כיכר השבת

מתכונים לחנוכה

מתכון לפריקסה במילוי אסאדו מפורק וטחינת סלק - אוראל בראל

לחמניות פריקסה הן בעצם סוג של סופגניות והפעם הכריך הטוניסאי מקבל טוויסט בשרי ומתמלא בנדיבות באסאדו מפורק ונימוח אחרי שבילה 6 שעות בתנור, מתובל היטב עם טחינת סלק ורודה מעל וסלט ערבי מרענן בצד - ויש מדריך וידאו שלב אחר שלב (מתכונים, אוכל)

10
אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ד בכסלו | 28.11.21
פריקסה במילוי אסאדו מפורק וטחינת סלק
פריקסה במילוי אסאדו מפורק וטחינת סלק (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

לבשר:
  • 1.5 ק"ג אסאדו בלי עצם
  • 10 שיני שום, קלופות
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
  • 6 כפות רוטב טריאקי
  • 2 כפות סילאן
  • 1 כף שטוחה מלח גס
  • 1/2 כף פלפל שחור גס
  • 7 כפות שמן זית
לפריקסה:
  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 כוסות מים פושרים
  • 1 כף וודקה / ערק / וויסקי
לטחינה סלק:
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 50 גרם סלק שלוק
  • 2 שיני שום
  • מיץ מ-1/2 לימון סחוט היטב
  • מלח ופלפל שחור
לסלט:
  • 30 עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
  • 2 שיני שום, כתושות
  • חופן כוסברה קצוץ
  • 1/2 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק דק
  • קורט מלח
  • שמן זית

אופן ההכנה:

צפו באופן ההכנה:

מתחילים בהכנת הבשר:
1. מניחים את רצועות האסאדו בתבנית עם שוליים גבוהים, מרופדת בנייר אפייה. יוצקים מעל 5 כפות שמן זית, מיץ תפוזים, 4 כפות טריאקי, סילאן, מפזרים מעל את שיני השום, מלח ופלפל שחור, עוטפים הכל ב-2 שכבות של נייר אפייה, מכסים מעל בנייר כסף ומהדקים היטב את הקצוות - חשוב שהבשר יהיה אטום לחלוטין, כדי שלא יתייבש באפייה.

2. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 30 דקות, ואז מנמיכים ל-160 מעלות ואופים במשך 5 שעות.

3. לאחר האפייה, מעבירים את הבשר לקרש חיתוך, מזלפים מעל 2 כפות שמן זית ו-2 כפות טריאקי וקוצצים את הבשר לגודל הרצוי.

כשהבשר בתנור, מכינים את הפריקסה:
4. בקערת מיקסר גדולה, מערבבים היטב את הסוכר, השמרים והמים, מניחים בצד ל-10 דקות ואז מוסיפים את הקמח, שמן הזית, המים, והוודקה. מעבדים במשך דקה עם וו לישה במהירות נמוכה. מוסיפים את המלח, מגבירים למהירות הגבוהה ביותר ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.

5. מקמחים קערה נקייה, מעבירים אליה את הבצק, מכסים ומניחים להתפחה במקום חמים במשך שעה.

6. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 2 ס"מ. בעזרת חותכן פריקסה או רינג מאורך, קורצים צורות של סירה מהבצק. מניחים כל סירת בצק על מלבן נייר אפייה נפרד, מכסים ומתפיחים במשך 15 דקות.

7. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק, וכשהשמן חם (170 מעלות), מטגנים את סירות הבצק בקבוצות עד שהן זהובות ותפוחות משני הצדדים, ומוציאים אותן לקערה מרופדת בנייר סופג.

הכנת הטחינה:
8. במעבד מזון, מניחים את כל הרכיבים, מוסיפים כוס מים קרים וקורט מלח ופלפל שחור וטוחנים הכל יחד עד שהרכיבים מתאחדים לרוטב חלק.

הכנת הסלט:
9. מניחים בקערה את העגבניות החתוכות, מוסיפים את שאר רכיבי הסלט, מתבלים במלח, מזלפים שמן זית ומערבבים.

הרכבת הפריקסה:
10. חוצים כל לחמנייה, ממלאים בבשר המפורק, מזלפים מעל טחינה סלק בנדיבות ומגישים מיד, חם, לצד הסלט.

אופן ההכנה - בתמונות:

מתבלים, אופים וקוצצים את הבשר (צילום: אוראל בראל)
במקביל, מכינים את בצק הפריקסה (צילום: אוראל בראל)
קורצים סירות מהבצק (צילום: אוראל בראל)
מתפיחים אותן במשך 15 דקות (צילום: אוראל בראל)
מטגנים את הפריקסה בקבוצות (צילום: אוראל בראל)
מוציאים את הפריקסה לנייר סופג (צילום: אוראל בראל)
ממלאים את הפריקסה בבשר ומזלפים טחינה בנדיבות (צילום: אוראל בראל)
מגישים מיד, חם (צילום: אוראל בראל)

אהבתם את המתכון? ספרו לנו בתגובות!

תוכן שאסור לפספס
10 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
8
יאמייי נראההה טובבב בטירוףף באלי גםם תעשו משלוח
לילילי28.11.21
7
מטורףףףףף
ללא שם28.11.21
6
בבקשה רק תורידו את הנייר כסף בתנור שש שעות מוציא מלא רעלים...למה לא להחליף בתבנית עם מכסה ולחסוך את כל הרעלים האלה וגם ניילון לבצק אטום מוציא מלא רעלים לבצק... תחסכו מעצמכם בבקשההה את כל הרעלים האלה יש פתרונות לכל דבר בקלות אפשר לחסוך מאיתנו את כל הרעלים האלהההה השם ישמור תתעוררו
ללא שם28.11.21

הצגת כל התגובות

5
נראה מווווווווששששששששששלללםם
חסוי29.11.21
4
הכנתי ויצא לי פצצה אוראל הזה אלוף
אליה28.11.21
3
מדהיםםם אלוף
ללא שם28.11.21
2
וואו איזה שילוב הסירטון פשוט מושלם הכל ניראה נקי ואסטתי
אבישג28.11.21
1
וואו!!!! מזהההה
yy28.11.21
מדהים!!!! איזה מיוחד ממש!!! מתכון פצצה!!!
שכנים טועמים28.11.21
מושלםםםםםםםםםםםםםם
אביגיל29.11.21
אולי גם יעניין אותך
בשר

פתיתים בולונז בסיר אחד: בריא ופיקנטי 

ורד כהן | 16.01.24

ללקק את האצבעות

מוקפץ בשרי זריז עם ברוקולי בסיר אחד

ורד כהן | 09.01.24
ש

מיוחד לפורים

מתחת ללחם מסתתר תבשיל בשר מושלם

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

וואו: "מלפוף" - כרוב שלם ממולא בשר ואורז

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

כך תכינו סטייק מהיר במחבת עם נתח דנבר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

"על אלה אני בוכיה"

העדויות, הניצולים והזוועות: ספרי השואה שאתם חייבים לקרוא

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם
ש

ליד החנוכיה

רביולי אסאדו: כיסוני פסטה במילוי בשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

מה תגישו היום? סופגניית המבורגר כמובן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

אסאדו קרוקטס: כדורים פריכים במילוי מענג

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו "קציצות אבוחצירא" מושלמות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

אלפי אנשים כבר מרוויחים

המנוי הזה שווה בממוצע 2,473 שקלים בחודש!

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

מאפה שהוא ארוחה שלמה: לחמניות בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

לא התבלבלנו - וזה גאוני: שווארמה מופלטה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בול להיום: תבשיל נקניקיות מרגז ופתיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כמה שזה טעים: לחמניות באן ובשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

זה וואו

יש תחליף לנדל"ן: אתר שמייצר הכנסה חודשית

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

הכי טעים שיש: ספגטי ברוטב בולונז עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ל"ג בעומר

מה אוכלים ליד המדורה? אנטריקוט בטורטיה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

ארוחה לכל המשפחה: לזניה בשרית טעימה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מדריך וידאו מפורט

כך תתקתקו "על האש" שווה כמו מקצוענים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

בדיקת התאמה בחינם

מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

כיכר בשיתוף קייר | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

"לוליפופ" על האש: שיפודי בשר עסיסיים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

המבורגר מהיר וטעים של וול דאן, התוספות - עליכם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם