כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לפאי פקאן וטופי קרמל - שלא תוכלו להפסיק ליישר

קשה לי להצביע על נקודה בזמן שבה זה התחיל, אבל מאז ומתמיד פאי פקאן היה החולשה שלי ולכן אני די ממעטת להכין אותו. השילוב של פקאן קלוי, קרמל ובצק פריך יוצר ביס פשוט מופלא בפה (מתכונים, אוכל)

1
חסי סגל עריכה: שרי ברינר-שיפמן | כיכר השבת | כ"ט בשבט | 11.02.21
לא תוכלו להפסיק ליישר: פאי פקאן וטופי קרמל
לא תוכלו להפסיק ליישר: פאי פקאן וטופי קרמל (צילום: מתוך הבלוג "קווין אוף קייק")

לבצק הפריך:

  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 140 גרם (1 כוס) קמח לבן, מנופה
  • קורט מלח
  • 1 ביצה
  • 1 כף חלב קר

למלית הפקאן:

  • 100 גרם חמאה
  • 150 גרם סוכר חום ככה
  • 50 גרם דבש
  • 1/4 כפית מלח
  • 120 מ״ל שמנת מתוקה
  • 200 גרם אגוזי פקאן, קלויים וקצוצים גס
  • אגוזי פקאן שלמים - לקישוט

לרוטב הטופי קרמל המלוח (לא חובה):

  • 100 גרם סוכר לבן
  • 100 מ״ל שמנת מתוקה, חמה מאד
  • 10 גרם חמאה
  • 1/4 כפית מלח אטלנטי

אופן ההכנה:

1. בקערת מעבד מזון / מיקסר מניחים את כל מרכיבי הבצק, למעט הביצה - ומעבדים לבצק אחיד, בכמה פולסים קצרים. מוסיפים את הביצה ומעבדים קצרות לבצק אחיד. עוטפים ומקררים במשך שעה.

2. מרדדים את הבצק לקוטר תבנית בגודל 20-22 ס״מ. מקפיאים במשך חצי שעה ובינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות.

3. מכינים את מלית הפקאן: קולים את הפקאן בתנור במשך 10 דקות. בסיר קטן מניחים את החמאה, הסוכר, הדבש, המלח והשמנת המתוקה ומביאים לרתיחה במשך 5 דקות, עד שנוצר רוטב חלק וקרמלי. מוסיפים את הפקאנים הקצוצים גס ומערבבים. מוזגים מעל הבצק הקפוא. מסדרים את הפקאנים.

4. אופים במשך 30 דקות. מצננים לחלוטין במשך שעה לפחות.

5. מכינים את רוטב הטופי: על אש בינונית, בסיר קטן / מחבת, מניחים את הסוכר עד להמסה ולקבלת צבע קרמלי עדין. מוסיפים בהדרגה את השמנת החמה ומערבבים בזריזות בעזרת כף עץ. מוסיפים עוד שמנת וממשיכים לערבב, לקבלת רוטב חלק. מכבים את האש ומוסיפים את החמאה. מערבבבים לרוטב חלק. מוסיפים את המלח ואם ישנם גושים, מסננים. יוצקים מעל הפאי.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
נשמע טעים בטירוף
טלי11.02.21
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת

עוגת סולת אוורירית וקלת הכנה: מושלם לכל המשפחה

ורד כהן | 11.01.24

אשת חיל

רחל מאופקים חושפת את המתכון לעוגיות שהגישה למחבלים

טובה אור | 27.12.23

לכבוד חנוכה

עוגת קרמבו חלבית, מפנקת וטעימה ללא קמח

אוראל בראל | 07.12.23

עוגה טרנדית

'מגולגלות קינדר' במילוי שוקולד ואגוזי לוז: נמסות בפה

אוראל בראל | 30.11.23

כשיופי וטעם נפגשים

עוגת שקדים- קוראסון שקדים:  משביעה ומרשימה לכל שבת

אוראל בראל | 23.11.23
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

קלת הכנה

מהירה לכל שבת: עוגת מייפל בחושה רכה ועסיסית

אוראל בראל | 08.11.23

שנה מתוקה

לכבוד ראש השנה: עוגת דבש אוורירית במיוחד

אוראל בראל | 12.09.23

תתפנקו

עוגת פאדג׳ שוקולד טעימה במיוחד- ללא גלוטן

אוראל בראל | 24.08.23

טעים ויפה!

עוגת ריבת חלב עם שכבות ביסקוויטים- ללקק את האצבעות 

אוראל בראל | 20.07.23
ש

דיגיטלי, חכם ויעיל 

רכב חדש? חתונה בלי חובות? זה לא חלום רחוק! לחץ כאן >>

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

יפה וטעימה!

עקיצת הדבורה - העוגה החלבית המנצחת

אוראל בראל (בעריכת טובה אור) | 19.07.23

ליד הקפה

קטנים ומהנים: בראוניז עסיסיים שלוקח רק 40 דקות להכין

כיכר אוכל | 23.03.23

לכבוד שבת

מילה שלנו: עוגת השוקולד הכי רכה שאכלתם אי פעם

כיכר אוכל | 16.03.23

ליד הקפה

כמו של מאפיות: עוגיות שוקולד צ'יפס משובחות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

ליד הקפה

כיף איתם במסיבות: קאפקייקס שוקולד לבן מהממים

כיכר אוכל | 14.03.23

ליד הקפה

מה שבטוח - בטוח: עוגיות אגוזי מלך ללא גלוטן שמתאימות גם לפסח

כיכר אוכל | 12.03.23

ליד הקפה

עוגת חמאת בוטנים עם ציפוי ממיס

כיכר אוכל | 09.03.23

לכבוד שבת

כמה מחמאות: עוגת חמאה חמה וטעימה

כיכר אוכל | 09.03.23
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

ליד הקפה

יותר מהר מללכת לקנות: קאפקייקס מייפל אישיים

כיכר אוכל | 22.02.23

באנו לשדרג

אין קמח, יש עוגיות חמאת בוטנים ועדשים

כיכר אוכל | 14.02.23

ליד הקפה

הכתום הכתום הזה: מאפינס דלעת נימוחים ופשוט יפהפיים

כיכר אוכל | 09.02.23