כיכר השבת

Home Made

מתכון לגרנולה ביתית ממכרת עם טוויסט באפייה

הדרך המושלמת לפתוח את היום: מתכון לגרנולה ביתית ממכרת עם טוויסט באפייה. המרקם הפריך והמתיקות המעודנת יהפכו את הגרנולה לארוחת קבועה בתפריט הבוקר שלכם. הכי טעים להצמיד לכוס קפה עשוי היטב או יוגורט (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | ל' בשבט | 09.02.16
גרנולה ביתית ממכרת עם טוויסט באפייה
גרנולה ביתית ממכרת עם טוויסט באפייה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 כוסות שיבולת שועל
  • 1/2 1 כוסות סוכר חום בהיר
  • 1/3 כוס מים
  • 1/2 1 כוסות אגוזי פקאן, קצוצים גס
  • 1/2 1 כוסות אגוזי מלך, קצוצים גס
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1 כפית אגוז מוסקט טחון טרי
  • 3/4 כפית מלח ים
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • 1/2 2 כפיות תמצית וניל

אופן הכנת גרנולה ביתית:

הטוויסט: במקום לערבב את הגרנולה במרווחים קבועים בזמן שהיא בתנור, פשוט נותנים לה להיאפות על חום נמוך והופכים רק פעם אחת.

• מחממים את התנור ל-120 מעלות ומרפדים בנייר אפייה תבנית סטנדרטית (30X60 ס"מ).

• בסיר קטן, מערבבים את הסוכר והמים ומבשלים על אש בינונית-גבוהה, תוך בחישה מתמדת, עד שהסוכר נמס לגמרי והתערובת מגיעה לנקודת רתיחה. מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון.

• בקערה גדולה, מערבבים יחד את שיבולת השועל יחד עם אגוזי המלך והפקאן, ומתבלים בקינמון, אגוז מוסקט ומלח ים.

• מוסיפים את השמן ותמצית הווניל לסירופ הסוכר, ומערבבים היטב.

• יוצקים את הנוזלים על תערובת שיבולת השועל ומערבבים היטב בעזרת מרית גומי או בידיים, עד לאיחוד מלא.

• משמנים את נייר האפייה, מעבירים לתבנית את התערובת ומשטחים לשכבה אחידה ועבה, אך שאינה עוברת את שפת התבנית.

• אופים במשך 75 דקות, מוציאים מהתנור ובעזרת מרית גדולה, הופכים את הגרנולה לצידה השני. מחזירים לתנור לאפייה במשך 30 דקות נוספות, עד שהגרנולה יבשה ופריכה.

• מוציאים מהתנור, ונותנים לגרנולה להצטנן היטב לפני ששוברים אותה לפיסות' חותכים למלבנים בגודל שווה מפוררים ומעבירים לכלי אטום.

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
שימו לב! החליפו את מי הסוכר בשתים שלוש כפות סילאן טהור.
hili25.10.15
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת

עוגת סולת אוורירית וקלת הכנה: מושלם לכל המשפחה

ורד כהן | 11.01.24

אשת חיל

רחל מאופקים חושפת את המתכון לעוגיות שהגישה למחבלים

טובה אור | 27.12.23

לכבוד חנוכה

עוגת קרמבו חלבית, מפנקת וטעימה ללא קמח

אוראל בראל | 07.12.23

עוגה טרנדית

'מגולגלות קינדר' במילוי שוקולד ואגוזי לוז: נמסות בפה

אוראל בראל | 30.11.23

כשיופי וטעם נפגשים

עוגת שקדים- קוראסון שקדים:  משביעה ומרשימה לכל שבת

אוראל בראל | 23.11.23
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם

קלת הכנה

מהירה לכל שבת: עוגת מייפל בחושה רכה ועסיסית

אוראל בראל | 08.11.23

שנה מתוקה

לכבוד ראש השנה: עוגת דבש אוורירית במיוחד

אוראל בראל | 12.09.23

תתפנקו

עוגת פאדג׳ שוקולד טעימה במיוחד- ללא גלוטן

אוראל בראל | 24.08.23

טעים ויפה!

עוגת ריבת חלב עם שכבות ביסקוויטים- ללקק את האצבעות 

אוראל בראל | 20.07.23
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

יפה וטעימה!

עקיצת הדבורה - העוגה החלבית המנצחת

אוראל בראל (בעריכת טובה אור) | 19.07.23

ליד הקפה

קטנים ומהנים: בראוניז עסיסיים שלוקח רק 40 דקות להכין

כיכר אוכל | 23.03.23

לכבוד שבת

מילה שלנו: עוגת השוקולד הכי רכה שאכלתם אי פעם

כיכר אוכל | 16.03.23

ליד הקפה

כמו של מאפיות: עוגיות שוקולד צ'יפס משובחות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

ללא הלוואות או גמ"חים!

האפליקציה שתשאיר אתכם בסוף כל חודש עם יתרה בעו"ש

כיכר בשיתוף רייז אפ | מקודם

ליד הקפה

כיף איתם במסיבות: קאפקייקס שוקולד לבן מהממים

כיכר אוכל | 14.03.23

ליד הקפה

מה שבטוח - בטוח: עוגיות אגוזי מלך ללא גלוטן שמתאימות גם לפסח

כיכר אוכל | 12.03.23

ליד הקפה

עוגת חמאת בוטנים עם ציפוי ממיס

כיכר אוכל | 09.03.23

לכבוד שבת

כמה מחמאות: עוגת חמאה חמה וטעימה

כיכר אוכל | 09.03.23
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם

ליד הקפה

יותר מהר מללכת לקנות: קאפקייקס מייפל אישיים

כיכר אוכל | 22.02.23

באנו לשדרג

אין קמח, יש עוגיות חמאת בוטנים ועדשים

כיכר אוכל | 14.02.23

ליד הקפה

הכתום הכתום הזה: מאפינס דלעת נימוחים ופשוט יפהפיים

כיכר אוכל | 09.02.23