לכבוד שבת

לא תרגישו שזה פרווה: פסטה עם פירורי לחם - שילוב מנצח של רכות ופריכות

בעבר, בדרום איטליה, פירורי לחם כונו "גבינת האיש העני". אלה שלא יכלו להרשות לעצמם להתפנק במותרות כגון גבינת פקורינו מגורדת, היו מפזרים פירורי לחם יבש שאותם קלו על פסטה ותבשילים אחרים. וכפי שמתברר לעתים קרובות, ההכרח הוליד מנה מופלאה שאנו יכולים ליהנות ממנה כיום. פירורי הלחם הקלויים מעניקים טעם אגוזי ומרקם פריך לפסטה והופכים אותה לפרווה ולכוכבת של שולחן השבת אצלנו במשפחה (מתכונים, אוכל)

לא תרגישו שזה פרווה: פסטה עם פירורי לחם - שילוב מנצח של רכות ופריכות (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 500 גרם פסטה מסוג מסולסלים או קרניים בינוניות
  • 3-4 שיני שום, כתושות
  • קמצוץ (או שניים) צ'ילי כתוש חריף, או יותר - לפי הטעם
  • מספר ענפי פטרוזיליה, קצוצים דק
  • 150 גרם פירורי לחם
  • שמן זית
  • מלח

אופן ההכנה:

1. בסיר או מחבת גדולה מטגנים את השום והצ'ילי הכתוש עם כמות נדיבה של שמן זית, על אש נמוכה, עד שהשום מתחיל מעט להשחים.

2. מכבים את האש, מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים.

3. במחבת נפרדת מטגנים את פירורי הלחם עם כמות נדיבה של שמן זית כדי להרטיב אותם, על אש נמוכה, עד שפירורי הלחם קלויים קלות. (מקפידים לא לתת להם להישרף. הם מתבשלים במהירות ברגע שהמחבת חמה).

4. מכבים את האש. מתבלים בקמצוץ מלח אם רוצים.

5. מרתיחים את הפסטה במים מומלחים היטב.

6. כאשר הפסטה מגיעה למצב אל דנטה, מסננים ומעבירים אותה למחבת עם השום.

7. מערבבים היטב על אש נמוכה.

8. כאשר הפסטה מצופה היטב וכל המים שנצמדו אליה התאדו, מוסיפים כמחצית מפירורי הלחם הקלויים ומערבבים היטב.

9. מגישים את הפסטה מיד ויוצקים מעליה את פירורי הלחם הנותרים.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (84%)

לא (16%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

עוד בפסטות:

עסיסי- לכל המשפחה

פסטה בולונז היא הארוחה המושלמת לכל המשפחה – רוטב עשיר וסמיך עם בשר עסיסי, עגבניות ותבלינים שמעניקים לו עומק וטעם ממכר- מוגש עם ספגטי לוהט ופטרוזיליה | כולם יבקשו עוד מנה! (אוכל ומתכונים)

||
1

תוספת חלבית מושלמת

אוטוטו שבועות בפתח ואנחנו רוצות לפאר את סעודת החג בתוספת חלבית פיקנטית. התוספת הנוכחית תרשים בטעמה המשובח ובמראה הייחודי שלה וכמו תמיד המתכון קל להכנה- מוזמנים להתנסות (אוכל ומתכונים).  

||
3

מה נאכל היום?

כן, אנחנו יודעים. כרוב ואטריות ביחד? נשמע כמו שילוב הזוי ומנותק. אבל תתפלאו, המנה הזו מהממת את כל מי שמנסה אותה. זה בטח קשור לתוספת הפרמזן, הפלפל השחור ונגיעות הלימון שבה... או אולי בכלל לעובדה שהיא מוכנה לאכילה תוך 15 דקות בלבד! (מתכונים, אוכל)

||
1

מה נאכל היום?

קומבינציית הפסטה, חזה עוף, פסטו ועגבניות מיובשות הזו קלה וטעימה. תוכלו להשתמש עבורה בשאריות של עוף משבת ורוטב פסטו ביתי ישביח אותה, אבל יוסיף לזמן ההכנה, אז לשיקולכם. צוותו לה לחם פריך וסלט מרענן והרי לכם ארוחת ערב נהדרת (מתכונים, אוכל)

||
1

מה נאכל היום?

פסטה בסגנון קאצ'ו א פפה ידועה בזכות המרכיבים המועטים והתוצאות המשגעות שלה - אבל קשה יותר להגיע אליהן ממה שנראה על הנייר. אבל הקאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז הזו, מנגד, תמיד מצליחה. היא עמוסה בפלפל שחור ושפע של פרמזן כיאה לקלאסיקה והבשמל - רוטב לבן שמסמיך באמצעות קמח וחמאה - הוא המפתח להכנת מק אנד צ'יז חסין תקלות שהוא קרמי וגבינתי, אך לא נשבר או הופך לשומני בחום. אל תדלגו על קליית הפלפל השחור; זה הסוד לפתיחת ים טעם (מתכונים, אוכל)

|
ש

תנופת פיתוח אדירה

עם תנופת פיתוח אדירה והפקדת תכנית המתאר הגדולה ביותר בצפון, בירת העמק מסתמנת כבחירה המובילה למגורים עבור זוגות צעירים ומשפחות. הכירו את הזדמנות הפז להשקעה בקרקע המיועדת לבנייה, ותעשו את הצעד הראשון בדרך הביתה (בארץ)

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן|מקודם

מה נאכל היום?

אם יש לכם פלפלים ובצל, אתם יכולים להכין את הפסטה הזו, עם פריטים שבוודאות שוכנים במזווה שלכם - והכל בכלי אחד. לאחר שהפלפלים והבצל מוקפצים ונהיים רכים ועסיסיים, הפסטה מבושלת ממש באותה מחבת. בקיצור, חגיגה. גם טעים וגם נעים (מתכונים, אוכל)

|

מה נאכל היום?

מק אנד צ'יז = מקרוני וגבינה - מנה אמריקאית מובהקת, המכילה פסטה מבושלת, רוטב חלבי מוקרם ופירורי לחם מעל. ביסודה, היא לא משהו שרופא המשפחה שלכם היה ממליץ עליו, אבל כל כך מנחמת, שחבל לוותר עליה. ולכן הפכנו אותה ל'מושחתת בקטנה', עם פירורי לחם ואטריות מחיטה מלאה, חלב וגבינה דלי שומן ופחות חמאה וכמובן, זו רק הצעה - תוכלו לשחק עם המרכיבים בהתאם למה שיש לכם במזווה (מתכונים, אוכל)

|

מה אוכלים היום?

אם אתם עדיין מוסיפים שמנת לרוטב כדי להקרים אותו - כדאי שתפסיקו. באיטליה מסמיכים את הרוטב עם חמאה, גבינות, חלמונים ואף עם מי הפסטה (מתכונים, אוכל)

|

מה נאכל היום?

טעמנו (וגם אתם, מן הסתם) המוני מתכונים של פסטה מוקרמת ולטעמנו, זה הכי טוב. אין בו יותר מדי, אבל יש בו הכל: כמה מצרכים בסיסיים, מינונים נכונים והתוצאה? מנה שהיא תענוג לחך (מתכונים, אוכל)

|

מה נאכל היום?

פסטה עם פטריות? נמאס. פסטה עם פטריות וחצילים? הו, זה כבר סיפור אחר. שימו לב: לצורך המנה הטעימה והמעניינת הזו ניתן להשתמש בקוביות חצילים מוכנות שנותרו לכם מהסלטים של שבת ורק לטגן קלות טרם ההגשה (מתכונים, אוכל)

|
ש

הזדמנות נדירה

הגישה של בוגרי ישיבות חרדיות לתפקידי מפתח במערכות הביטחון והמודיעין בישראל נראית סבוכה ולעיתים אף חסומה אך באמצעות תכנית ההכשרה היוקרתית של פרדס ניתנת הזדמנות שווה לצעיר החרדי | התכנית המקצועית-תורנית עומדת תחת פיקוחו והכוונתו של רבי דניאל רייבין, ראש כולל "נחלת איש" | על סגל המרצים נמנים אישי ביטחון ומודיעין מהבכירים ביותר (לימודים)

אסף מגידו|מקודם

באנו לשדרג

אנחנו מעריצים גדולים של פשטידות מלוחות ובמיוחד של המתכון האולטימטיבי הזה לפשטידת פסטה טעימה ומרשימה בטירוף. (כאילו, ממש מרשימה.) אבל סמכו עלינו כשאנחנו אומרים שהיא קלה להרכבה (מתכונים, אוכל)

|

מה נאכל היום?

הרוטב של הפסטה הירוקה הזו דומה לפסטו באופן הכנתו, אבל שונה בטעמי השום ועשבי התיבול. התערובת המדויקת של עשבי התיבול שבה תשתמשו לא צריכה להיות מדויקת, אבל שילוב של בזיליקום ועירית הוא נקודת התחלה מצוינת. בהצלחה (מתכונים, אוכל)

|

מה אוכלים היום?

הפעם נכין כמות נדיבה של פסטו מעגבניות מיובשות. נשתמש בו לרוטב של הפסטה, אך הפסטו יישמר היטב במקרר כתוספת לפיצות, טוסטים, כריכים ואפילו לחביתה (מתכונים, אוכל)

|

מה אוכלים היום?

לא בטוח כמה מקורותיו של הרוטב הזה איטלקיים, אבל אתם ללא ספק עומדים להתמכר אליו. רק שימו לב: לא ליד הילדים. מתכון לפסטה ברוטב א-לה וודקה - רוטב סמיך ועשיר של עגבניות, וודקה ושמנת שעוטף נהדר את הפסטה (מתכונים, אוכל)

|
ש

רפורמת התחבורה

שמעתם על ההנחה החדשה בתחבורה הציבורית? רבים כבר חוסכים – ואתם אולי מפספסים את זה |  תוך פחות מדקה תוכלו לבדוק אם גם לכם מגיע, דרך המחשבון הרשמי של משרד התחבורה (תחבורה ציבורית)

ציקי גל|מקודם

30 דקות עבודה

חומוס ואיטליה? כן, יש מנה איטלקית קלאסית של פסטה עם חומוס בשם פסטה אה צ’צ’י. היא מגיעה מהמטבח הרומאי וטעימה כל כך שאתם חייבים לנסות. מתכון לפסטה ברוטב עגבניות עם גרגירי חומוס, זיתים וגבינת פטה (מתכונים, אוכל)

|

מה אוכלים היום?

מרק צח ועשיר בטעמים ובתוכו מתבשלים רביולי או טורטליני טעימים שאפשר להכין לבד או לקנות מוכנים, לבחירתכם ובהתאם לזמן שיש ברשותכם. ארוחה חורפית מזינה וטעימה שתמיד קוצרת מחמאות (מתכונים, אוכל)

|

מה אוכלים היום?

פסטה פטוצ'יני ברוטב סמיך וקרמי של עגבניות מיובשות, שמנת ופטריות טריות - שילוב מעולה של מרקמים וטעמים מרכיבים פשוטים וזמינים שמייצר מנה וואו תוך 30 דקות בלבד (מתכונים, אוכל)

||
1

מה אוכלים היום?

בימים שמרגישים כמו סגר - למרות שאין אחד כזה - אנחנו מצמצמים יציאות והוצאות ומביאים את המסעדה הביתה. והאמת? זה די קל. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת רביולי בטטה ברוטב שמנת מוקרם תוך 30 דקות בלבד. ההגשה והיין בצד - עליכם (מתכונים, אוכל)

||
5

מסעדה בבית

אחרי שאוכלים פסטה ביתית, קשה מאוד לחזור לאכול פסטה קנויה - והסרטון הזה הוא ההוכחה שזה בעצם סופר פשוט! אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת פסטה פפרדלה ביתית טרייה עם רצועות בקר ברוטב פיקנטי של פטריות, יין לבן, צ'ילי ובזיליקום (מתכונים, אוכל)

||
10
זמני היוםמזג אווירפנו אלינוקריירהמדיניות פרטיות