כיכר השבת

פורים תשפ"א 2021

מתכון לכנפיים בזיגוג מתקתק עם רכז רימונים

המתכון הבא שואב השראה מאחת המנות החגיגיות של המטבח הפרסי: הפסנג'ון ומציע פרשנות קלילה יותר. מתכון לכנפיים בזיגוג מתקתק עם רכז רימונים ואגוזים. בונוס: טריק שגורם לעוף להתפרק מהעצם ומעניק לו רכות מופלאה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"ג באדר | 25.02.21
כנפיים בזיגוג מתקתק בהשראת פסנג'ון
כנפיים בזיגוג מתקתק בהשראת פסנג'ון (צילום: Vladimir Gladkov on Unsplash)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 ק"ג כנפיים

להשריית העוף:

  • 1 כף מלח גס
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפיות אבקת אפיה

לזיגוג:

  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/2 כוס רכז רימונים
  • 2 כפות פלפל שחור גרוס טרי
  • 2 כפיות מלח גס
  • 2 כפיות קינמון טחון
  • 1 כפית אגוז מוסקט טחון טרי
  • 1/2 כפית חצאי אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס

אופן ההכנה:

שימו לב: זמן ההכנה אמנם עומד על שעה ו-20 דקות, אך יש לקחת בחשבון את זמן ההשרייה ולהתחיל בהכנה 24 שעות לפני ההגשה.

השרייה:
1. טופחים על הכנפיים בעזרת נייר סופג, לייבוש, ומניחים אותן בקערה גדולה. בקערה קטנה, מערבבים יחד את כל מרכיבי ההשרייה (כן, זו השרייה יבשה) ושופכים על הכנפיים. מערבבים עד שהכנפיים מצופות היטב.

2. מסדרים את הכנפיים בתבנית מרופדת בנייר כסף ומעבירים אותן למקרר למשך 6 שעות לפחות עד לילה שלם. באמצע ההשרייה, הופכים את הכנפיים.

צלייה ראשונה:
3. לאחר ההשרייה, מעבירים את הכנפיים לקערה גדולה ומערבבים אותן עם 2 כפות שמן עד לציפוי אחיד.

4. מרפדים בנייר כסף או נייר אפייה מגש אפייה גדול ומניחים מעל רשת אפייה (או משתמשים מלכתחילה בתבנית צלייה ייעודית), מסדרים את הכנפיים על הרשת וצולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעה. באמצע הצלייה, הופכים את הכנפיים. כשהן שחומות קלות, הבשר מתחיל להיפרד מהעצם והשומן נוטף - מוציאים מהתנור לזיגוג.

זיגוג:
5. כשהכנפיים בתנור, מכינים את הזיגוג: בקערה גדולה, מניחים את הסוכר, יוצקים מעל 2 כפות מים רותחים ומערבבים עד שהסוכר נמס. מוסיפים את רכז הרימונים, הפלפל השחור, המלח, הקינמון ואגוז המוסקט ומערבבים היטב עד לקבלת רוטב סמיך ואחיד.

צלייה שנייה:
6. מגביהים את חום התנור ל-190 מעלות, מעבירים את הכנפיים לקערה עם הזיגוג ומערבבים היטב לציפוי מלא. בעזרת מלקחיים, מחזירים את הכנפיים לתבנית הצלייה וצולים במשך 20 דקות נוספות, עד שהכנפיים נחרכות קלות והזיגוג מבריק.

7. מוציאים את הכנפיים מהתנור ויוצקים עליהן את הזיגוג שנותר בקערה. מגישים מיד עם אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס וגרגירי רימון. אפשר כמובן להוסיף בצד אורז פרסי.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
עוף

מתכון לתבשיל עוף עם תפו"א ברוטב פיקנטי

ורד כהן | 07.02.24

חג האילנות

מתכון לעוף באננס מתקתק: מיוחד לט"ו בשבט

ורד כהן | 24.01.24

מתכון מומלץ

קציצות עוף פיקנטיות למילוי בכריך: ארוחה לכל המשפחה

ורד כהן | 28.11.23

לכבוד שבת

ירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום

כיכר אוכל | 23.03.23

מה נאכל היום?

תוך 20 דקות על הצלחת: חזה עוף מוקפץ בנענע ולימון

כיכר אוכל | 19.03.23
ש

הכרה בלימודי הסמינר

רוצה ללמוד תואר וחוששת מפגיעה באורח החיים? כנסי >>

כיכר בשיתוף אונ' בר אילן | מקודם

מה אוכלים היום?

כנאפה בשרית טעימה במילוי פרגיות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 27.02.23

לכבוד שבת

פריך כמו שצריך: ירכי עוף צרובים עם זיתים

כיכר אוכל | 09.02.23

לכבוד שבת

עוף בשום ולימון עם קוסקוס אחד אחד

כיכר אוכל | 12.01.23

מה נאכל היום?

ב-40 דקות: כנפי עוף אפויות עם דבש וצ'ילי

כיכר אוכל | 11.01.23
ש

בריאות זה הכול

משקפי ראיה חינם לילדים? זה לא הכל

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מה נאכל היום?

כל בית צריך עוף פריך: שוקיים צלויות בשום ורוזמרין

כיכר אוכל | 09.01.23
ש

אוכל של בית

תבשיל עוף פשוט ונפלא שאתם חייבים להכין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה נאכל היום?

גם לנשים שלא יודעות לבשל: עוף קריספי בפפריקה מעושנת

כיכר אוכל | 12.12.22

לכבוד שבת

יאמי: חזה עוף בגריל במרינדת רוזמרין ובלסמי

כיכר אוכל | 24.11.22
ש

עוברים את הקיץ בלי דאגות

כך תקבלו הלוואה מהירה עד 250,000 ש"ח לכל מטרה

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם

לכבוד שבת

ללקק את הצלחת: חזה עוף עסיסי בחרדל ומייפל

כיכר אוכל | 03.11.22
ש

מה אוכלים היום?

פיקנטי וממכר: תבשיל עוף עם זיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

חזה עוף צלוי שלא מתייבש עם ירקות ורוטב אסייתי מהמם

כיכר אוכל | 27.10.22

מה נאכל היום?

לא ישאר כלום בצלחת: קציצות עוף ברוטב מוקרם פרווה

כיכר אוכל | 19.09.22
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מה נאכל היום?

משגע: עוף בקונפי שום עם לימון וטימין

כיכר אוכל | 12.09.22

מה נאכל היום?

עוף פיקנטי בצ'ילי ודבש עם סלט חסה מרענן

כיכר אוכל | 05.09.22
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו בעצמכם שווארמה עסיסית - בתנור!

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם