לכבוד שבת

סלט לשבת: רצועות כרוב ושקדים קלויים

סלט נהדר וקליל לשולחן השבת: רצועות כרוב עם שקדים קלויים ושומשום. מכינים מראש את הרכיבים, ומרכיבים את הסלט סמוך להגשה. טעים גם לאחר כמה ימים במקרר (מתכונים לשבת, אוכל)

סלט רצועות כרוב עם שקדים קלויים ושומשום (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ראש כרוב
  • צרור בצל ירוק
  • 50 גרם שקדים פרוסים
  • 1/4 כוס שומשום
  • לרוטב:
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 4 כפות חומץ בן יין
  • 3 כפיות סוכר
  • קורטוב מלח

אופן הכנת סלט כרוב פיקנטי:

רגע לפני: מתכון לסלט נהדר וקליל לשולחן השבת: רצועות כרוב עם שקדים קלויים ושומשום. מכינים מראש את הרכיבים, ומרכיבים את הסלט סמוך להגשה. טעים גם לאחר כמה ימים במקרר. אגב, הסלט מעולה כתוספת למנה העיקרית ביום חול או כנשנוש קליל בין הארוחות.

• פורסים לרצועות דקות את הכרוב ומניחים בקערה.

• חותכים לטבעות את הבצל הירוק ומוסיפים לקערה.

• מחממים מחבת יבשה, ללא שמן, על אש בינונית, וקולים בה את השקדים הפרוסים עד להשחמה.

• מערבבים היטב בכלי את שמן הזית, החומץ, הסוכר והמלח, ויוצקים על הסלט.

• לפני ההגשה, מפזרים מעל את השומשום.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
אז אצלנו זה הסלט המשפחתי הקבוע, ויש לו שדרוג מפתיע אבל עושה את העבודה. כמה דק לפני ההגשה מוסיפים חופן של אפונה עדינה קפואה (כן כן) של סנפרוסט. אין מי שלא התלהב מהסלט הזה, כבר שנים. לרוטב מוסיפים טיפה פלפל שחור, ואני מכינה עם שמן רגיל כי שמן זית קצת משתלט
תרצה

עוד בסלטים לשבת: