כיכר השבת

ליד הקפה

מתכון למאפינס לימון ושוקולד לבן משגעים

קומבינציית הטעמים העדינים והמרעננים של שוקולד לבן ולימון, עובדת פשוט נהדר. שילבנו אותם בעוגיות ובעוגת גבינה וזה היה רק ​​עניין של זמן עד שהם ימצאו את עצמם במאפינס. אז הנה, קבלו אותם בתשואות: מאפינס הדרים רכים ומתוקים - תודות למנה כפולה של שוקולד לבן: בתוכם ומעליהם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: שרי ברינר-שיפמן | כיכר השבת | י"ח באלול | 07.09.20
מאפינס לימון ושוקולד לבן משגעים
מאפינס לימון ושוקולד לבן משגעים (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • ¾1 כוסות (250 גרם) קמח לבן, מנופה
  • 2/3 כוס (130 גרם) סוכר מגורען
  • ½2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 ביצה גדולה
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) חלב
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 115 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס
  • 115 גרם שוקולד לבן מומס, לזילוף - לא חובה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מרססים 12 שקעים בתבנית מאפינס בתרסיס שמן ומניחים בצד.

2. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח. מניחים בצד.

3. בקערה בינונית מקציפים את הביצה, החלב, השמן, תמצית הווניל, מיץ הלימון והגרידה. יוצקים את תערובת הביצים לתערובת הקמח ומקפלים בעזרת מרית גומי או כף עץ, רק עד לאיחוד. מערבבים פנימה את השוקולד הלבן הקצוץ.

4. מחלקים את התערובת באופן שווה בין שקעי תבנית המאפינס. אופים במשך 15-20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי. מוציאים מהתנור. מניחים להתקררות של 10 דקות בתבנית ואז מעבירים בעדינות לרשת להתקררות מוחלטת. לאחר שהמאפינס התקררו, מטפטפים מעליהם את השוקולד הלבן המומס בעזרת כף או שקית זילוף.

המאפינס במיטבם ביום הכנתם, אך ניתן לשמור אותם בכלי אטום, בטמפרטורת החדר או במקרר, עד 3 ימים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת

עוגת סולת אוורירית וקלת הכנה: מושלם לכל המשפחה

ורד כהן | 11.01.24

אשת חיל

רחל מאופקים חושפת את המתכון לעוגיות שהגישה למחבלים

טובה אור | 27.12.23

לכבוד חנוכה

עוגת קרמבו חלבית, מפנקת וטעימה ללא קמח

אוראל בראל | 07.12.23

עוגה טרנדית

'מגולגלות קינדר' במילוי שוקולד ואגוזי לוז: נמסות בפה

אוראל בראל | 30.11.23

כשיופי וטעם נפגשים

עוגת שקדים- קוראסון שקדים:  משביעה ומרשימה לכל שבת

אוראל בראל | 23.11.23
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

קלת הכנה

מהירה לכל שבת: עוגת מייפל בחושה רכה ועסיסית

אוראל בראל | 08.11.23

שנה מתוקה

לכבוד ראש השנה: עוגת דבש אוורירית במיוחד

אוראל בראל | 12.09.23

תתפנקו

עוגת פאדג׳ שוקולד טעימה במיוחד- ללא גלוטן

אוראל בראל | 24.08.23

טעים ויפה!

עוגת ריבת חלב עם שכבות ביסקוויטים- ללקק את האצבעות 

אוראל בראל | 20.07.23
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

יפה וטעימה!

עקיצת הדבורה - העוגה החלבית המנצחת

אוראל בראל (בעריכת טובה אור) | 19.07.23

ליד הקפה

קטנים ומהנים: בראוניז עסיסיים שלוקח רק 40 דקות להכין

כיכר אוכל | 23.03.23

לכבוד שבת

מילה שלנו: עוגת השוקולד הכי רכה שאכלתם אי פעם

כיכר אוכל | 16.03.23

ליד הקפה

כמו של מאפיות: עוגיות שוקולד צ'יפס משובחות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

ליד הקפה

כיף איתם במסיבות: קאפקייקס שוקולד לבן מהממים

כיכר אוכל | 14.03.23

ליד הקפה

מה שבטוח - בטוח: עוגיות אגוזי מלך ללא גלוטן שמתאימות גם לפסח

כיכר אוכל | 12.03.23

ליד הקפה

עוגת חמאת בוטנים עם ציפוי ממיס

כיכר אוכל | 09.03.23

לכבוד שבת

כמה מחמאות: עוגת חמאה חמה וטעימה

כיכר אוכל | 09.03.23
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם

ליד הקפה

יותר מהר מללכת לקנות: קאפקייקס מייפל אישיים

כיכר אוכל | 22.02.23

באנו לשדרג

אין קמח, יש עוגיות חמאת בוטנים ועדשים

כיכר אוכל | 14.02.23

ליד הקפה

הכתום הכתום הזה: מאפינס דלעת נימוחים ופשוט יפהפיים

כיכר אוכל | 09.02.23