כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לעוגת גבינה חלומית - עם ריבת חלב ופקאן מסוכר

אצלנו בבית אין שבת שעוברת בלי עוגת גבינה. איננו מחכים לשבועות למרתוני עוגות גבינה. בכל שבוע אני מוצאת את עצמי מחפשת אחר הדבר הבא. והפעם, במוד פרוע, החלטתי לשלב חומרי גלם שאהובים עלי במיוחד: פקאנים מקורמלים, ריבת חלב ואספרסו - והתוצאה: מושלמת וחגיגית (מתכונים, אוכל)

6
חסי סגל | כיכר השבת | י"ט באלול | 19.09.19
עוגת גבינה עם ריבת חלב ופקאן מסוכר
עוגת גבינה עם ריבת חלב ופקאן מסוכר (צילום: מתוך הבלוג "queen of cake")
רמת קושיבינוני
חלבי

לבסיס:

  • 150 גרם ביסקוויטים, טחונים דק
  • 50 גרם אגוזי פקאן טבעיים, טחונים דק
  • 80 גרם חמאה מומסת

למלית הגבינה:

  • 5 ביצים מופרדות, בטמפרטורת החדר
  • 1 מיכל גבינת שמנת נפוליאון (225 גרם)
  • 1 מיכל גבינה לבנה 9% (250 גרם)
  • 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
  • 180 גרם סוכר (1 כוס פחות 2 כפות)
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1/2 צנצנת ריבת חלב מומסת, למריחה על בסיס העוגה

לקצפת ריבת החלב:

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה קרה
  • 1 כף אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 2 כפות ריבת חלב

לפקאנים המקורמלים:

  • 60 גרם סוכר
  • 120 גרם אגוזי פקאן

לרוטב ריבת חלב וקפה:

  • 4 כפות ריבת חלב
  • 30 מ"ל אספרסו מוכן / 30 מ"ל מים רותחים עם כף קפה מגורען, מעורבב היטב

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-160 מעלות (לא טורבו).

2. מכינים את הבסיס: טוחנים במעבד מזון את הביסקוויטים והפקאנים לאבקה דקה. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים לאיחוד.

3. מעבירים לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ או 20 ס"מ - לעוגה גבוהה יותר, המרופדת בנייר אפיה. בעזרת גב של כף מהדקים היטב את התערובת לתחתית.

4. אופים במשך 10 דקות, מצננים מעט ומקפיאים.

5. מורידים את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות.

6. לבינתיים מכינים את מלית הגבינה: בקערה גדולה טורפים את הגבינות, השמנת, החלמונים, מחצית מכמות הסוכר (80 גרם), הפודינג והקורנפלור לתערובת אחידה.

7. בקערת מיקסר יבשה מקציפים את החלבונים והסוכר הנותר לקצף יציב, אך עדיין רך.

8. מקפלים בעדינות לתוך מלית הגבינה ב-2 מחזורים, לתערובת אחידה ללא גושים.

9. בתחתית התנור מניחים תבנית עם מים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים)

10. מוציאים את התבנית מהמקפיא ומורחים בזהירות מעליה את ריבת החלב ומוזגים מעל את מלית הגבינה.

11. אופים במשך שעה ומצננים לילה במקרר.

12. מכינים את קצפת ריבת החלב: מקציפים את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר, אינסטנט הפודינג וריבת החלב לקצפת יציבה. מורחים אותה על העוגה.

13. מכינים את הפקאנים המקורמלים: במחבת ממסים סוכר לקבלת קרמל בהיר, מוסיפים את הפקאנים, מערבבים בעזרת כף עץ ומצפים את כל הפקאנים בקרמל.

14. בזהירות מעבירים למגש המרופד בנייר אפיה ומצננים. מקשטים איתם את העוגה.

הערות:

1. העוגה נשמרת 2-3 ימים במקרר.

2. מומלץ להוציא מהמקרר 10 דקות לפני ההגשה.

1. כשמפרידים את הביצים השלמות, חשוב להקפיד לעשות זאת היטב, כך שלא תהיה טיפת שומן של חלמון בחלבונים.

2. חשוב שהגבינות יהיו בטמפרטורת החדר.

6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
6
כמה סוכר העוגה לא מוגזם
דנה22.09.19
5
במה ניתן להחליף את הנפוליאון?אם בכלל.
הילה19.09.19
4
רק 2 גבינות? בטוח?? נשמע לי ממש קצת 500 גר' גבינה
ללא שם22.09.19

הצגת כל התגובות

3
האם לאפות עם ריבת החלב בתחתית ומעליה הגבינות?
אורטל19.09.19
2
מדוע הרכיבים מצויינים בגרם
איבונה טייב22.09.19
1
הכנתי ונראה מעולה! לא כתוב מה לעשות עם הרוטב ריבת חלב אבל שפכתי ככה על כל העוגה מלמעלה את הפקאו לא היה לי כבר סבלנות לקרמל אז שמתי ככה פקאן מסוכר... עוגה מושחתת אבל טעימה
ללא שם27.09.19
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת

עוגת סולת אוורירית וקלת הכנה: מושלם לכל המשפחה

ורד כהן | 11.01.24

אשת חיל

רחל מאופקים חושפת את המתכון לעוגיות שהגישה למחבלים

טובה אור | 27.12.23

לכבוד חנוכה

עוגת קרמבו חלבית, מפנקת וטעימה ללא קמח

אוראל בראל | 07.12.23

עוגה טרנדית

'מגולגלות קינדר' במילוי שוקולד ואגוזי לוז: נמסות בפה

אוראל בראל | 30.11.23

כשיופי וטעם נפגשים

עוגת שקדים- קוראסון שקדים:  משביעה ומרשימה לכל שבת

אוראל בראל | 23.11.23
ש

אלפי אנשים כבר מרוויחים

המנוי הזה שווה בממוצע 2,473 שקלים בחודש!

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

קלת הכנה

מהירה לכל שבת: עוגת מייפל בחושה רכה ועסיסית

אוראל בראל | 08.11.23

שנה מתוקה

לכבוד ראש השנה: עוגת דבש אוורירית במיוחד

אוראל בראל | 12.09.23

תתפנקו

עוגת פאדג׳ שוקולד טעימה במיוחד- ללא גלוטן

אוראל בראל | 24.08.23

טעים ויפה!

עוגת ריבת חלב עם שכבות ביסקוויטים- ללקק את האצבעות 

אוראל בראל | 20.07.23
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם

יפה וטעימה!

עקיצת הדבורה - העוגה החלבית המנצחת

אוראל בראל (בעריכת טובה אור) | 19.07.23

ליד הקפה

קטנים ומהנים: בראוניז עסיסיים שלוקח רק 40 דקות להכין

כיכר אוכל | 23.03.23

לכבוד שבת

מילה שלנו: עוגת השוקולד הכי רכה שאכלתם אי פעם

כיכר אוכל | 16.03.23

ליד הקפה

כמו של מאפיות: עוגיות שוקולד צ'יפס משובחות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

ליד הקפה

כיף איתם במסיבות: קאפקייקס שוקולד לבן מהממים

כיכר אוכל | 14.03.23

ליד הקפה

מה שבטוח - בטוח: עוגיות אגוזי מלך ללא גלוטן שמתאימות גם לפסח

כיכר אוכל | 12.03.23

ליד הקפה

עוגת חמאת בוטנים עם ציפוי ממיס

כיכר אוכל | 09.03.23

לכבוד שבת

כמה מחמאות: עוגת חמאה חמה וטעימה

כיכר אוכל | 09.03.23
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

ליד הקפה

יותר מהר מללכת לקנות: קאפקייקס מייפל אישיים

כיכר אוכל | 22.02.23

באנו לשדרג

אין קמח, יש עוגיות חמאת בוטנים ועדשים

כיכר אוכל | 14.02.23

ליד הקפה

הכתום הכתום הזה: מאפינס דלעת נימוחים ופשוט יפהפיים

כיכר אוכל | 09.02.23