כיכר השבת

ארוחה משפחתית

מתכון לדגים ותפוחי אדמה אפויים בתנור

מנה נהדרת לאירוח, לארוחות משפחתיות גדולות ולסעודות שבת: דגים אפויים על מצע פרוסות דקות ופריכות של תפוחי אדמה וזיתים (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ו' בתמוז | 16.06.21
דגים ותפוחי אדמה בתנור
דגים ותפוחי אדמה בתנור (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 ק"ג תפוחי אדמה בינוניים בקליפה זהובה דקה, מקולפים
  • מלח ופלפל שחור
  • 1-2 נתחי פילה דג בס או דניס במשקל כולל של 1 ק"ג
  • 1 כוס זיתים ירוקים מגולענים, רצוי מזן פישולין (אופציונלי, אך מומלץ מאוד)
  • 8 עלי דפנה טריים
  • 1 לימון, פרוס לפלחים דקים

אופן ההכנה:

1. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות מאוד בעזרת מכשיר ייעודי, מנדולינה או סכין חדה.

2. משמנים קלות תחתית של תבנית פיירקס או תבנית קרמית ומסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בתבנית, בכמה שכבות. יוצקים מעל 2 כפות שמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 20 דקות. מוציאים מהתנור.

3. מתבלים את הצד ללא העור של הדגים במלח ופלפל שחור. מניחים את הדגים על גבי תפוחי האדמה שבתבנית כשהעור כלפי מעלה, יוצקים מעל את שמן הזית שנותר, מפזרים את הזיתים ועלי הדפנה, מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים במשך 20 דקות או עד שהדג מוכן ומבושל כראוי. מפזרים מעל את פרוסות הלימון ומגישים מיד.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
נשמע ממש טוב .אני הולכת לנסות אני יודעת לזהות מתכונים טובים
נעמי16.06.21
דגים

מושט מבושל עם ירקות: טעים במיוחד לכבוד שבת

ורד כהן | 28.12.23

בטוב טעם

קציצות טונה פיקנטיות לארוחת צהריים

כיכר אוכל | 27.12.23
ש

סטארקיסט מגישה:

סופגניות טונה מפנקות לערבי לביבות

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם

לרגל תשעת הימים

דג מושט ברוטב פסטו - לשמחות ולסתם שגרה

אוראל בראל | 24.07.23
ש

לרגל תשעת הימים

עם סטארקיסט המנה טעימה יותר

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם
ש

לשובע ולא לרזון:

מאכילים את העניים – ומקבלים את הקמיע של ר' ישעי'לה

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מה נאכל היום?

עסיסי בקטע אחר: פילה סלמון מושחר

כיכר אוכל | 01.03.23

לכבוד שבת

לא צריך מנה עיקרית: סלמון צרוב עם בטטות מתובלות

כיכר אוכל | 19.01.23

מה נאכל היום?

מפנקות ב-35 דקות: קערות סלמון ואורז

כיכר אוכל | 16.01.23

מה נאכל היום?

מבחוץ פריכות, מבפנים נימוחות: קציצות סלמון אפויות

כיכר אוכל | 08.11.22
ש

מגוון הטבות לתחילת הדרך

צעירים? הכירו את המסלול שיוביל אתכם רחוק

כיכר בשיתוף פאג"י | מקודם

מה נאכל היום?

ברבע שעה בלבד: דג מצופה פירורים ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 07.09.22

לכבוד שבת

פילה אמנון בסגנון מרוקאי אותנטי

חיה דר | 25.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

סלמון צרוב ברוטב ויניגרט הדרים וג'ינג'ר

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 03.08.22
ש

מה אוכלים בתשעת הימים?

שווארמה דגים בטורטיה עם טחינה עמבה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

מה אוכלים בתשעת הימים?

קציצות דגים עסיסיות ברוטב פלפלים פיקנטי

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 01.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושט בציפוי זעתר פריך לצד סלט נקטרינות

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

מיוחד לשבועות

סלמון בטריאקי עם פסטה וירקות מוקפצים

אוראל בראל | מקודם

מיוחד לשבועות

מהיר וחגיגי: לברק ממולא בעשבי תיבול

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.05.22
ש

הזדמנות להשפעה ולהובלת שינוי

להשפיע: תוכנית הצוערים לשלטון המקומי מגייסת מועמדים

כיכר בשיתוף עתודות לישראל | מקודם
ש

מיוחד לשבועות

שיפודי סלמון וכרישה לצד בטטות מדורה

הדסה בן מוחא בשיתוף אלקטרולוקס | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סיגר אפוי במילוי דגים עסיסי והמון טחינה בצד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סביצ'ה חגיגי לשבועות (או צהריים מפנקת)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם