משיבים מלחמה

טלטלת הגיור: תלמידיו של הגר"ע מארגנים עצרת ענק

"הוועדה המרכזית להגנת עדות המזרח בנשיאות הרב עובדיה יוסף" תכנס בקרוב אלפים ב"בנייני האומה" בירושלים לעצרת תמיכה במרן הרב עובדיה יוסף ובתלמידו הרב עמאר ● ובתוך כך, טרם נקבע דיון המשך בהצעת חוק הגיור הצבאי. מקורבי הרב עמאר: "הרב ישוב מחו"ל ויכריע" (חרדים)

ארכיון (פלאש 90)

תלמידיו של הראשון לציון, מרן הרב עובדיה יוסף, יקיימו בקרוב עצרת תמיכה גדולה, בעקבות הסערה שפרצה עם הכשרת גיורי צה"ל - כך נודע ל"כיכר השבת".

הכשרת הגיורים על-ידי נשיא מועצת חכמי התורה, מרן הרב עובדיה יוסף, הסעירה את הרוחות בציבור החרדי.

"יתד נאמן" שוב פער את פיו נגד מאורן של ישראל, ופשקווילים חצופים נתלו בריכוזים החרדיים כשהם לא מהססים לעשות שימוש בביטויים חריפים במיוחד נגד הגר"ע יוסף.

בעקבות המתקפה חסרת התקדים, החליטו תלמידיו של הרב עובדיה לנקוט בשני צעדים: הראשון הוא החתמת עשרות דיינים מרחבי הארץ על מכתב תמיכה.

הצעד השני, ההולך ורוקם עור וגידים בימים אלה, יכנס אלפים בבנייני האומה בירושלים לעצרת תמיכה במרן הרב עובדיה יוסף ובתלמידו, הרב עמאר.

גורם בש"ס אמר היום ל"כיכר השבת" כי העצרת המתוכננת היא אינה יוזמה רשמית של ש"ס. היוזמה היא של "הוועדה המרכזית להגנת עדות המזרח בנשיאות הרב עובדיה יוסף", ארגון שקם להלחם את מלחמתו של שר התורה.

ובתוך כך, דווח ב"קול ישראל" כי ועדת החוקה של הכנסת בראשותו של ח"כ דוד רותם מישראל ביתינו לא קבעה כל דיון המשך בהצעת חוק הגיור הצבאי בחודש הקרוב.

הצעת החוק אושרה במליאת הכנסת בהצעה טרומית והועברה לוועדת החוקה להכנה לקריאה ראשונה.

גורמים בוועדה אומרים כי הוועדה פנתה לנציגו של הגר"ש עמאר במערך הגיור בבקשה כי יעביר להם את ההמלצות של ועדת הרבנים לשיפור הליך הגיור הצבאי, ולמרות שעברו כבר כעשרה ימים עדיין לא התקבלה כל תשובה.

ברבנות הסבירו היום כי הרב עמאר בחו"ל וההמלצות ממתינות לחתימתו.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

20
כל הכבוד אני בא !
חנן
19
הרב עובדיה לא צריך את הפגנות התמיכה הקטנוניות האלה של קומץ משועממים. הוא גדול בתורה אך לרב אלישיב מותר לחלוק עליו. זה נראה לכם נורמלי שחסידי הט"ז היו עושים הפגנת תמיכה בו כנגד הפסק של הש"ך.
עובד
זה פולטיקאים מלוכלכים
לומד
דרכה של קהילת הקודש הספרדית זה לא בחרמות מלחמות וביזיונות בגדולי הדור שליט"א
נתי
18
כנראה זו מטרת העצרת. ברוך ה' שעשו תשובה ומבקשים מחילה על ביזוי תלמיד חכם כמו הרב אמסלם. זה הועד להגנת עדות המזרח מפני עצמם...
כל הכבוד
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
תרביצאי
17
אנחנו אוהבים את מרן פוסק הדור רבם של כול ישראל גדול הדור גדול כראשון שוקד על התורה יומם ולילה מרן הראשון לציון מרן מלכא פוסק הדור הגאון רבי עובדיה יוסף שליט"א הקב"ה יעריך ימיו בטוב ושנותיו בנעימים!!!!!!!!!!!! אמן ואמן.
יהודי ספרדי גאה
16
אצל הספרדים מארגנים תמיכה עבור הרבנים וגדולי התורה, ובפונוביץ מתארגנים למהומות, זריקת גביע לבן ןכן'על כל מי שלא ניראה להם גם אם הוא רב גדול בתורה ואפילו ליטאי... חןשבני שאין צורך בעצרת הענק משום שהקב"ה כבר נותן להם במה להתעסק שלא יהיה להם זמן לדבר סרה בגדולי התורה הספרדים!
ספרדי אמיתי!
אז כמה בחורים זרקו לבן, מה קרה? אתה כותב שטויות
אשכנזי אמיתי
מה לבן? מה מה קרה? מה שטויות? המהומות בפוניבז' לא התחילו היום, הם לפחות שלוש שנים, אשר כוללים בחורים רבים שפעלו באלימות פיזית אשר גרמה לפציעות, ואלימות מילולית והשמצות ובזיון גדולי תורה א-ש-כ-נ-ז-י-ם משלהם. ועוד לא דיברתי על תפרח סלבודקא גרדנא ואיפה לא...
יצחק
15
בושה וחרפה.....
פשוט בדיחה
14
לא מבינים שנושא זה הוא רגיש מה שייך כאן הפגנות? אולי נפגין בעד שימוש מעלית בשבת? הכל גסות רוח
נחמן
13
עדות המזרח לא צריכות הגנה, יש להם סגן ראש ממשלה, שר שיכון, שר דתות, שר הפנים, לאף עדה אין את זה. מטרת הכנס להגן על המתגיירים בצבא, שלא יסבלו מאפליה בעתיד, ואם ירצו לשלוח בנותיהם לסמינרים, שלא יקפחו אותן כמו את המזרחיות.
דן סגל
12
שוב מנסה לעשות הון פוליטי על הרב עובדיה בושה !!!
חיננית
11
א מאחלת הצלחה בעצרת ב לך תפגין בעימנואל אנשים מסכנים כמוך רק שם יש להם גיבוי מקומץ חסידים. ג כנראה יואב ללום הי"ו הרס לכם את החיים. מה לעשות? כל כלב בא יומו
מירי
לא לאף אחד אחר!
מלכי
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
תרביצאי

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: