כיכר השבת

ליד הקפה

מתכון לטארט ריבת תות ושקדים בקלי קלות

טארט ריבה מתוק, חמאתי, עשיר, עסיסי, לא שגרתי ועם כל זאת, עדיין פשוט להכנה. ניתן להגיש עם קצפת או גלידת וניל, אבל גם בלעדיהם הוא מושלם. כשמתחשק לכם לפנק או להתפנק בקינוח מושקע, מבלי לכלות שעות ארוכות במטבח, טארט הקרמבל הזה הוא בדיוק בשבילכם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: שרי ברינר-שיפמן | כיכר השבת | ד' בתשרי | 22.09.20
בקלי קלות: טארט ריבת תות ושקדים
בקלי קלות: טארט ריבת תות ושקדים (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3/4 כוס (170 גרם) חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר מגורען
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½1 כוסות (200 גרם) קמח לבן, מנופה
  • 1/4 כפית מלח
  • 3/4 כוס ריבת תות
  • 1/4 כוס שקדים פרוסים - לא חובה

אופן ההכנה:

1. בקערת המיקסר המצוידת בוו הקצפה, מקציפים את החמאה והסוכר במהירות בינונית, במשך 3-4 דקות, עד לקבלת קרם. מקציפים פנימה את תמצית הווניל. בקערה קטנה משלבים את הקמח והמלח, מוסיפים לתערובת החמאה ומקציפים במהירות נמוכה, רק עד לאיחוד. נזהרים לא לערבב את הבצק יתר על המידה.

2. נוטלים כ-3/4 כוס מהבצק לציפוי השטרויזל. מצננים קצרות במקרר או במקפיא. מעבירים את הפירורים הנותרים לתחתית תבנית טארט בקוטר 22 ס"מ ולוחצים היטב ליצירת שכבה אחידה, כשהקצוות גבוהים מעט מהמרכז. מצננים קצרות במקרר.

3. מחממים תנור ל-180 מעלות. לאחר שהבצק התייצב מעט ואינו רך מדי, מעבדים את בצק השטרויזל באצבעות עד שנוצרים גושים גדולים.

4. מורחים את הריבה על פני הבסיס. מפזרים מעל את תוספת השטרויזל, משאירים חלק מהריבה גלויה ואז מפזרים את השקדים, אם משתמשים. אופים על תבנית אפיה גדולה במשך 35-40 דקות, עד לקבלת צבע חום זהוב. מניחים על רשת התנור להתקררות מוחלטת.

5. מכניסים למקרר לשעתיים, כדי שהמילוי יתייצב. מגישים בטמפרטורת החדר.

הטארט ישמר במשך 3 ימים במקרר כשהוא מכוסה היטב, או בכלי אטום, או עד חודשיים במקפיא (מפשירים לילה במקרר לפני.)

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת

עוגת סולת אוורירית וקלת הכנה: מושלם לכל המשפחה

ורד כהן | 11.01.24

אשת חיל

רחל מאופקים חושפת את המתכון לעוגיות שהגישה למחבלים

טובה אור | 27.12.23

לכבוד חנוכה

עוגת קרמבו חלבית, מפנקת וטעימה ללא קמח

אוראל בראל | 07.12.23

עוגה טרנדית

'מגולגלות קינדר' במילוי שוקולד ואגוזי לוז: נמסות בפה

אוראל בראל | 30.11.23

כשיופי וטעם נפגשים

עוגת שקדים- קוראסון שקדים:  משביעה ומרשימה לכל שבת

אוראל בראל | 23.11.23
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים

האברך הזה קנה בית בבניין מפואר בגוש דן >>

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

קלת הכנה

מהירה לכל שבת: עוגת מייפל בחושה רכה ועסיסית

אוראל בראל | 08.11.23

שנה מתוקה

לכבוד ראש השנה: עוגת דבש אוורירית במיוחד

אוראל בראל | 12.09.23

תתפנקו

עוגת פאדג׳ שוקולד טעימה במיוחד- ללא גלוטן

אוראל בראל | 24.08.23

טעים ויפה!

עוגת ריבת חלב עם שכבות ביסקוויטים- ללקק את האצבעות 

אוראל בראל | 20.07.23
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

יפה וטעימה!

עקיצת הדבורה - העוגה החלבית המנצחת

אוראל בראל (בעריכת טובה אור) | 19.07.23

ליד הקפה

קטנים ומהנים: בראוניז עסיסיים שלוקח רק 40 דקות להכין

כיכר אוכל | 23.03.23

לכבוד שבת

מילה שלנו: עוגת השוקולד הכי רכה שאכלתם אי פעם

כיכר אוכל | 16.03.23

ליד הקפה

כמו של מאפיות: עוגיות שוקולד צ'יפס משובחות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

ליד הקפה

כיף איתם במסיבות: קאפקייקס שוקולד לבן מהממים

כיכר אוכל | 14.03.23

ליד הקפה

מה שבטוח - בטוח: עוגיות אגוזי מלך ללא גלוטן שמתאימות גם לפסח

כיכר אוכל | 12.03.23

ליד הקפה

עוגת חמאת בוטנים עם ציפוי ממיס

כיכר אוכל | 09.03.23

לכבוד שבת

כמה מחמאות: עוגת חמאה חמה וטעימה

כיכר אוכל | 09.03.23
ש

 באורח חרדי

ישיבת טל חרמון - הבחירה המושלמת לנוער חרדי המעוניין להשכלה מקצועית

כיכר בשיתוף שניר חרמון שיאון | מקודם

ליד הקפה

יותר מהר מללכת לקנות: קאפקייקס מייפל אישיים

כיכר אוכל | 22.02.23

באנו לשדרג

אין קמח, יש עוגיות חמאת בוטנים ועדשים

כיכר אוכל | 14.02.23

ליד הקפה

הכתום הכתום הזה: מאפינס דלעת נימוחים ופשוט יפהפיים

כיכר אוכל | 09.02.23