כיכר השבת

ליד הקפה

מתכון לעוגיות חמאה וקינמון בצורת כוכבים שכל הילדים אוהבים

העוגיות המתוקות הללו נקראות "שורטברד" ונדרשים רק עשרה מרכיבים כדי ליצור אותן - ביניהם הקינמון והתבלינים הארומטיים שמוסיפים גם לפאי תפוחים - אשר הופכים אותן למיוחדות במינן. טוב, זזנו לחמם את התנור (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ז בטבת | 10.01.23
מתכון לעוגיות חמאה וקינמון בצורת כוכבים שכל הילדים אוהבים
(צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

לעוגיות:

  • 339 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס סוכר מגורען
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½3 כוסות קמח לבן, מנופה
  • 2 כפיות קינמון
  • מלח גס

לציפוי הסוכר:

  • 1/2 כוס סוכר מגורען
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1/4 כפית ציפורן טחון

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.

2. מכינים את העוגיות: בקערה של מערבל חשמלי המצויד בוו לישה, מערבבים את החמאה, הסוכר, הווניל וכף מים חמימים, במהירות נמוכה, עד שהם פשוט מתאחדים (אל תקציפו!). בקערה בינונית מערבבים את הקמח, הקינמון וכפית מהמלח.

3. כשהמיקסר עדיין פועל במהירות נמוכה, מוסיפים באיטיות את תערובת הקמח לתערובת החמאה ומערבבים רק עד שהבצק מתאחד לגושים גדולים. מעבירים למשטח מקומח ומעצבים לצורת דיסק שטוח. עוטפים בניילון נצמד ומצננים 30 דקות בלבד.

4. על קרש חיתוך מקומח, מרדדים את הבצק לעובי של ¼1 סנטימטרים וחורצים בעזרת חותכן כוכבים גדול (או כל צורה אחרת שאוהבים). מניחים את העוגיות על התבניות המוכנות במרחק של ½2 סנטימטרים זו מזו ואופים עד שהשוליים מתחילים להשחים, 20-22 דקות.

5. מכינים את ציפוי הסוכר: בינתיים, מערבבים בקערה בינונית את הסוכר, הקינמון, אגוז המוסקט והציפורן. ברגע שהעוגיות יוצאות מהתנור, מפזרים מעליהן בנדיבות את תערובת הסוכר ומצננים בתבניות. כשהעוגיות מתקררות, מנערים את עודפי תערובת הסוכר ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
מה זה הסוכר המגורען הזה שהתחיל להופיע בכל המתכונים שלכם???
אאא11.01.23
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת

עוגת סולת אוורירית וקלת הכנה: מושלם לכל המשפחה

ורד כהן | 11.01.24

אשת חיל

רחל מאופקים חושפת את המתכון לעוגיות שהגישה למחבלים

טובה אור | 27.12.23

לכבוד חנוכה

עוגת קרמבו חלבית, מפנקת וטעימה ללא קמח

אוראל בראל | 07.12.23

עוגה טרנדית

'מגולגלות קינדר' במילוי שוקולד ואגוזי לוז: נמסות בפה

אוראל בראל | 30.11.23

כשיופי וטעם נפגשים

עוגת שקדים- קוראסון שקדים:  משביעה ומרשימה לכל שבת

אוראל בראל | 23.11.23
ש

הכרות עמוקה עם המגזר

מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם

קלת הכנה

מהירה לכל שבת: עוגת מייפל בחושה רכה ועסיסית

אוראל בראל | 08.11.23

שנה מתוקה

לכבוד ראש השנה: עוגת דבש אוורירית במיוחד

אוראל בראל | 12.09.23

תתפנקו

עוגת פאדג׳ שוקולד טעימה במיוחד- ללא גלוטן

אוראל בראל | 24.08.23

טעים ויפה!

עוגת ריבת חלב עם שכבות ביסקוויטים- ללקק את האצבעות 

אוראל בראל | 20.07.23
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

יפה וטעימה!

עקיצת הדבורה - העוגה החלבית המנצחת

אוראל בראל (בעריכת טובה אור) | 19.07.23

ליד הקפה

קטנים ומהנים: בראוניז עסיסיים שלוקח רק 40 דקות להכין

כיכר אוכל | 23.03.23

לכבוד שבת

מילה שלנו: עוגת השוקולד הכי רכה שאכלתם אי פעם

כיכר אוכל | 16.03.23

ליד הקפה

כמו של מאפיות: עוגיות שוקולד צ'יפס משובחות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

ליד הקפה

כיף איתם במסיבות: קאפקייקס שוקולד לבן מהממים

כיכר אוכל | 14.03.23

ליד הקפה

מה שבטוח - בטוח: עוגיות אגוזי מלך ללא גלוטן שמתאימות גם לפסח

כיכר אוכל | 12.03.23

ליד הקפה

עוגת חמאת בוטנים עם ציפוי ממיס

כיכר אוכל | 09.03.23

לכבוד שבת

כמה מחמאות: עוגת חמאה חמה וטעימה

כיכר אוכל | 09.03.23
ש

חופשת חורף באירופה

השיטה: הזמינו מוקדם וחסכו מאות שקלים במחירי הטיסות>>

כיכר בשיתוף אל על | מקודם

ליד הקפה

יותר מהר מללכת לקנות: קאפקייקס מייפל אישיים

כיכר אוכל | 22.02.23

באנו לשדרג

אין קמח, יש עוגיות חמאת בוטנים ועדשים

כיכר אוכל | 14.02.23

ליד הקפה

הכתום הכתום הזה: מאפינס דלעת נימוחים ופשוט יפהפיים

כיכר אוכל | 09.02.23