כיכר השבת

מתכון לעוגת גבינה נוסטלגית עם פירורי שוקולד

חג השבועות מתקרב ואת עדיין מחפשת את עוגת הגבינה המושלמת? עלית מקבוצת שטראוס מציעה מתכון לעוגה חגיגית במיוחד שתעניק הדר לשולחן חג מתן תורה – עוגת גבינה קלאסית, עם טוויסט של ציפוי שוקולד קראנצ'י, לשילוב טעמים מושלם. והכל כדי שיהיה חג שמח, וטעים במיוחד (אוכל, שיווקי)

kikar.co.il בשיתוף שטראוס | מקודם | כ"ה באייר | 10.05.18
עוגת גבינה נוסטלגית עם פירורי שוקולד
עוגת גבינה נוסטלגית עם פירורי שוקולד (צילום וסטיילינג: דניה ויינר ודיאנה לינדר עבור שוקולד פרה)

עוגת גבינה מושקעת ומרשימה, שלא ישכחו לכם אותה עד השנה הבאה | מתכון: נטלי לוין

זמן הכנה: יותר מ-3 שעות | רמת קושי: בינוני | כמות: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

מרכיבים:

לתחתית ולפירורים:
175 גרם (כוס ורבע) קמח
25 גרם (2 כפות) אבקת קקאו
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
90 גרם (3/4 כוס) אבקת סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
קורט מלח
1 ביצה
1 כף ברנדי או רום

לתוספת לפירורים:
150 גרם שוקולד מריר קצוץ

למלית גבינה ושוקולד לבן:
150 גרם שוקולד לבן
75 מ"ל (1/3 כוס) שמנת מתוקה
60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
225 גרם (1 מכל) גבינת שמנת 25-30% שומן
250 גרם (1 מכל) גבינה לבנה 9% שומן
80 גרם (1 קופסה) אינסטנט פודינג וניל
500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה להקצפה

אופן ההכנה:

תחתית ופירורים: מחממים תנור ל-170 מעלות.

בקערה גדולה שמים יחד קמח, אבקת קקאו חמאה, אבקת סוכר, וניל ומלח ומעבדים בידיים שמתקבלת תערובת פירורית.

שלב 1: מוסיפים ביצה וברנדי וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים פירורי בצק גדולים.

משטחים 2/3 מתערובת הפירורים בתוך תבנית ומהדקים לבסיס בשכבה אחידה.

שלב 2: את יתרת הפירורים שמים בתוך תבנית נפרדת, מרופדת בנייר אפייה.

אופים במשך 12-17 דקות, או עד שהבסיס והפירורים מזהיבים לחלוטין.

מצננים לגמרי בטמפרטורת החדר.

לתוך תערובת הפירורים מוסיפים שוקולד מריר קצוץ ומפוררים הכל יחד לתערובת אחידה. שומרים בקופסה סגורה עד הרכבת העוגה.

מלית גבינה ושוקולד לבן: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.

מוסיפים שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, או עד שהתערובת נמסה לחלוטין.

מוסיפים לתערובת השוקולד הלבן אבקת סוכר, וניל ומלח וטורפים היטב.

מוסיפים גבינת שמנת, גבינה לבנה ואינסטנט פודינג וניל וטורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

בקערת מיקסר נפרדת מקציפים שמנת מתוקה עד שמתקבלת קציפה יציבה.

מקפלים את קציפת השמנת לתוך תערובת הגבינה עד שמתקבלת תערובת אחידה.

שלב 3: יוצקים את התערובת על גבי בסיס השוקולד האפוי, מיישרים את החלק העליון ומקפיאים לפחות 3-4 שעות, עד שהעוגה קפואה לחלוטין.

שלב 4: מפזרים את פירורי השוקולד על גבי העוגה הקפואה ומעבירים למקרר להפשרה 4-5 שעות.

הטיפים שלנו:
שומרים את העוגה במקרר עד 4-5 ימים בכלי סגור.
אפשר להכין את העוגה אפילו שבועיים מראש ולשמור במקפיא, עטופה היטב, לפני פיזור הפירורים.
אפשר לגוון את פירורי הקראמבל על ידי שימוש בשוקולד חלב או לבן.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
צרכנות
ש

לידיעת ציבור הצרכנים: ריקול למיץ לימון משומר עסיס

כיכר בשיתוף אסם | מקודם
ש

משתלם וקל!

שלחו תמונות והרוויחו סל מוצרי המותג הפרטי בשווי 1000₪

כיכר בשיתוף רמי לוי | מקודם
ש

ט"ו בשבט עם רמי לוי

ממלאים את שולחן ט"ו בשבט עם מוצרי קליית השקמה

כיכר בשיתוף רמי לוי | מקודם
ש

מבית תנובה

חדש בסדרת אלטרנטיב: משקה שיבולת שועל בטעם וניל

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

טעם חדש וחורפי למשקה האהוב

תנובה משיקה קפה קר בכוסות אישיות בטעם אגוזי לוז

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

מוצף בפניות

התעוררות עצומה למצוות תפילין בכל חלקי העם

אסף מגידו | מקודם
ש

מרחיבים את הקטגוריה

תנובה משיקה בייגלה מועשר בחלבון תחת המותג 'GO'

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

לכבוד חנוכה תנובה מחדשת:

גבינות נפוליאון באריזה משפחתית של 500 גרם וגבינת זעתר

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

חוגגים בכיף!

לארח בקלות בלי להתפשר על הפאר!

כיכר בשיתוף שמאי | מקודם
ש

תנובה משיקה

תחליף בקר מבוסס חלבון מהצומח בכשרות מהדרין

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם
ש

עובר לבעלות חרדית:

חברת המזון "טעמן" רכשה את מפעל "טחינה הנסיך" – הגדול במזה"ת

כיכר בשיתוף טעמן | מקודם
ש

עובר לבעלות חרדית

חברת המזון "טעמן" רכשה את המפעל הוותיק "טחינה הנסיך"

כיכר בשיתוף טעמן | מקודם
ש

עכשיו בכשרות בד"ץ העדה החרדית

הקפה נטול הקפאין מצטרף למוצרי הקפה בסדרת הפלטינום

כיכר בשיתוף עלית | מקודם
ש

שנהיה לראש ולא לזנב

סטארקיסט – כל מה שטוב בטונה

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם
ש

השוק הגלוי

מטבחים וקינוחים: אמנות, טכנולוגיה וטעמים משודרגים

כיכר בשיתוף בסט לינק | מקודם
ש

הפיסטוק שבקצפת

חדש ממחלבות שטראוס: מילקי TRIO פיסטוק!

כיכר בשיתוף שטראוס | מקודם
ש

עורי, עורי

גם בזמן אלול, יש ׳מצֶב׳, תתעורר!

כיכר בשיתוף עלית | מקודם
ש

שפע רב בכל העולמות

שוקולד בלונדי של 'עלית' חזר למדף

כיכר בשיתוף עלית | מקודם
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם
ש

העמק הופך ירוק

תנובה מסירה את מכסי הפלסטיק במהלך קיימות שיחסוך כ-186 טון פלסטיק מדי שנה

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

משדרגים

טרה מגישה: תכלת זה הטעים החדש

כיכר בשיתוף טרה | מקודם
ש

מיץ ענבים תוסס של קדם לפורים

כיכר בשיתוף קדם | מקודם