מה נאכל היום?

טעימה אש: פסטה אליו אוליו עם שמן זית וצ'ילי

יש ימים שבהם אנו הופכים את כל המטבח וטורחים בהכנת מנות גורמה מושקעות בטירוף - ויש ימים בהם נעשה כמעט הכל כדי לא להכין ארוחת ערב. ספגטי אליו אוליו מיועד לימים האלו. הגרסה שלנו למנת הפסטה המסורתית הנפוליטנית דורשת רק 20 דקות הכנה (וחמישה מרכיבים בלבד). כמה טיפים: ראשית, כדאי להשתמש בשמן זית באיכות גבוהה, מכיוון שהוא אחד מכוכבי המתכון הזה. שנית, בשלו את תערובת השמן-שום במחבת גדולה וגבוהה, כדי שתוכלו להקפיץ במרץ בזמן הוספת האטריות. פעולה זו תקל עליכם להשיג רוטב מבריק ויפהפה (מתכונים, אוכל)

טעימה אש: פסטה אליו אוליו עם שמן זית וצ'ילי (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • מלח גס
  • 340 גרם פסטה ארוכה מסוג ספגטי
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 8 שיני שום קלופות ופרוסות דק
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס + יותר, לפי הצורך
  • גבינת פרמזן מגורדת דק, פטרוזיליה קצוצה ומלח גס - לקישוט (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים ומתבלים בנדיבות במלח גס. מבשלים את הפסטה במשך 2 דקות פחות מהמצוין על גבי החבילה. שומרים כוס אחת של מי פסטה בצד.

2. לבינתיים, מחממים את שמן הזית במחבת גדולה, על אש בינונית. מוסיפים את השום והצ'ילי ומבשלים, תוך כדי ערבוב תדיר, עד שהשום רוחש וזהוב, במשך כ-3 דקות.

3. בעזרת מלקחיים מעבירים את הפסטה מהמים ישירות לתערובת שמן הזית והשום. מוסיפים חצי ממי הפסטה השמורים ומבשלים תוך הקפצה נמרצת, עד שהרוטב מצפה את הפסטה קלות. (ניתן להוסיף עוד מי פסטה לפי הצורך.)

4. מחלקים את הפסטה בין ארבע קערות ומקשטים בעוד צ'ילי גרוס, גבינת פרמזן, פטרוזיליה ומלח גס, אם משתמשים.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

עוד בפסטות:

עסיסי- לכל המשפחה

פסטה בולונז היא הארוחה המושלמת לכל המשפחה – רוטב עשיר וסמיך עם בשר עסיסי, עגבניות ותבלינים שמעניקים לו עומק וטעם ממכר- מוגש עם ספגטי לוהט ופטרוזיליה | כולם יבקשו עוד מנה! (אוכל ומתכונים)

||
1

תוספת חלבית מושלמת

אוטוטו שבועות בפתח ואנחנו רוצות לפאר את סעודת החג בתוספת חלבית פיקנטית. התוספת הנוכחית תרשים בטעמה המשובח ובמראה הייחודי שלה וכמו תמיד המתכון קל להכנה- מוזמנים להתנסות (אוכל ומתכונים).  

||
3

מה נאכל היום?

כן, אנחנו יודעים. כרוב ואטריות ביחד? נשמע כמו שילוב הזוי ומנותק. אבל תתפלאו, המנה הזו מהממת את כל מי שמנסה אותה. זה בטח קשור לתוספת הפרמזן, הפלפל השחור ונגיעות הלימון שבה... או אולי בכלל לעובדה שהיא מוכנה לאכילה תוך 15 דקות בלבד! (מתכונים, אוכל)

||
1

מה נאכל היום?

קומבינציית הפסטה, חזה עוף, פסטו ועגבניות מיובשות הזו קלה וטעימה. תוכלו להשתמש עבורה בשאריות של עוף משבת ורוטב פסטו ביתי ישביח אותה, אבל יוסיף לזמן ההכנה, אז לשיקולכם. צוותו לה לחם פריך וסלט מרענן והרי לכם ארוחת ערב נהדרת (מתכונים, אוכל)

||
1

מה נאכל היום?

פסטה בסגנון קאצ'ו א פפה ידועה בזכות המרכיבים המועטים והתוצאות המשגעות שלה - אבל קשה יותר להגיע אליהן ממה שנראה על הנייר. אבל הקאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז הזו, מנגד, תמיד מצליחה. היא עמוסה בפלפל שחור ושפע של פרמזן כיאה לקלאסיקה והבשמל - רוטב לבן שמסמיך באמצעות קמח וחמאה - הוא המפתח להכנת מק אנד צ'יז חסין תקלות שהוא קרמי וגבינתי, אך לא נשבר או הופך לשומני בחום. אל תדלגו על קליית הפלפל השחור; זה הסוד לפתיחת ים טעם (מתכונים, אוכל)

|
ש

 לא רק מפגע אסתטי

שיטת טיפול חדשנית שאושרה על ידי ה-FDA מצליחה כעת במקומות שאחרים נכשלו • כך תוכלו לנצח את הפטרת בטיפול בטוח ויעיל בן כ-15 דקות, ומבלי לפגוע במערכות הגוף הבריאות (בריאות)

כיכר בשיתוף סאן קליניק|מקודם

מה נאכל היום?

אם יש לכם פלפלים ובצל, אתם יכולים להכין את הפסטה הזו, עם פריטים שבוודאות שוכנים במזווה שלכם - והכל בכלי אחד. לאחר שהפלפלים והבצל מוקפצים ונהיים רכים ועסיסיים, הפסטה מבושלת ממש באותה מחבת. בקיצור, חגיגה. גם טעים וגם נעים (מתכונים, אוכל)

|

מה נאכל היום?

מק אנד צ'יז = מקרוני וגבינה - מנה אמריקאית מובהקת, המכילה פסטה מבושלת, רוטב חלבי מוקרם ופירורי לחם מעל. ביסודה, היא לא משהו שרופא המשפחה שלכם היה ממליץ עליו, אבל כל כך מנחמת, שחבל לוותר עליה. ולכן הפכנו אותה ל'מושחתת בקטנה', עם פירורי לחם ואטריות מחיטה מלאה, חלב וגבינה דלי שומן ופחות חמאה וכמובן, זו רק הצעה - תוכלו לשחק עם המרכיבים בהתאם למה שיש לכם במזווה (מתכונים, אוכל)

|

מה אוכלים היום?

אם אתם עדיין מוסיפים שמנת לרוטב כדי להקרים אותו - כדאי שתפסיקו. באיטליה מסמיכים את הרוטב עם חמאה, גבינות, חלמונים ואף עם מי הפסטה (מתכונים, אוכל)

|

מה נאכל היום?

טעמנו (וגם אתם, מן הסתם) המוני מתכונים של פסטה מוקרמת ולטעמנו, זה הכי טוב. אין בו יותר מדי, אבל יש בו הכל: כמה מצרכים בסיסיים, מינונים נכונים והתוצאה? מנה שהיא תענוג לחך (מתכונים, אוכל)

|

מה נאכל היום?

פסטה עם פטריות? נמאס. פסטה עם פטריות וחצילים? הו, זה כבר סיפור אחר. שימו לב: לצורך המנה הטעימה והמעניינת הזו ניתן להשתמש בקוביות חצילים מוכנות שנותרו לכם מהסלטים של שבת ורק לטגן קלות טרם ההגשה (מתכונים, אוכל)

|
ש

לאחר שנות התמודדות

עשור הוא מתמודד בלי אמא, שנפטרה שבוע אחרי לידת אחיו הקטן. כעת, נחמן נתן אברהם פונה ללב שלנו, מספר על הקשיים בדרך, הסייעתא דשמייא בשידוך, וזועק לעזרתנו: "אני מוצא את עצמי בלי המינימום!" | תורמים עכשיו (חרדים)

כיכר בשיתוף ועד הרבנים|מקודם

באנו לשדרג

אנחנו מעריצים גדולים של פשטידות מלוחות ובמיוחד של המתכון האולטימטיבי הזה לפשטידת פסטה טעימה ומרשימה בטירוף. (כאילו, ממש מרשימה.) אבל סמכו עלינו כשאנחנו אומרים שהיא קלה להרכבה (מתכונים, אוכל)

|

מה נאכל היום?

הרוטב של הפסטה הירוקה הזו דומה לפסטו באופן הכנתו, אבל שונה בטעמי השום ועשבי התיבול. התערובת המדויקת של עשבי התיבול שבה תשתמשו לא צריכה להיות מדויקת, אבל שילוב של בזיליקום ועירית הוא נקודת התחלה מצוינת. בהצלחה (מתכונים, אוכל)

|

מה אוכלים היום?

הפעם נכין כמות נדיבה של פסטו מעגבניות מיובשות. נשתמש בו לרוטב של הפסטה, אך הפסטו יישמר היטב במקרר כתוספת לפיצות, טוסטים, כריכים ואפילו לחביתה (מתכונים, אוכל)

|

מה אוכלים היום?

לא בטוח כמה מקורותיו של הרוטב הזה איטלקיים, אבל אתם ללא ספק עומדים להתמכר אליו. רק שימו לב: לא ליד הילדים. מתכון לפסטה ברוטב א-לה וודקה - רוטב סמיך ועשיר של עגבניות, וודקה ושמנת שעוטף נהדר את הפסטה (מתכונים, אוכל)

|

30 דקות עבודה

חומוס ואיטליה? כן, יש מנה איטלקית קלאסית של פסטה עם חומוס בשם פסטה אה צ’צ’י. היא מגיעה מהמטבח הרומאי וטעימה כל כך שאתם חייבים לנסות. מתכון לפסטה ברוטב עגבניות עם גרגירי חומוס, זיתים וגבינת פטה (מתכונים, אוכל)

|

מה אוכלים היום?

מרק צח ועשיר בטעמים ובתוכו מתבשלים רביולי או טורטליני טעימים שאפשר להכין לבד או לקנות מוכנים, לבחירתכם ובהתאם לזמן שיש ברשותכם. ארוחה חורפית מזינה וטעימה שתמיד קוצרת מחמאות (מתכונים, אוכל)

|

מה אוכלים היום?

פסטה פטוצ'יני ברוטב סמיך וקרמי של עגבניות מיובשות, שמנת ופטריות טריות - שילוב מעולה של מרקמים וטעמים מרכיבים פשוטים וזמינים שמייצר מנה וואו תוך 30 דקות בלבד (מתכונים, אוכל)

||
1

מה אוכלים היום?

בימים שמרגישים כמו סגר - למרות שאין אחד כזה - אנחנו מצמצמים יציאות והוצאות ומביאים את המסעדה הביתה. והאמת? זה די קל. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת רביולי בטטה ברוטב שמנת מוקרם תוך 30 דקות בלבד. ההגשה והיין בצד - עליכם (מתכונים, אוכל)

||
5

מסעדה בבית

אחרי שאוכלים פסטה ביתית, קשה מאוד לחזור לאכול פסטה קנויה - והסרטון הזה הוא ההוכחה שזה בעצם סופר פשוט! אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת פסטה פפרדלה ביתית טרייה עם רצועות בקר ברוטב פיקנטי של פטריות, יין לבן, צ'ילי ובזיליקום (מתכונים, אוכל)

||
10
ש

הגשמה עצמית

יחידות לוחמה שנבנו במיוחד עבורך | ביחידות הלוחמים החרדיות תגלה ותביא את עצמך ואת היכולות שלך, במלוא עוצמתן | כאן תמצא את האיזון הנכון שייתן לך להגשים את עצמך ולתרום למדינה, מבלי לוותר על הזהות החרדית שלך (חרדים)

ציקי גל|מקודם
זמני היוםמזג אווירפנו אלינוקריירהמדיניות פרטיות