כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפאי רועים: פשטידת בשר ותפוחי אדמה עם בצל קריספי מעל

שכבות של בשר טחון מתובל היטב ברוטב עגבניות, פירה תפוחי אדמה נימוח ותוספת של בצל קריספי טעים מעל - פשטידה מנצחת שמתאימה גם לילדים וגם למבוגרים. ארוחה משפחתית מושלמת. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב (מתכונים, אוכל)

13
אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | א' בשבט | 03.01.22
פאי רועים - פשטידת בשר ותפוחי אדמה
פאי רועים - פשטידת בשר ותפוחי אדמה (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

לבשר:
  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל, קצוץ
  • 1 גזר, חתוך לגפרורים
  • 1 כוס סלרי קצוץ
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 30 גרם צנוברים (לא חובה)
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית פפריקה
  • 500 גרם בשר טחון
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית סוכר חום
  • 1 כף קמח
לפירה:
  • 5 תפוחי אדמה, מקולפים וחצויים
  • 1 כפית מלח
  • 1 חלמון 
  • 2 כפות קמח
לבצל הקריספי:
  • 1 בצל גדול, חתוך לחצאי טבעות דקות
  • 1/2 כוס קמח
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • שמן עמוק לטיגון

אופן ההכנה:

צפו באופן ההכנה:

(צילום: אוראל בראל)

מתחילים בהכנת הפירה:
1. מניחים את תפוחי האדמה בסיר מלא במים ומבשלים אותם עד לריכוך.

בינתיים, מכינים את הבשר:
2. במחבת גדולה, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הגזר והסלרי, מטגנים יחד במשך 2-3 דקות, מוסיפים את השום, הצנוברים, מלח, פלפל שחור ופפריקה ומטגנים תוך כדי שמערבבים במרץ.

3. כשהגזר והסלרי רכים, מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים תוך כדי שמפוררים היטב את הבשר.

4. כשהבשר כבר אינו ורוד, מוסיפים את רסק העגבניות, הסוכר החום והקמח ומערבבים היטב.

5. מעבירים את תכולת המחבת לתבנית פאי, משטחים את החלק העליון ומהדקים היטב בעזרת תחתית של כוס זכוכית.

חוזרים לפירה:
6. כשתפוחי האדמה רכים, מסננים אותם אך שומרים בצד 1/2 כוס ממי הבישול. מועכים את תפוחי האדמה לפירה, מוסיפים את 1/2 כוס מי הבישול, המלח והקמח ומערבבים היטב. תוך כדי ערבוב, מוסיפים גם את החלמון ומערבבים במרץ כדי שיתאחד היטב בתערובת ולא יתקשה ויתבשל ויהפוך לחביתה.

7. מעבירים את הפירה לשקית זילוף ומזלפים אותו על הבשר בתנועות מעגליות כך שיכסה את כל שכבת הבשר, מיישרים את החלק העליון עם מרית או כף ואז "חורשים" את הפירה במעגלים עם מזלג - אל תוותרו אל השלב הזה, הוא מעניק לפאי את הקריספיות של הפירה מלמעלה.

8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות על מצב גריל במשך 20 דקות.

הכנת הבצל הקריספי:
9. בקערה גדולה, מערבבים היטב את חצאי טבעות הבצל עם הקמח והמלח. ממתינים 15 דקות ומטגנים אותם עד להזהבה בשמן לטיגון עמוק עד להזהבה יפה.

מניחים את הבצל הקריספי על הפאי כשהוא יוצא מהתנור ומגישים מיד.

(צילום: אוראל בראל)

אהבתם את המתכון? כתבו לנו בתגובות!

תוכן שאסור לפספס
13 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
7
אני ראשון
אחדות04.01.22
6
נראה ממש טוב! שווה לנסות :-)
אני03.01.22
אי אפשר להפסיק לאכול את זה
אוראל בראל05.01.22
5
יואו מושלם!!!
gzy03.01.22
תודה רבה
אוראל בראל05.01.22

הצגת כל התגובות

4
אני עשתי את הפאי הזה ללא קמח וללא סוכר יצא מופלא אפלו הבן שלי אמר שזה הפאי הכי טוב שבשלתי
מיקי04.01.22
כל הכבוד 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
אוראל בראל05.01.22
3
נראה טוב כשזה שלם בחיתןך זה נראה פחות טוב אני מכירה את המתכון בצורה דומה רק עם שתי שכבות פירה לדעתי יותר יציב וידידותי להגשה
48T04.01.22
נכון מאוד אפשר גם בשתי שכבות
אוראל בראל05.01.22
2
וואו נראה ממש ממש טעים אני פחות בקטע של בישולים, אבל אולי אשכנע את אמא שלי שתכין... אם אני אומר לה שזה מאוראל בראל היא מייד מכינה היא אומרת שזה קצת עבודה ויוצא מדהים! שווה לנסות! תודה מלך!
גיא04.01.22
איזה כייף לשמוע
אוראל בראל05.01.22
1
אני ראשון
אחדות04.01.22
אולי גם יעניין אותך
בשר

פתיתים בולונז בסיר אחד: בריא ופיקנטי 

ורד כהן | 16.01.24

ללקק את האצבעות

מוקפץ בשרי זריז עם ברוקולי בסיר אחד

ורד כהן | 09.01.24
ש

מיוחד לפורים

מתחת ללחם מסתתר תבשיל בשר מושלם

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

וואו: "מלפוף" - כרוב שלם ממולא בשר ואורז

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

כך תכינו סטייק מהיר במחבת עם נתח דנבר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ללא הלוואות או גמ"חים!

האפליקציה שתשאיר אתכם בסוף כל חודש עם יתרה בעו"ש

כיכר בשיתוף רייז אפ | מקודם
ש

ליד החנוכיה

רביולי אסאדו: כיסוני פסטה במילוי בשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

מה תגישו היום? סופגניית המבורגר כמובן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

אסאדו קרוקטס: כדורים פריכים במילוי מענג

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו "קציצות אבוחצירא" מושלמות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

מאפה שהוא ארוחה שלמה: לחמניות בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

לא התבלבלנו - וזה גאוני: שווארמה מופלטה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בול להיום: תבשיל נקניקיות מרגז ופתיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כמה שזה טעים: לחמניות באן ובשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

משרות נחשקות

סמינר שיוציא אותךְ עם תואר איתו תרויחי כפול

כיכר בשיתוף תכלית | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

הכי טעים שיש: ספגטי ברוטב בולונז עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ל"ג בעומר

מה אוכלים ליד המדורה? אנטריקוט בטורטיה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

ארוחה לכל המשפחה: לזניה בשרית טעימה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מדריך וידאו מפורט

כך תתקתקו "על האש" שווה כמו מקצוענים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

בדיקת התאמה בחינם

מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

כיכר בשיתוף קייר | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

"לוליפופ" על האש: שיפודי בשר עסיסיים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

המבורגר מהיר וטעים של וול דאן, התוספות - עליכם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם