, כלום. פשוט אחסנו את חצי האבוקדו כמו שהוא במקרר, והשתדלו לאכול אותו בזמן. אחרי 72 שעות, האבוקדו יתייבש, יעלה חריצים וישחיר.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (82%)

לא (18%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

9
להשאיר את הגרעין עם האבוקדו לא ישחיר ישנם הטוענים שאם יתנו את הגרעין במים לא ישחיר גם מה שבמקרר - לא בדקתי
בדוק ומנוסה
אבל זה בהחלט עובד ביחס למצב שבו לא משאירים את הגרעין במים. בארוחת שישי האבוקדו שעל השולחן משחיר כבר לקראת סוף הארוחה וכששמתי את הגרעין במים זה החזיק מעמד הרבה זמן אחרי הארוחה ועוד נשאר ירוק. לא מצאתי הסבר הגיוני אבל זה מדהים!!!!1
בדקתי
אני תמיד מכניס את גלעין האבוקדו לכוס מים. ב99% מהמקרים האבוקדו נראה טרי כביום פתיחתו.
מנוסה
רק חצי הפרי שנשאר עם הגלעין?? אז החצי ש בלי, אם ככה, לא יחזיק
רוצה לדעת
8
תוכן (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אחד המנוסים
7
לא מבינה גם בסופר מחזיקים יותר משבוע אבוקדו
ללא שם
6
לעטוף בנייר אלומיניום ... (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
גולד
גם שומר על טריותוירוקותו של חצי האבוקדו הפתוח? והאם נייר האלומיניום שומר כך דווקא ב חצי שנשאר עם הגלעין? תודה למענה, רק מי שניסה
מאקי
5
שימו את הגרעין בלבד במים, האבוקדו לא ישחיר גם אם הוא בחוץ
דבורה
4
את הגרעין לבד ואז להצמיד אותו לזרה לאבוקדו או את הגרעין כשהוא מחובר לאבוקדו להכניס במים?
יוחאי
3
קודם כל תשתה כוס מים ותרגע, עכשיו שאתה רגוע תשמח לגלות שהשיטה הזאת בדוקה ומנוסה, פשוט תעשה את זה ותשאיר את הפה שלך פעור ואת הפנים שלך מופתעות כמה ימים ועדיין האבוקדו יהיה טרי! בחייך...
לשמעון מתגובה 7
2
חיתכו את האבוקדו לשניים. תוציאו את הגרעין. את הגרעין תכניסו לכוס עם מים. תניחו את הכוס על השיש. אל תזרקו את הכוס עם הגרעין עד שתסיימו לאכול את האבוקדו גם אם נשאר ותכניסו למקרר האבוקדו לא ישחיר לעולם, יתרה מזו, הוא ימשיך להיות טרי ומבריק. תנסו ותודיעו לי.
דוריס
באיזו גמרא ראית את זה? לא ידוע לי שבזמן הגמרא היה מקרר, וגם לא מטבח עם שיש, אבל עוד יותר מעניין: לא היה אבוקדו ביבשת אירופה אסיה בזמן הגמרא! בקיצור: תפסיק לכתוב שטויות!
שמעון
1
לאורך זמן לא משחיר בכלל... השיטה היחידה שעובדת באמת... (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אחד המנוסים

עוד בחדשות האוכל:

ש

כמו השפים

אוהבים נתחים מיוחדים ל'על האש'? הגיע הזמן לעשות את זה כמו שצריך, בדיוק כמו השפים הגדולים. לשם כך מציעה חנות הבוטיק של "מיט צ'ויס", יצרנית בשרים טריים ומוקפדים מגוון גדול של בשרים פרימיום בכשרות בד"ץ מהדרין בראשות הגר"א רובין שליט"א (חדשות האוכל)

כיכר בשיתוף מיט צ'ויס|מקודם
ש

עליית מחירים

תנובה הודיעה היום ללקוחותיה בשוק הקמעונאי והמוסדיעל עדכון מחירי מוצרי החלב המפוקחים והלא מפוקחים של החברה | עדכון המחירים נובע מעלייה במחיר החלב הגולמי ומדדים נוספים (צרכנות)

כיכר בשיתוף תנובה|מקודם
ש

חוויה קולינרית

ככה נראית חוויה קולינרית בלתי נשכחת: אנטריקוט הר חוצבים מזמינה אתכם לערב שכולו יוקרה, איכות וטעם – וגם… אירועים פרטיים ועסקיים באווירה שאין כמותה! (חדשות האוכל)

כיכר בשיתוף אנטריקוט|מקודם
ש

טכנולוגיה מתקדמת

בוש וסימנס מציגות את סדרת הפרימיום של התנורים הבנויים תוצרת גרמניה, עם תכנית הפירוליזציה לניקוי עצמי ושריפת שומנים בכ- 480 מעלות, שמכשירה את התנור לפסח בלחיצת כפתור לרמת 'ליבון חמור' (צרכנות)

כיכר בשיתוף בוש|מקודם
ש

כשכולם מרוצים

על ארוחת גורמה שבושלה ב-3 דקות, אמא שמעדיפה סמרטוט וג'ל אורנים על פני הילדים שלה ופיצה שהיא פיצוי מושלם לתקופה | התחילה עונת ה"אוכלים ג'אנק פוד כי אין זמן לבשל וחשק ללכלך את המטבח כשכל הבית על גלגלים". אז אם כבר הולכים על אוכל מוזמן, לפחות שיהיה טעים ומפנק | וכעת גם במבצע משתלם: פיצה ב- 55 ₪ בהזמנת 2 מגשים: קוד קופון לגולשי כיכר: 5575 (חדשות האוכל)

ציקי גל|מקודם
ש

ברמה הגבוהה ביותר

אם תתבוננו בתווית 'הרצוג', תגלו לא רק יין משובח, אלא סיפור של תשעה דורות של תשוקה, מחויבות ואהבה ליין. ממסדרונותיו של הקיסר פרנץ יוזף ועד לכרמים שטופי השמש של קליפורניה – משפחת הרצוג ממשיכה לייצר יינות ברמה הגבוהה ביותר, עם כבוד למסורת היהודית (חדשות האוכל)

כיכר בשיתוף הרצוג|מקודם
ש

בשווי מאות שקלים 

כחלק ממחויבותה לקהילה, תנובה מתגייסת להחזיר את תחושת הבית לאלפי המשפחות החוזרות לעיר לאחר כשנה וחצי, ולקראת חג הפסח תמלא את המקררים במוצרי חלב ומזון לכ-2,000 משפחות, כדי לאפשר להן לחזור לשגרה עם דאגה אחת פחות (בארץ)

כיכר בשתוף תנובה|מקודם
ש

חווית שיא

רשת מסעדות אנטריקוט מוכיחה שוב שהיא לא רק מסעדה – אלא יעד מושלם לבילוי קולינרי יוקרתי ומכבד למגזר הדתי-חרדי (ולא רק..) עם תפריט משובח, אווירה מרגשת, שירות מקצועי ואירועים ייחודיים – אנטריקוט ממשיכה להכתיב את הרמה ומזמינה אתכם לחוויה שכולה טעם, אלגנטיות וחום (חדשות האוכל)

כיכר בשיתוף אנטריקוט|מקודם
ש

לכבוד פסח!

פסח כבר מעבר לפינה – והשנה, יותר מתמיד, כדאי לדאוג מראש לבשרים, לדגים ולכל מה שצריך לשולחן החג | כל מי שמבצע רכישה בתקופת ההכנות לחג יכול להיכנס להגרלה עם שני פרסים מפנקים במיוחד (חדשות האוכל)

כיכר בשיתוף וול דאן|מקודם
ש

מחזור ששי

בעיצומה של תקופה ביטחונית מאתגרת, נפתחת בימים אלה ההרשמה למחזור השישי של תוכנית 'פרדס', המיזם הייחודי המאפשר לגברים מהמגזר החרדי להשתלב בתפקידי מפתח משמעותיים בארגוני הביון והמודיעין של ישראל, ובראשם המוסד והשב"כ (לימודים)

בשיתוף פרדס|מקודם
ש

כאן בשבילכם!

האביב כבר כאן, וכולנו עסוקים בהכנות לקראת חג הפסח – הניקיונות, ההכשרות, והרצון לארגן שולחן חגיגי עם הבשרים האיכותיים ביותר | ברשת וול דאן מבינים בדיוק את הצרכים שלכם ומזמינים אתכם להיערך מראש עם הבשרים המובחרים והמיוחדים שישדרגו לכם את החג (חדשות האוכל)

כיכר בשיתוף וול דאן|מקודם
זמני היוםמזג אווירפנו אלינוקריירהמדיניות פרטיות