הלכה ב-60 שניות

מה הדין לנעוץ קיסם במתג האור בבניין שכבר דולק בשבת? • צפו 

"הלכה ב-60 שניות" ב'כיכר השבת' עם הפוסק הגאון רבי בנימין חותה - פינת הלכה יומית קצרה ואקטואלית | ובפינה היומית: מה הדין לנעוץ קיסם במתג האור בבניין שכבר דולק בשבת? • צפו (יהדות)

(תמונה ראשית, צילום אילוסטרציה: Abir Sultan/Flash90)

"הלכה ב-60 שניות": הפוסק הגאון רבי בנימין חותה מגיש מדי בוקר ב'כיכר השבת' פינת הלכה יומית קצרה ואקטואלית, המתמצתת את פרטי הדינים והמנהגים.

ובפינה היומית: הלכה מהלכות שבת קודש. אדם גר בבניין, חוזר מבית הכנסת בליל שבת. הוא רואה שהאור דולק, מצוין. לא שמישהו הדליק, דולק. הוא עולה רעיון במוחו - לקחת כיסם, לנעוץ באחד הכפתורים, שיישאר דלוק כל הזמן. האם מותר או אסור? האם זו פעולה?

אם גוי הדליק את האור, אין בעיה. מותר. מה הבעיה? שאני נהנה מזה שממשיך את זה? מותר לי להמשיך את זה. רק יש בעיה אחת. תבדקו, בדקתי באיזה מקום, ויש לזה שני סוגים. יכול להיות שהנגיעה הזאת זה ממש יצירת מעגל חשמלי. אם זה לא הסיפור, משהו מכני, אתה רק נותן לו שלא יכבה. אם זה הסיפור וגוי הדליק את האור - מותר לי ליהנות מזה, לשים את הקיסם, נותן לו כל השבת שיהיה דלוק, וזה לא איסור הנאה ממעשה שבת, ולא פעולה בשבת.

צפו בפינה

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (84%)

לא (16%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
תודה לכבוד הרב שליט"א, ההלכה צריכה ביאור ובירור איך יודעים עם זה ע"י גוי ואולי ספק גוי וגם מלא מתגים רוב האנשים אין להם מושג אם זה סוגר מעגל וכן הרבה אנשים שרואים את ההלכה לא בקיאים ויכולים לבוא לידי מכשול ח"ו, שנזכה בעז"ה לשמור שבת כהלכתה מתוך כל מילי דמיטב ולגאולה השלמה בב"א!
מאיר

אולי גם יעניין אותך:

עוד בהלכה בשישים שניות: