כיכר השבת

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמוציות, פיסטוק ושוקולד קטנים ומהנים

ההשראה למאפינס המטריפים הללו הגיעה בכלל מפָּנֶטוֹנֵה - עוגה שמקורה במילאנו ופופולרית במדינות נוספות. אבל אנחנו מעדיפים לשמור על פשטות ולקרוא להם רק מאפינס. ובמחשבה שניה, עם תוספות כמו חמוציות, פיסטוק ושוקולד הם הכל חוץ מ"רק". קלים, אווריריים, לחים ומזכירים לנו מעט את המאפה הצרפתי המופלא, הבריוש (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ג' בטבת | 27.12.22
קטנים ומהנים: מאפינס חמוציות, פיסטוק ושוקולד
קטנים ומהנים: מאפינס חמוציות, פיסטוק ושוקולד (צילום: shutterstock)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 4 כוסות (482 גרם) קמח לבן, מנופה
  • 1 כוס (227 גרם) מים חמימים (כ-35 מעלות)
  • 1/2 כוס (99 גרם) סוכר
  • 2 ביצים גדולות (113 גרם)
  • 2 כפות (28 גרם) חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 1 כף שמרים יבשים אינסטנט
  • 1 כפית מלח
  • גרידה מ-2 תפוזים
  • 3/4 כוס (90 גרם) פיסטוקים, קצוצים גס
  • 3/4 כוס (86 גרם) חמוציות מיובשות
  • 113 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק
  • תרסיס שמן

אופן ההכנה:

1. בקערה של מיקסר המצוידת בוו לישה, מערבבים את הקמח, המים, הסוכר, הביצים, החמאה, השמרים, המלח וגרידת התפוז. מערבבים במהירות נמוכה 3 דקות.

2. מעלים את המהירות לבינונית ומערבבים 3 דקות נוספות. מוסיפים את הפיסטוקים, החמוציות והשוקולד ומערבבים עד שהם נטמעים, כדקה.

3. מעבירים לקערה המשומנת קלות. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים למשך שעה וחצי. הבצק אולי לא יוכפל, אבל יגדל בצורה ניכרת.

4. מחלקים ל-12 חלקים אחידים ולאחר מכן מגלגלים כל חלק לכדור. משמנים קלות 12 שקעים של תבנית מאפינס. מניחים בעדינות כדור בצק בכל כוס.

5. מכסים את התבנית בצורה רופפת בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מגיע לקצה העליון של הכוס, כשעה. לקראת סוף זמן ההתפחה, מחממים תנור ל-200 מעלות.

6. אופים 10 דקות, מנמיכים את הטמפרטורה ל-160 מעלות וממשיכים לאפות עד שהמאפינס מקבלים גוון חום זהוב עמוק, 25-30 דקות.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מתוקים ומאפים

עוגת סולת אוורירית וקלת הכנה: מושלם לכל המשפחה

ורד כהן | 11.01.24

אשת חיל

רחל מאופקים חושפת את המתכון לעוגיות שהגישה למחבלים

טובה אור | 27.12.23

קל להכנה

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

לכבוד חנוכה

עוגת קרמבו חלבית, מפנקת וטעימה ללא קמח

אוראל בראל | 07.12.23
ש

השנה יותר מתמיד

ערב זיכרון ייחודי לחללי צה"ל יתקיים בבית שמש

אסף מגידו | מקודם
ש

ערב לביבות מתוק בלב

אושרית אברג'יל מגישה לכם מתכונים מקוריים בשילוב קליק

כיכר בשיתוף קליק | מקודם

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23

עוגה טרנדית

'מגולגלות קינדר' במילוי שוקולד ואגוזי לוז: נמסות בפה

אוראל בראל | 30.11.23

כשיופי וטעם נפגשים

עוגת שקדים- קוראסון שקדים:  משביעה ומרשימה לכל שבת

אוראל בראל | 23.11.23
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם

קלת הכנה

מהירה לכל שבת: עוגת מייפל בחושה רכה ועסיסית

אוראל בראל | 08.11.23
ש

חוויה נהדרת

גם בריא גם טעים: ניתן ליהנות מקינוח כזה!

כיכר בשיתוף לה לה מגשי פירות ומתנות | מקודם

שנה מתוקה

לכבוד ראש השנה: עוגת דבש אוורירית במיוחד

אוראל בראל | 12.09.23

תתפנקו

עוגת פאדג׳ שוקולד טעימה במיוחד- ללא גלוטן

אוראל בראל | 24.08.23
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

להתענג

עוגת שמרים עסיסית שתמיד מצליחה

אוראל בראל | 03.08.23

מאפה יפה

סְפוֹלְיָאטֶלֶה- המתכון המנצח לשבירת הצום

אוראל בראל | 27.07.23

טעים ויפה!

עוגת ריבת חלב עם שכבות ביסקוויטים- ללקק את האצבעות 

אוראל בראל | 20.07.23

יפה וטעימה!

עקיצת הדבורה - העוגה החלבית המנצחת

אוראל בראל (בעריכת טובה אור) | 19.07.23
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

ליד הקפה

קטנים ומהנים: בראוניז עסיסיים שלוקח רק 40 דקות להכין

כיכר אוכל | 23.03.23

לכבוד שבת

מילה שלנו: עוגת השוקולד הכי רכה שאכלתם אי פעם

כיכר אוכל | 16.03.23

ליד הקפה

כמו של מאפיות: עוגיות שוקולד צ'יפס משובחות

כיכר אוכל | 15.03.23