כיכר השבת
הלכה ב-60 שניות

מתי הזמן במוצאי פסח שמותר לאכול מהחמץ שמכרנו? • צפו 

"הלכה ב-60 שניות" ב'כיכר השבת' עם הפוסק הגאון רבי בנימין חותה - פינת הלכה יומית קצרה ואקטואלית | ובפינה היומית: מתי הזמן במוצאי פסח - שמותר לאכול מהחמץ שמכרנו? • צפו (יהדות)

|
(תמונה ראשית, צילום אילוסטרציה: David Cohen/Flash90)

"הלכה ב-60 שניות": הפוסק הגאון רבי בנימין חותה מגיש מדי בוקר ב'כיכר השבת' פינת הלכה יומית קצרה ואקטואלית, המתמצתת את פרטי הדינים והמנהגים.

ובפינה היומית: הלכה מדיני אכילת חמץ במוצאי חג הפסח. מתי מותר להוציא חמץ מהמחסן, מהארון של החמץ, ולאכול אותו?

עשיתי בירור בהרבה ערים, ברבני ערים, שהם אחראים על מכירת חמץ, והמסקנה שלי, שאין תשובה ברורה. אני אתן לכם כלל - יש גופי כשרות שהם אוסרים על האנשים, בהסכם עם הגוי, לא תיגעו בחמץ עד שהגוי ייפגש איתנו מוצאי החג, וימכור לנו בחזרה את כל החמץ שהוא קנה מאיתנו לפני החג. זה לוקח כמה שעות, אז אסור לגעת בחמץ.

יש מקומות שיפגשו בעוד שלוש שעות, אבל הוסיפו סעיף עם הגוי שהוא מאשר לכם לגעת בחמץ, להשתמש בו. ואם יצטרך תשלומים נשב ונעשה שמאות מה לקחתם.

אז תלוי איפה עשיתם בחירת חמץ. תתקשרו לגוף כשרות ותשאלו אותו - האם ראש הכשרות שעושה את מכירת חמץ נותן אישור לאכול במוצאי פסח מיד חמץ או לא? אם אומר כן, מותרים לכם. לא - אסור לכם.

צפו בפינה

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות