כיכר השבת

מתכון: דניס צרוב על מחבת

אפשר גם בלי בשר: קבלו מתכון לפילה דניס עם גרגרי חומוס, שום, פלפל חריף ואספרגוס טרי בשמן זית - צרוב על מחבת. בתאבון (מתכונים, אוכל)

2
שף צחי בוקששתר | כיכר השבת | ב' באב | 13.07.10
מתכון: דניס צרוב על מחבת
(Black Bar ´n´ Burger)

צחי בוקששתר מציע טכניקה נהדרת להכין דגים: אחרי שמפנימים את השיטה עם המלח, כל דג טרי יהיה נהדר כך. המלח שומר על הדג מלהידבק בהתחלה והעור יוצא פריך וטעים מאין כמותו.

המצרכים לאדם אחד:

2 פילה דניס בגודל בינוני

מלח ים גס או סתם מלח גס

לתוספת:

1/3 כוס גרגרי חומוס מבושלים

5 גבעולי אספרגוס או החלק הלבן של בצל ירוק

½ כוס עגבניות שרי תמר

½ שן שום קצוצה גס

½ לימון

כף שמן זית משובח ביותר

אפשר קורט סוכר ואפשר לימון כבוש או תבלין פלפל צ'ומה, לגיוון

להכנת הדג:

מחממים היטב מחבת גדולה וכבדה. מפזרים על המחבת מעט מלח גס, שישמש להפרדה של הדג כדי שלא יידבק בהתחלה. מניחים את הדג על המלח, תמיד עם צד העור כלפי מטה. להשאיר עם צד העור כלפי מטה עד שכמעט מוכן ורק אז לשקול להפוך ל- 1/2 דקה ולא יותר.

להכנת התוספת:

בזמן הכנת הדג מניחים בצד המחבת את האספרגוס או הבצל לצלייה, אפשר להכין אותם בגריל.

מכינים מעט גרידת לימון וכמה פרוסות דקות של לימון, מניחים את פרוסות הלימון במחבת וצולים. מוסיפים את השום והעגבניות. הכל מתרחש על להבה גבוהה.

אחרי הוצאת הדג בוזקים על העגבניות סוכר, מוסיפים את גרגרי החומוס ומיץ מהלימון. יוצקים שמן זית, מערבבים גס – יוצקים על הדג ומגישים.

(המתכון באדיבות מסעדת Black Bar 'n' Burger)

תוכן שאסור לפספס
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
אל תתחכמו על התורה ותמציאו איסורים חדשים מספיק מה שיש
יותר צדיק מהתור15.07.10
1
האיסור על אכילת בשר נועד כדי להתאבל . לא ייתכן שנאכל גורמה ונתענג על האכילה בזמן בו נדרש אבל על החורבן. יש לי עוד דברים מותרים: גלידה סושי סט טונה אדומה
צבי13.07.10
אולי גם יעניין אותך
דגים

מושט מבושל עם ירקות: טעים במיוחד לכבוד שבת

ורד כהן | 28.12.23

בטוב טעם

קציצות טונה פיקנטיות לארוחת צהריים

כיכר אוכל | 27.12.23
ש

סטארקיסט מגישה:

סופגניות טונה מפנקות לערבי לביבות

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם

לרגל תשעת הימים

דג מושט ברוטב פסטו - לשמחות ולסתם שגרה

אוראל בראל | 24.07.23
ש

לרגל תשעת הימים

עם סטארקיסט המנה טעימה יותר

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם
ש

זה וואו

יש תחליף לנדל"ן: אתר שמייצר הכנסה חודשית

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם

מה נאכל היום?

עסיסי בקטע אחר: פילה סלמון מושחר

כיכר אוכל | 01.03.23

לכבוד שבת

לא צריך מנה עיקרית: סלמון צרוב עם בטטות מתובלות

כיכר אוכל | 19.01.23

מה נאכל היום?

מפנקות ב-35 דקות: קערות סלמון ואורז

כיכר אוכל | 16.01.23

מה נאכל היום?

מבחוץ פריכות, מבפנים נימוחות: קציצות סלמון אפויות

כיכר אוכל | 08.11.22
ש

מודל מנצח

להיות בעל עסק בינלאומי בלי סחורה ושילוח

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

מה נאכל היום?

ברבע שעה בלבד: דג מצופה פירורים ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 07.09.22

לכבוד שבת

פילה אמנון בסגנון מרוקאי אותנטי

חיה דר | 25.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

סלמון צרוב ברוטב ויניגרט הדרים וג'ינג'ר

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 03.08.22
ש

מה אוכלים בתשעת הימים?

שווארמה דגים בטורטיה עם טחינה עמבה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה אוכלים בתשעת הימים?

קציצות דגים עסיסיות ברוטב פלפלים פיקנטי

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 01.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושט בציפוי זעתר פריך לצד סלט נקטרינות

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

מיוחד לשבועות

סלמון בטריאקי עם פסטה וירקות מוקפצים

אוראל בראל | מקודם

מיוחד לשבועות

מהיר וחגיגי: לברק ממולא בעשבי תיבול

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.05.22
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם
ש

מיוחד לשבועות

שיפודי סלמון וכרישה לצד בטטות מדורה

הדסה בן מוחא בשיתוף אלקטרולוקס | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סיגר אפוי במילוי דגים עסיסי והמון טחינה בצד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סביצ'ה חגיגי לשבועות (או צהריים מפנקת)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם