כיכר השבת

מתכון לפאי פקאן וקינמון מתוק ודביק בדיוק כמו שאנחנו אוהבים

לפאי פקאן יש מקום של כבוד כשזה מגיע לקינוחים. הוא לא מסובך להכנה, אך מרשים וטעים עם שילוב מדויק של מרקמים בין קלתית פריכה למילוי מתוק ודביק ופקאנים שמתפצחים בפה. מתכון לפאי פקאן וקינמון שתמיד כיף שיש בבית ומדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת הבצק (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ז בטבת | 14.01.20
פאי פקאן מתוק ודביק בדיוק כמו שאנחנו אוהבים
פאי פקאן מתוק ודביק בדיוק כמו שאנחנו אוהבים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

לקלתית:

  • 1/2 2 כוסות (325 גרם) קמח - לאחר ניפוי
  • 1 כפית מלח גס
  • 1 כף סוכר (לא חובה)
  • 230 גרם חמאה לא מלוחה, קרה מאוד וחתוכה לקוביות
  • 4-8 כפות מי קרח

למילוי:

  • 4 ביצים גדולות במיוחד
  • 1 כוס סירופ מייפל
  • 2/3 כוס סוכר חום בהיר דחוס
  • 60 גרם חמאה, מומסת
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קינמון
  • 4 כוסות (400 גרם) חצאי פקאן

אופן ההכנה:

צפו בהכנת הבצק:

לחצו כאן

הכנת הבצק:
1. מוסיפים למעבד מזון 1/2 1 כוסות קמח, מלח וסוכר ועובדים בפולסים קצרים לאיחוד המרכיבים. מפזרים מעל את קוביות החמאה ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת פירורי בצק.

2. מגרדים את דפנות קערת המעבד, מוסיפים את כוס הקמח שנותרה ומעבדים שוב עד שהקמח נטמע בפירורי הבצק.

3. מעבירים פירורי הבצק לקערה בינונית, מזלפים מעל 4 כפות מי קרח ומערבבים את פירורי הבצק בעזרת מרית. מוסיפים עוד מים אם צריך, עד שמתקבל גוש בצק אחיד.

4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה נקי ומעצבים אותו לכדור בלבד - היזהרו מעיבוד יתר שעלול לפגוע במרקמו של הבצק.

5. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מרדדים כל חלק לדיסק עבה, עוטפים אותם בנפרד בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה לפחות עד יומיים או מקפיאים עד 3 חודשים ומפשירים במקרר לילה לפני השימוש.

6. מוציאים את אחד מחלקי הבצק מהמקרר, נותנים לו לשבת בטמפרטורת החדר 5 דקות ואז מרדדים אותו על משטח עבודה מקומח קלות לעיגול בקוטר 30 ס"מ. מרפדים בעדינות תבנית פאי עגולה עם הבצק ובעזרת סכין או מספריים חותכים את השוליים.

הכנת המילוי:
7. טורפים את הביצים, הסירופ, הסוכר והחמאה המומסת עד לאיחוד. מוסיפים את הפקאנים ומערבבים.

8. יוצקים את המלית לתבנית המרופדת בבצק ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 45-60 דקות, עד שהמלית אפויה היטב בקצוות, אך עדיין מעט רכה במרכז הפאי. מוציאים מהתנור ומניחים לפאי להצטנן לטמפרטורת החדר לפני ששומרים אותו במקרר. כדאי לקרר את הפאי במשך 6 שעות לפחות או עד לילה שלם לפני ההגשה.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת

עוגת סולת אוורירית וקלת הכנה: מושלם לכל המשפחה

ורד כהן | 11.01.24

אשת חיל

רחל מאופקים חושפת את המתכון לעוגיות שהגישה למחבלים

טובה אור | 27.12.23

לכבוד חנוכה

עוגת קרמבו חלבית, מפנקת וטעימה ללא קמח

אוראל בראל | 07.12.23

עוגה טרנדית

'מגולגלות קינדר' במילוי שוקולד ואגוזי לוז: נמסות בפה

אוראל בראל | 30.11.23

כשיופי וטעם נפגשים

עוגת שקדים- קוראסון שקדים:  משביעה ומרשימה לכל שבת

אוראל בראל | 23.11.23
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם

קלת הכנה

מהירה לכל שבת: עוגת מייפל בחושה רכה ועסיסית

אוראל בראל | 08.11.23

שנה מתוקה

לכבוד ראש השנה: עוגת דבש אוורירית במיוחד

אוראל בראל | 12.09.23

תתפנקו

עוגת פאדג׳ שוקולד טעימה במיוחד- ללא גלוטן

אוראל בראל | 24.08.23

טעים ויפה!

עוגת ריבת חלב עם שכבות ביסקוויטים- ללקק את האצבעות 

אוראל בראל | 20.07.23
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

יפה וטעימה!

עקיצת הדבורה - העוגה החלבית המנצחת

אוראל בראל (בעריכת טובה אור) | 19.07.23

ליד הקפה

קטנים ומהנים: בראוניז עסיסיים שלוקח רק 40 דקות להכין

כיכר אוכל | 23.03.23

לכבוד שבת

מילה שלנו: עוגת השוקולד הכי רכה שאכלתם אי פעם

כיכר אוכל | 16.03.23

ליד הקפה

כמו של מאפיות: עוגיות שוקולד צ'יפס משובחות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

ליד הקפה

כיף איתם במסיבות: קאפקייקס שוקולד לבן מהממים

כיכר אוכל | 14.03.23

ליד הקפה

מה שבטוח - בטוח: עוגיות אגוזי מלך ללא גלוטן שמתאימות גם לפסח

כיכר אוכל | 12.03.23

ליד הקפה

עוגת חמאת בוטנים עם ציפוי ממיס

כיכר אוכל | 09.03.23

לכבוד שבת

כמה מחמאות: עוגת חמאה חמה וטעימה

כיכר אוכל | 09.03.23
ש

קשר של תפילין

תפילין ישנות בבוידעם? תן להם עוד צ׳אנס

כיכר בשיתוף קשר של תפילין | מקודם

ליד הקפה

יותר מהר מללכת לקנות: קאפקייקס מייפל אישיים

כיכר אוכל | 22.02.23

באנו לשדרג

אין קמח, יש עוגיות חמאת בוטנים ועדשים

כיכר אוכל | 14.02.23

ליד הקפה

הכתום הכתום הזה: מאפינס דלעת נימוחים ופשוט יפהפיים

כיכר אוכל | 09.02.23