כיכר השבת

מיוחד

מתכון לקרוקטים במילוי אסאדו בטריאקי

אם יש מנה שהספרדים מצטיינים בה היא הקרוקטים - כדורי פריכים מבחוץ עם מילוי רך מבפנים שמכינים במגוון וריאציות. היום נכין אותם בגרסה בשרית מושלמת של מעטה פריך שעוטף מילוי אסאדו קצוץ בטריאקי (מתכונים, אוכל)

6
אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם | ה' בכסלו | 29.11.22
אסאדו קרוקטס - קרוקטים במילוי אסאדו
אסאדו קרוקטס - קרוקטים במילוי אסאדו (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 1.5 ק"ג בשר אסאדו עם עצם מרשת קצביות 'וול דאן'
  • 4-5 שיני שום קלופות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור גס
  • 2 כפות רוטב טריאקי
  • 1 כוס פירורי לחם
  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס מים
  • 1/2 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור
  • שמן עמוק לטיגון

אופן ההכנה:

רשת קצביות 'וול דאן' מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.

באתר הבית של 'וול דאן' תוכלו להזמין אונליין בקלות ובכיף את כל המוצרים בשירות משלוחים עד הבית: לחצו כאן לאתר ולהזמנות

'וול דאן' עומדת לשירותכם בפריסה ארצית לשירותכם עם שירות משלוחים עד הבית:

ירושלים:
חי טייב 15 (הר-נוף) | 02-651-1841
המרפא 1 (הר חוצבים) | 02-536-3335
אהליאב 21 (רוממה) | 02-531-3335

רעננה:
האחוזה 94 | 09-886-5833

בית שמש:
ישעיהו הנביא 4 | 02-531-3350

צפת:
דרך השוקולד (מתחם העסקים של הצפון, בתי הפסנתר) | 04-655-1155

וואטסאפ:
ירושלים: 052-711-7344 | בני ברק: 054-9950979

קדימה, למתכון:

צפו באופן ההכנה:

1. מניחים את נתח הבשר בתבנית מרופדת בנייר אפייה, יוצקים מעל שמן זית, מתבלים במלח גס ופלפל שחור גס ומעסים בידיים את השמן והתיבול לתוך נתח הבשר.

2. מפזרים בתבנית את שיני השום, בשלמותן, מכסים את הנתח בנייר אפייה נוסף ואוטמים היטב עם מספר שכבות של נייר כסף - חשוב שהבשר יהיה אטום לגמרי כדי שלא יתייבש.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-160-170 מעלות במשך 6 שעות.

4 לאחר האפייה, מסירים את העצמות מהנתח, יוצקים מעל את הטריאקי וקוצצים היטב את הבשר על קרש חיתוך.

5. מחזירים את הבשר הקצוץ לתבנית בה אפינו אותו - ולא שופכים ממנה את השמן שנותר בה מהאפייה. מכסים את התבנית ומעבירים למקרר למשך 3 שעות כדי שהבשר יתייצב ונוכל לעצב ממנו כדורים בקלות.

6. מגלגלים כדורי בשר בגודל שווה, מסדרים במגש או בתבנית ומעבירים למקפיא למשך 30 דקות כדי שהכדורים לא יתפרקו בטיגון.

7. מחממים שמן לטיגון עמוק ובמקביל, מערבבים בקערה את הקמח עם המים, מלח ופלפל שחור (מתקבל מרקם של טחינה). בקערה נפרדת, מניחים את פירורי הלחם. טובלים את הכדורים בבלילה, מצפים בפירורי לחם ומטגנים בשמן עמוק על אש בינונית עד להשחמה יפה. מגישים את הכדורים חמים על מצע של צ'יפוטלה או איולי שום.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

> לכל המתכונים של אוראל בראל - לחצו כאן

(צילום: אוראל בראל)

מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.

חפשו וול דאן על המדפים ותהנו מבשר כשר, איכותי, זול וטעים!

תוכן שאסור לפספס
6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
5
חייבת לנסות
וואוו וואווי29.11.22
4
יייייייייייאמממממייייקקק
אמממאאא29.11.22
תודה
אוראל בראל30.11.22
3
הייתי שמח להכין. אבל, בחישוב מהיר [95 (קילו אסאדו בוולדאן) כפול 1.5, לחלק ל21 (מספר הכדורים שיצא)], כל כדור עולה 6.785 שקל (רק הבשר).
אבי29.11.22

הצגת כל התגובות

2
וואוו!!! איזה מתכון מנצח
צחי25.12.22
1
נוזל ריר!!!!!!!
וי26.12.22
אולי גם יעניין אותך
בשר

פתיתים בולונז בסיר אחד: בריא ופיקנטי 

ורד כהן | 16.01.24

ללקק את האצבעות

מוקפץ בשרי זריז עם ברוקולי בסיר אחד

ורד כהן | 09.01.24

מנה בצ'יק צ'אק

שווארמה בטורטיה שניצל- קריספי, יוקרתי וטעים!

אוראל בראל | 16.11.23
ש

מיוחד לפורים

מתחת ללחם מסתתר תבשיל בשר מושלם

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

וואו: "מלפוף" - כרוב שלם ממולא בשר ואורז

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ככה מתחילים את הקיץ

זה לא סתם מים חמים וקרים 24/7 - זה שדרוג מטורף לחיים

כיכר בשיתוף אפיקים | מקודם
ש

מיוחד

כך תכינו סטייק מהיר במחבת עם נתח דנבר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

רביולי אסאדו: כיסוני פסטה במילוי בשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

מה תגישו היום? סופגניית המבורגר כמובן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו "קציצות אבוחצירא" מושלמות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

מאפה שהוא ארוחה שלמה: לחמניות בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

לא התבלבלנו - וזה גאוני: שווארמה מופלטה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בול להיום: תבשיל נקניקיות מרגז ופתיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כמה שזה טעים: לחמניות באן ובשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

בריאות זה הכול

משקפי ראיה חינם לילדים? זה לא הכל

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

הכי טעים שיש: ספגטי ברוטב בולונז עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ל"ג בעומר

מה אוכלים ליד המדורה? אנטריקוט בטורטיה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

ארוחה לכל המשפחה: לזניה בשרית טעימה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מדריך וידאו מפורט

כך תתקתקו "על האש" שווה כמו מקצוענים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

עד מתי??

מרטיט: הבכי של היתום הקטן המתחנן וזועק "אמא!" • צפו

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

"לוליפופ" על האש: שיפודי בשר עסיסיים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

המבורגר מהיר וטעים של וול דאן, התוספות - עליכם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם