כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפיש אנד צ'יפס שכל אחד צריך לדעת להכין

הידעתם? מאחורי המנה הכה פופולרית הזאת שמשדכת בין דגים לתפוחי אדמה מטוגנים, עומד יהודי בריטי בשם ג'וזף מאלין. הגרסה הקלאסית מורכבת מדג קוד, אבל אנחנו מרשים לכם לצאת מהקופסה ולבחור בכל דג שתרצו (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת | ו' באב | 27.07.20
פיש אנד צ'יפס עם רוטב טרטר
פיש אנד צ'יפס עם רוטב טרטר (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 5 פילה מושט, מחולקים ל-4 או יותר (ניתן להחליף בכל דג אחר)
  • 1 כוס קמח, מנופה
  • 1 כפית פפריקה
  • מלח ופלפל שחור

לטמפורה:

  • 1 כוס קמח, מנופה
  • 1/2 כוס בירה לבנה
  • 1/2 כוס סודה (לא סודה לשתייה, אלא מים מוגזים)
  • מלח ופלפל שחור

לצ'יפס:

  • 3 תפוחי אדמה גדולים, מקולפים וחתוכים לרצועות
  • שמן לטיגון עמוק
  • מלח

לרוטב טרטר:

  • 1 כוס מיונז
  • 1/2 מלפפון חמוץ, קצוץ דק מאוד
  • 1 כפית פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
  • 1 כף צלפים, סחוטים וקצוצים דק (לא חובה)
  • 1/2 1 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כפית סוכר
  • 1/4 כפית מלח

אופן ההכנה:

1. לחצו כאן להוראות הכנת הצ'יפס - עם טיפים שווים שיהפכו את הצ'יפס שלכם לפריך מבחוץ ועסיסי מבפנים.

2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי רוטב הטרטר ומניחים בצד למשך 10 דקות לפחות לפני ההגשה.

3. בקערה, מערבבים את הקמח עם הפפריקה, מלח ופלפל שחור.

4. בקערה נפרדת, מערבבים היטב את כל מרכיבי הטמפורה.

5. מחממים בסיר שמן בגובה 5 ס"מ (טיגון עמוק) ובמקביל, מצפים את נתחי הדג בתערובת הקמח עם הפפריקה ואז טובלים מכל הצדדים בטמפורה.

6. כשהשמן חם מאוד, מנמיכים מעט את האש ומניחים בו בזהירות 4 נתחי דג. מטגנים עד להזהבה טובה משני הצדדים ומוציאים לנייר סופג. חוזרים על הפעולה עד שכל הדגים מטוגנים.

מגישים את הדגים המטוגנים והצ'יפס כשהם חמים, יחד עם רוטב הטרטר לטבילה.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
דגים

מושט מבושל עם ירקות: טעים במיוחד לכבוד שבת

ורד כהן | 28.12.23

בטוב טעם

קציצות טונה פיקנטיות לארוחת צהריים

כיכר אוכל | 27.12.23
ש

סטארקיסט מגישה:

סופגניות טונה מפנקות לערבי לביבות

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם

לרגל תשעת הימים

דג מושט ברוטב פסטו - לשמחות ולסתם שגרה

אוראל בראל | 24.07.23
ש

לרגל תשעת הימים

עם סטארקיסט המנה טעימה יותר

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם
ש

אין מה לדאוג

השנה יש דרך מהודרת במיוחד להוסיף טעם לפסח >>

כיכר בשיתוף ספרייט | מקודם

מה נאכל היום?

עסיסי בקטע אחר: פילה סלמון מושחר

כיכר אוכל | 01.03.23

לכבוד שבת

לא צריך מנה עיקרית: סלמון צרוב עם בטטות מתובלות

כיכר אוכל | 19.01.23

מה נאכל היום?

מפנקות ב-35 דקות: קערות סלמון ואורז

כיכר אוכל | 16.01.23

מה נאכל היום?

מבחוץ פריכות, מבפנים נימוחות: קציצות סלמון אפויות

כיכר אוכל | 08.11.22
ש

בריאות זה הכול

משקפי ראיה חינם לילדים? זה לא הכל

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מה נאכל היום?

ברבע שעה בלבד: דג מצופה פירורים ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 07.09.22

לכבוד שבת

פילה אמנון בסגנון מרוקאי אותנטי

חיה דר | 25.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

סלמון צרוב ברוטב ויניגרט הדרים וג'ינג'ר

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 03.08.22
ש

מה אוכלים בתשעת הימים?

שווארמה דגים בטורטיה עם טחינה עמבה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

בשיתוף אנשי מקצוע

האם אתה תהיה מה"משפיענים" שמשנים באמת אלפי בתים בישראל?

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם

מה אוכלים בתשעת הימים?

קציצות דגים עסיסיות ברוטב פלפלים פיקנטי

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 01.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושט בציפוי זעתר פריך לצד סלט נקטרינות

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

מיוחד לשבועות

סלמון בטריאקי עם פסטה וירקות מוקפצים

אוראל בראל | מקודם

מיוחד לשבועות

מהיר וחגיגי: לברק ממולא בעשבי תיבול

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.05.22
ש

בדוק!!

הלוואת חג מיוחדת 30,000 ש"ח ללא ריבית

כיכר בשיתוף מרכנתיל | מקודם
ש

מיוחד לשבועות

שיפודי סלמון וכרישה לצד בטטות מדורה

הדסה בן מוחא בשיתוף אלקטרולוקס | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סיגר אפוי במילוי דגים עסיסי והמון טחינה בצד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סביצ'ה חגיגי לשבועות (או צהריים מפנקת)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם