כיכר השבת

באנו לשדרג

מתכון לעוגת בבקה שוקולד חלומית עם טוויסט

קשה למצוא עוגת בבקה איכותית; עשירה, לחה ולא יותר מדי דחוסה. אלא אם כן אתם גרים ליד מאפייה טובה באמת. בהנחה שזה לא המצב, הנה מתכון מעולה שלוקח את עוגת השמרים שכבשה כל בית יהודי אמריקאי, מוסיף בננה לבצק ושטרויזל פריך מעל. ואם נותרו לכם שאריות - אנחנו בספק שזה יקרה - פרוסות העוגה יכולות להיות בסיס נהדר לפרנץ' טוסט (מתכונים, אוכל)

4
כיכר אוכל | כיכר השבת | ג' בטבת | 11.12.18
בבקה שוקולד חלומית ששווה כל דקת עבודה
בבקה שוקולד חלומית ששווה כל דקת עבודה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

לבצק:

  • 2/3 כוס (127 מ"ל) חלב
  • 2 כוסות (316 גרם) קמח, מנופה
  • 3/4 כוס (85 גרם) קמח מלא, מנופה
  • 1/3 כוס (71 גרם) סוכר חום בהיר
  • 2 כפות שמרים אינסטנט
  • 1/2 כפית מלח ים
  • 1/2 כפית קינמון
  • 2 בננות בינוניות בשלות (240 גרם), מעוכות למחית
  • 1 ביצה גדולה (57 גרם)
  • 1 חלמון ביצה גדול (22 גרם)

למילוי:

  • 1/2 כוס (115 גרם) שמנת מתוקה
  • 85 גרם חמאה ללא מלח
  • 1/2 כוס (106 גרם) סוכר חום בהיר
  • 142 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק
  • 1/2 1 כפיות תמצית וניל

לשטרויזל:

  • 1/2 כוס (60 גרם) קמח, מנופה
  • 1/4 כוס (53 גרם) סוכר חום בהיר
  • 2 כפות (11 גרם) אבקת קקאו
  • 1/2 כפית מלח ים
  • 71 גרם חמאה ללא מלח, מומסת
  • 1 בננה בשלה בינונית (120 גרם), קצוצה דק

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:
1. בסיר קטן, מחממים את החלב על אש בינונית עד שהוא רק חם למגע (כ-35 מעלות), כ-2 דקות. אם צריך, נותנים לחלב להתקרר לפני שממשיכים.

2. בקערת מיקסר עם וו לישה, מערבבים במהירות נמוכה את הקמח, הקמח המלא, הסוכר החום, השמרים, המלח והקינמון. מוסיפים את החלב החם, הבננות, הביצה והחלמון וממשיכים לערבב במהירות נמוכה במשך 3 דקות. מגבירים למהירות בינונית ומערבבים במשך 2 דקות, עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון ומניחים במקום חמים למשך שעה. הבצק לא יכפיל את גודלו, אך ייראה נפוח במידה ניכרת.

הכנת המילוי:
3. במקביל, בסיר בינוני מערבבים את השמנת, החמאה, הסוכר החום, השוקולד והווניל, ומבשלים על אש בינונית נמוכה, תוך ערבוב מתמיד, במשך כ-3 דקות, עד שהשוקולד והחמאה נמסים והסוכר מתמוסס. מסירים מהאש ומעבירים לקערה בינונית לצינון, כדי שהתערובת תקבל מרקם נוח למריחה.

הכנת השטרויזל:
4. בקערה בינונית, מערבבים יחד את הקמח, הסוכר החום, אבקת הקקאו והמלח. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עם מרית סיליקון עד שהעיסה הופכת לפירורים לחים. בעדינות מערבבים פנימה את חתיכות הבננה.

הרכבת הבבקה:
5. משמנים קלות תבנית אינגליש קייק בגודל 22X12 ס"מ, ומרדדים את הבצק למלבן בגודל 35X45 ס"מ.

6. יוצקים את תערובת המילוי על מרכז הבצק ובעזרת מרית מורחים אותה באופן שווה על פני המלבן כולו. מפזרים מעל 3/4 מכמות השטרויזל.

7. אוחזים באחד הצדדים הקצרים של מלבן הבצק, ומגלגלים לרולדה מהודקת עד כמה שניתן. בעזרת סכין חדה, חוצים לאורך את הרולדה, וקולעים את שני החצאים הארוכים לצמה (המילוי נוזל ומלכלך הכל? אל פחד! המשיכו).

8. מניחים את הצמה בתבנית המוכנה, מפזרים מעל את השטרויזל שנותר, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים להתפחה של 35-45 דקות, עד שהבצק נפוח באופן משמעותי.

9. לקראת סוף זמן ההתפחה, מחממים את התנור ל-180 מעלות ואופים עד שהעוגה משחימה יפה מלמעלה (האינדיקציה הטובה ביותר שהעוגה מוכנה היא שהטמפרטורה הפנימית שלה היא כ-93 מעלות). נותנים לעוגה לשבת בתבנית במשך 20 דקות לפני שמחלצים אותה משם בעדינות, מעבירים לרשת ומצננים אותה לחלוטין.

תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
האם ניתן להחליף את החלב ..לחלב שקדים ואת החמאה למחמאה ?
הילה11.02.19
2
אים ניתן לאכין רולדת בצק שמרים ולאקפי לשבוע ולאחר בכן לאפות
גולן דרעי21.12.18
1
יאמייי...😋😋
שירה20.01.19
אולי גם יעניין אותך
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת

עוגת סולת אוורירית וקלת הכנה: מושלם לכל המשפחה

ורד כהן | 11.01.24

אשת חיל

רחל מאופקים חושפת את המתכון לעוגיות שהגישה למחבלים

טובה אור | 27.12.23

לכבוד חנוכה

עוגת קרמבו חלבית, מפנקת וטעימה ללא קמח

אוראל בראל | 07.12.23

קלת הכנה

מהירה לכל שבת: עוגת מייפל בחושה רכה ועסיסית

אוראל בראל | 08.11.23

שנה מתוקה

לכבוד ראש השנה: עוגת דבש אוורירית במיוחד

אוראל בראל | 12.09.23
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

תתפנקו

עוגת פאדג׳ שוקולד טעימה במיוחד- ללא גלוטן

אוראל בראל | 24.08.23

טעים ויפה!

עוגת ריבת חלב עם שכבות ביסקוויטים- ללקק את האצבעות 

אוראל בראל | 20.07.23

יפה וטעימה!

עקיצת הדבורה - העוגה החלבית המנצחת

אוראל בראל (בעריכת טובה אור) | 19.07.23

ליד הקפה

קטנים ומהנים: בראוניז עסיסיים שלוקח רק 40 דקות להכין

כיכר אוכל | 23.03.23
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

לכבוד שבת

מילה שלנו: עוגת השוקולד הכי רכה שאכלתם אי פעם

כיכר אוכל | 16.03.23

ליד הקפה

כמו של מאפיות: עוגיות שוקולד צ'יפס משובחות

כיכר אוכל | 15.03.23

ליד הקפה

כיף איתם במסיבות: קאפקייקס שוקולד לבן מהממים

כיכר אוכל | 14.03.23

ליד הקפה

מה שבטוח - בטוח: עוגיות אגוזי מלך ללא גלוטן שמתאימות גם לפסח

כיכר אוכל | 12.03.23
ש

עסקת אקזיט נדירה

הייתם מאמינים? התפנו קרקעות בהרצליה!

כיכר בשיתוף פדרמן | מקודם

ליד הקפה

עוגת חמאת בוטנים עם ציפוי ממיס

כיכר אוכל | 09.03.23

לכבוד שבת

כמה מחמאות: עוגת חמאה חמה וטעימה

כיכר אוכל | 09.03.23

ליד הקפה

יותר מהר מללכת לקנות: קאפקייקס מייפל אישיים

כיכר אוכל | 22.02.23

באנו לשדרג

אין קמח, יש עוגיות חמאת בוטנים ועדשים

כיכר אוכל | 14.02.23
ש

 באורח חרדי

ישיבת טל חרמון - הבחירה המושלמת לנוער חרדי המעוניין להשכלה מקצועית

כיכר בשיתוף שניר חרמון שיאון | מקודם

ליד הקפה

הכתום הכתום הזה: מאפינס דלעת נימוחים ופשוט יפהפיים

כיכר אוכל | 09.02.23