ערב לביבות מתוק בלב

אושרית אברג'יל מגישה לכם מתכונים מקוריים בשילוב קליק

חנוכה זה הזמן לחמם את האווירה בערב לביבות משפחתי ומלכד, שיהיה לכם חנוכה מלא אור!" אושרית אברג'יל מגישה לכם מתכונים מקוריים בשילוב מוצרי קליק (אוכל ומתכונים).

סופגניית קרואסון קליק (צילום: שושי סירקיס)

סופגניית קרואסון קליק

החומרים

לבצק

500 גרם קמח לבן

1 ביצהL

50 גרם חמאה רכה

1/4 כוס סוכר

1 כפית שמרים יבשים

250 מ״ל חלב פושר

קורט מלח

1 כף עראק/ברנדי

למילוי

2 כפיות חמאה

2 טבלאות קליק עוגיות ופצפוצים

לציפוי

סוכר

שוקולד לבן מומס

אופן ההכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים בסדר הזה: שמרים, קמח, סוכר ומלח. מערבבים.
  2. מוסיפים חלב וברנדי ומתחילים בלישה בעוצמה נמוכה. כשהבצק מתחיל להתגבש מוסיפים קוביות חמאה. ממשיכים בלישה 12 דקות עד לקבלת בצק רך.
  3. מעבירים את הבצק לקערת התפחה, לשים ידנית כ-2 דקות. משמנים את הבצק ומכסים להתפחה עד להכפלת הנפח (כשעה וחצי).
  4. מקמחים משטח עבודה, מחלקים את הבצק ל 2- ומרדדים כל חלק לריבוע דק, מורחים על חצי מהבצק שכבה דקה מכפית חמאה
  5. מקפלים את הבצק ומרדדים שוב למלבן דק. חוזרים על הפעולה גם בחצי השני של הבצק
  6. חותכים למשולשים, ומניחים בקצה הרחב שברי קליק עוגיות ופצפוצים ומגלגלים לקרואסון ובכל גלגול מותחים את הבצק. מהדקים את הקצה לתחתית הקרואסון.
  7. גוזרים ריבועי נייר אפיה, משמנים ומניחים עליהם את הקרואסונים כשהתפר כלפי מטה. מכסים להתפחה עד להכפלת הנפח (כחצי שעה).
  8. מחממים שמן עמוק לכ-170 מעלות, מכניסים את הקרואסונים עם נייר האפייה, מטגנים מ-2 הצדדים עד להזהבה ושולפים את נייר האפיה. מוציאים מהשמן ומניחים על רשת צינון, מגלגלים בסוכר.
  9. ממיסים שוקולד לבן ומזלפים על הקרואסונים מומלץ לקשט עם כדורי קליק, מגישים ונהנים.

טיפ להכנה מוקדמת: אחרי שמגלגלים לקרואסונים מעבירים לקופסא אטומה ומקפיאים. מוציאים מהמקפיא כשעתיים לפני ההגשה, מטגנים ומגישים.

קינוח קליקולד

סופגניית קרואסון קליק (שושי סירקיס)

החומרים

תבנית עגולה בקוטר 18-20 ס"מ

3 שקיות קליק כדורי קליק חום לבן

1 שקית קליק בייגלה מצופה שוקולד חום

1 שקית קליק בייגלה מצופה שוקולד לבן

500 מ"ל שמנת מתוקה

2 כפות אבקת סוכר

2 כפות פודינג וניל

אופן ההכנה

בקערת מיקסר עם וו הקצפה מניחים שמנת מתוקה ואבקת סוכר, ומתחילים להקציף בעוצמה נמוכה כחצי דקה. מוסיפים פודינג וניל ומגבירים את מהירות ההקצפה לעוד כ-2 דקות, או עד למרקם קצפת רכה אך יציבה.

מרכיבים את הקינוח: מניחים שקף בחלק הפנימי של רינג או תבנית קפיצית.

שופכים פנימה 3 שקיות קליק כדורים.

מעבירים פנימה 1/3 מכמות הקרם. משטחים עם כף כדי שהקרם יכנס בין הקליקים.

מוסיפים את יתרת הקרם ומיישרים. מכניסים להקפאה ל-10 דקות.

מוציאים ומסדרים מלמעלה קליק בייגלה בצורת ספירלה שחור לבן.

עוטפים ומחזירים להקפאה עד להגשה.

ניתן להכין גם כמנות אישיות.

חג שמח!

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר