כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לעוגת שמרים שוקולד אוורירית ועסיסית

עוגת שמרים ביתית מלמדת אותנו שבשביל להתפנק, צריך קודם לפנק. הריח שממלא את הבית כשהיא נאפית בתנור, שווה את ההשקעה הרבה הכרוכה בהכנת הבצק ממנה היא מורכבת. עקבו אחרי השלבים והטיפים וזכרו: סבלנות לא קונים באף חנות (מתכונים, אוכל)

6
חסי סגל | כיכר השבת | כ"א באב | 22.08.19
עוגת שמרים שוקולד
עוגת שמרים שוקולד (צילום: מתוך הבלוג "queen of cake")
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

לבצק:

  • 185 מ"ל חלב, בטמפרטורת החדר
  • 15 גרם שמרים טריים (של שמרית)
  • 75 גרם סוכר לבן
  • 1 ביצה
  • 2 חלמונים
  • 500 גרם קמח לבן, מנופה
  • 120 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 1/2 כפית מלח

למלית השוקולד:

  • 225 גרם חמאה
  • 250 גרם שוקולד מריר איכותי
  • קורט מלח
  • 175 גרם סוכר לבן
  • 60 גרם קקאו מנופה

לסירופ הסוכר:

  • 100 גרם סוכר לבן
  • 120 מ"ל מים
  • 1 ביצה להברשה

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:

1. בקערת מיקסר מניחים את החלב, השמרים וכף סוכר. מערבבים היטב ומניחים בצד ל-15 דקות או עד להתססת השמרים (היווצרות בועות קטנות). לפעמים התהליך לוקח מעט יותר זמן.

2. מוסיפים לקערה את הביצה, החלמונים, הקמח, תמצית הווניל והסוכר (מלבד החמאה והמלח). מערבלים במשך 4 דקות במהירות נמוכה, לאיחוד הבצק (אם הבצק לא מתאחד, מוסיפים עוד 2-3 כפות חלב.)

3. מגבירים מעט את המהירות ומוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה, עד שמתאחדות עם הבצק ואז מוסיפים גם את המלח. מערבלים עוד 4 דקות לקבלת בצק אחיד וחלק שנפרד בקלות מדפנות הקערה.

4. מוציאים את הבצק מהקערה. מאחדים לכדור ומניחים בקערה משומנת קלות. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך לילה - 8 שעות ואפשר גם יותר (הבצק לא מאד תופח במקרר וזה בסדר.)

הכנת המלית:

5. במיקרוגל, ממסים את החמאה והשוקולד בפולסים קצרים.

6. מוסיפים את המלח, הסוכר והקקאו ומערבבים היטב. מניחים בצד למשך שעה, בטמפרטורת החדר, לקבלת מלית אחידה שניתן למרוח (ניתן לצנן במקרר ולערבב מיד פעם.)

הכנת סירופ הסוכר:

7. בסיר קטן מרתיחים את הסוכר והמים, עד שהסוכר נמס והתערובת מבעבעת. מניחים בצד לצינון.

8. מוציאים את הבצק מקירור ומחלקים אותו ל-2 חלקים שווים.

9. על משטח מעט מקומח מרדדים לעלה דקיק ככל האפשר ומורחים עליו מחצית ממלית השוקולד.

10. מגלגלים לרולדה הדוקה. חוצים אותה במרכז בזהירות עם סכין משוננת.

11. מצליבים את 2 החלקים לצורת בורג (כמו צמה של 2). מניחים בתבנית אינגליש קייק באורך 25-30 ס"מ שמרוחה בחמאה או מרופדת בנייר אפייה.

12. מחממים תנור ל-175 מעלות טורבו. מכסים את התבניות במגבת ומתפיחים במקום חמים במשך שעה, עד שהבצק תפוח ומעט חמים.

13. מברישים בביצה בעדינות, כדי לא לפגוע בנפח.

14. מכניסים לתנור ל-35 דקות או מעט יותר, תלוי בעוצמת התנור. בודקים שהעוגה אפויה בכל הכיוונים ומכניסים קיסם לבדוק שהבצק אפוי גם בפנים.

15. מוציאים מהתנור ומברישים מיד בסירופ הסוכר.

הערות חשובות:

1. הבצק דורש לישה במהירות נמוכה במשך 10 דקות.

2. לא לוותר על בדיקה של השמרים.

3. אחרי העיצוב, לא מוותרים על התפחה של שעה בקיץ (בחורף לוקח לפעמים יותר), זה מה שגורם לאווריריות המושלמת בעוגה.

4. העוגה טעימה ביום הכנתה. ניתן להקפיאה מיד לאחר האפיה ולחממה בתנור טרם ההגשה.

6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
6
מכת סוכר
איקו23.08.19
5
מדוע כמויות המרכיבים נרשמו בגרמים ולא בכמויות של כוסות
עוגת שמרים ושוקולד 22.08.19
4
קשה מאוד לעבוד עם כמות של גרם
איבונה טייב22.08.19

הצגת כל התגובות

3
לא הגזמתם עם הסוכר אתם הולכים להרוג אנשים....
ישראל23.08.19
2
רצוי לתת תחליפים למוצרים החלבייים בדכ בשבת אוכלים בשרי והקינוח בעייתי??? האם אפשר להחליף במים?בשמן? במיץ? כמויות מדוייקות בבקשה והאם אפשר להכין מקמח לא לבן וסוכר לא לבן?? בקיצור אפשר את המתכון הזה מרכיבים יותר בריאים??
חן22.08.19
1
אפשר להמיר את החלב למים ואת החמאה למחמאה שיהיה פרווה??תודה
זהבה06.09.19
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת

עוגת סולת אוורירית וקלת הכנה: מושלם לכל המשפחה

ורד כהן | 11.01.24

אשת חיל

רחל מאופקים חושפת את המתכון לעוגיות שהגישה למחבלים

טובה אור | 27.12.23

לכבוד חנוכה

עוגת קרמבו חלבית, מפנקת וטעימה ללא קמח

אוראל בראל | 07.12.23

עוגה טרנדית

'מגולגלות קינדר' במילוי שוקולד ואגוזי לוז: נמסות בפה

אוראל בראל | 30.11.23

כשיופי וטעם נפגשים

עוגת שקדים- קוראסון שקדים:  משביעה ומרשימה לכל שבת

אוראל בראל | 23.11.23
ש

פיתוח ישראלי חדשני

כל אחד יכול להרוויח אלפי שקלים בלי לעשות כלום?

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

קלת הכנה

מהירה לכל שבת: עוגת מייפל בחושה רכה ועסיסית

אוראל בראל | 08.11.23

שנה מתוקה

לכבוד ראש השנה: עוגת דבש אוורירית במיוחד

אוראל בראל | 12.09.23

תתפנקו

עוגת פאדג׳ שוקולד טעימה במיוחד- ללא גלוטן

אוראל בראל | 24.08.23

טעים ויפה!

עוגת ריבת חלב עם שכבות ביסקוויטים- ללקק את האצבעות 

אוראל בראל | 20.07.23
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

יפה וטעימה!

עקיצת הדבורה - העוגה החלבית המנצחת

אוראל בראל (בעריכת טובה אור) | 19.07.23

ליד הקפה

קטנים ומהנים: בראוניז עסיסיים שלוקח רק 40 דקות להכין

כיכר אוכל | 23.03.23

לכבוד שבת

מילה שלנו: עוגת השוקולד הכי רכה שאכלתם אי פעם

כיכר אוכל | 16.03.23

ליד הקפה

כמו של מאפיות: עוגיות שוקולד צ'יפס משובחות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

הבריאות שלכם קודמת

סל הריון מקיף - ההטבה שתלווה אתכן בחוויית ההריון

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

ליד הקפה

כיף איתם במסיבות: קאפקייקס שוקולד לבן מהממים

כיכר אוכל | 14.03.23

ליד הקפה

מה שבטוח - בטוח: עוגיות אגוזי מלך ללא גלוטן שמתאימות גם לפסח

כיכר אוכל | 12.03.23

ליד הקפה

עוגת חמאת בוטנים עם ציפוי ממיס

כיכר אוכל | 09.03.23

לכבוד שבת

כמה מחמאות: עוגת חמאה חמה וטעימה

כיכר אוכל | 09.03.23
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

ליד הקפה

יותר מהר מללכת לקנות: קאפקייקס מייפל אישיים

כיכר אוכל | 22.02.23

באנו לשדרג

אין קמח, יש עוגיות חמאת בוטנים ועדשים

כיכר אוכל | 14.02.23

ליד הקפה

הכתום הכתום הזה: מאפינס דלעת נימוחים ופשוט יפהפיים

כיכר אוכל | 09.02.23