כיכר השבת

עגבניה בהלם: כך תשמרי עליה טריה ועסיסית

כולנו יודעים את כלל הברזל הראשון במטבח: אוכל טרי שמים במקרר, אחרת הוא מתקלקל. במיוחד במדינה חמה כמו שלנו. כן, כן, אולי שכחתם אבל בקיץ חם פה. אז זהו שמחקר חדש הולך לספר לכם שאתם חיים בשקר, לפחות בכל מה שנוגע לירק האדום והעסיסי הקרוי העונה לשם: עגבניה. מסתבר שהאדום האדום הזה, נהרס לחלוטין, ובאופן בלתי הפיך כאשר הוא מאוחסן בקירור

שוש אינדורסקי | כיכר השבת | ה' בטבת | 03.01.17
קצת בהלם..
קצת בהלם..
חוקרים מאוניברסיטת פלורידה פרסמו לאחרונה מאמר שהסביר את התהליך אותו עוברת עגבניה במצב קירור. על פי המאמר, בטמפ' נמוכות (בד"כ 4 מעלות צלזיוס) נכנסות תאי העגבניה למצב של 'הלם', בו הם יעשו הכל כדי לשרוד, על חשבון תכונות שבאופן רגיל מבזבזות אנרגיה, כמו ייצור חומרי טעם המורכבים מחומצות, סוכרים וכימיקלים טבעיים שנקראים "תרכובות נדיפות".

במסגרת המחקר שפורסם ב'ניו יורק טיימס', לקחו המדענים 2 סוגי עגבניה ונפוצים ושמו אותם בקירור, לאחר מכן הם העבירו אותם לטמפ' חדר ובדקו את התכונות הגנטיות שלהם לאחר שהתחממו. גם אז, גילו המדענים כי העגבניות חדלו מלייצר את אותן תרכובות נדיפות המשפיעות על הטעם. המסקנה שהגיעו אליה המדענים היא כי קירור פוגע בטעם העגבנייה ללא יכולת שינוי.

"הטעם של העגבניה הוא כמו סימפוניה", הסביר פרופ' הארי קלי, ראש צוות החוקרים, "אם תוציא את כלי הנשיפה והכינורות עדיין ישאר רעש, אבל זה פשוט לא אותו דבר. על מנת לקבל טעם טוב ומאוזן של עגבניה טובה, יש צורך ב'תזמורת' של כ-30 חומרים שונים".

לדבריו, מומלץ לאחסן את העגבניות בטמפרטורת חדר ולצרוך אותם בטווח של שבוע מיום הקניה. הוא הסיף כי עגבניות מגיעות לשיא העסיסיות שלהן, כשהן מבשילות בשדה. מרגע קטיפתן, חומרי הטעם שלהן מתחילים להתפרק והן נעשות פחות ופחות טעימות.

כך שבאופן כללי, מומלץ לכם פשוט לגדל אותן בחצר הבית שלכם.

]]>
תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
בריאות

אמא לילד אלרגי במסר חשוב לכל ההורים 

טובה אור | 06.02.24

שגרת בוקר סוערת

"מה אתה רוצה בלחם?" כך תתמודדו עם סאגת הסנדוויץ'

טובה אור | 31.12.23

"קבלה עצמית"

הציצו: כיצד נגמר מסע מייאש של דיאטות?  

טובה אור | 19.12.23

חנוכה שמח ורותח

הנרות והשמן הרותח מחממים את הלב אך שימו לב להיזהר!

טובה אור | 12.12.23

רפואה שלמה

מדוע מחלות הילדים גוברות בחורף וכיצד נמנע אותן?

טובה אור | 16.11.23
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

חשיפת הסודות

"אוי, אני עייף!" כך תנווטו את עצמכם במבוך העייפות הכרונית

טובה אור | 13.11.23
ש

הכירו את ההבדלים

בוטוקס או חומצה היאלורונית - כל מה שרציתם לדעת

כיכר בשיתוף אפילוג'יק | מקודם
ש

עם הטיפול המהפכני

לא תאמיני איך עור הפנים שלך יראה תוך חודש וחצי בלבד

כיכר בשיתוף אפילוג'יק | מקודם

בפעם השניה בתוך חודש

נער בן 16 מאושפז בעקבות עישון סיגריות אלקטרוניות

איצלה כץ | 02.05.23
ש

בשיתוף אנשי מקצוע

האם אתה תהיה מה"משפיענים" שמשנים באמת אלפי בתים בישראל?

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם

הורים לילדים?

הילד רוצה שלוק קפה או אקסל - לתת לו או שאסור?

ארי טננבוים | 12.01.23

חייבים להכיר: התרגיל המדהים שיוציא לכם סרטים מהראש

יערית אלבז | 02.01.23

"ציפור לילה"? את יכולה למות מזה

אביטל לוי | 11.12.22

"הגוף יודע מה הוא אומר"

הילדה מתלוננת על כאב בטן? אולי יש לה 'אנדו'

ענבר כרמי | 07.04.22
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם

מחקר ישראלי: איך לשמור על הריון רגוע

יהונתן שר, זווית | 04.01.22

הסכנה: דיכאון

3 דרכים יעילות להתמודדות עם שחיקה בעבודה

חיה כהן | 31.10.21

בשבוע 32

בת 32 לא התחסנה; הרופאים יילדו אותה

כיכר השבת | 18.08.21

לידת חירום

יולדת לא מחוסנת נדבקה ונמצאת בסכנה

קובי אטינגר | 25.07.21
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם

מתאפרת לפני אימון? את עושה טעות חמורה

כיכר השבת | 27.05.21

התחלתי להתאמן כל יום וקרה לי משהו הזוי

אביטל לוי | 26.05.21

עייפה תמיד? יתכן שאת לא יודעת לנוח - וזו הסיבה

חיה כהן | 20.04.21