כיכר השבת

שומעים את הקראנצ'?

מתכון לטורטיה קריספית במילוי פרגית

זו המנה הכי טובה לסגור איתה את השבוע הזה: טורטייה סופר קריספית בציפוי טמפורה שעוטפת מילוי לעיס ורך של קוביות פרגית וירקות ותועפות של טחינה מעל. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב (מתכונים, אוכל)

11
אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"א בשבט | 13.01.22
טורטיה קריספית במילוי פרגית
טורטיה קריספית במילוי פרגית (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל גדול, חתוך לקוביות
  • 1/4 כוס עלי סלרי קצוצים
  • 7-8 פטריות, קצוצות
  • 1 גזר, מקולף וחתוך לגפרורים
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 400 גרם פרגיות או חזה עוף, חתוכות/ים לקוביות קטנות
  • 1 כף שטוחה דבש
לטורטיה ולציפוי:
  • 4 טורטיות גדולות
  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס מים
  • 1/2 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור
  • 200 גרם פירורי לחם שמן
  • עמוק לטיגון

אופן ההכנה:

צפו באופן ההכנה:

(צילום: אוראל בראל)

1.במחבת על אש בינונית, מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל לשמן החם ומטגנים עד להשחמה. מוסיפים את הפטריות, הגזר, הסלרי, מערבבים, מתבלים במלח ופלפל שחור ומטגנים תוך כדי ערבוב, עד שהירקות מתחילים להתרכך.

2. מוסיפים את הפרגיות או חזה העוף ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 3 דקות. מוסיפים את הדבש, מערבבים ומקפיצים עוד קצת, עד שהעוף מבושל.

3. מעבירים את תכולת המחבת למסננת כדי שהטורטיה לא תתמלא בנוזלים ותיקרע.

הרכבת הטורטיה:
4. בקערה, מערבבים היטב את הקמח, המים, המלח וקורט פלפל שחור ויוצקים את הבלילה שנקראת 'טמפורה' לתבנית גדולה עם שוליים גבוהים. בתבנית נפרדת, מניחים את פירורי הלחם. במקביל, מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק.

5. מברישים את 3 צדדים של הטורטיה בבלילת הטמפורה, מלבד הצד התחתון (זה שקרוב אלינו). מניחים פס מתערובת העוף והירקות בחלק התחתון של הטורטיה ומשאירים שוליים בצדדים. מקפלים פנימה את שני צדדי הטורטיה ואז מגלגלים ומהדקים.

6. טובלים את הטורטיה בבלילת הטמפורה ואז מניחים בפירורי הלחם ומצמידים אותם לטורטיה. יש לעבוד עם יד יבשה, כדי שלא יווצרו גושים בפירורי הלחם.

7. כשהשמן חם ומגיע ל-180 מעלות, מטגנים בו את הטורטיות עד להזהבה טובה משני הצדדים.

מוציאים לצלחת, מצננים קלות, חותכים באמצע, מזלפים מעל טחינה בנדיבות ומגישים מיד.

שומעים את הקראנצ'? (צילום: אוראל בראל)

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

תוכן שאסור לפספס
11 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
5
אמא שלמותתתתתתתתתתתתת
מי המושלמת 14.01.22
תודה רבה
אוראל בראל16.01.22
4
תודה אוראל
מנות מצויינות. אליפות....14.01.22
תודה רבה
אוראל בראל14.01.22
3
נראה טווווב! רצה להכין! תודהה!
תהילה16.01.22
הכנתי! יצא טווובבבבב . תודה!
תהילה16.01.22

הצגת כל התגובות

2
הלוואי שתהיה לו אפליקציה או אתר כל מנה שלו בצבע וכיף לראות את הסרטונים מחכים כל פעם למתכון הבא אלוווווף
ללא שם13.01.22
אשמח לשמוע פירוט על הרעיון שלך... לא הבנתי מה זה כל מנה בצבע? נשמע מעניין! תרחיב קצת?
אני16.01.22
תודה איזה כייף לשמוע
אוראל בראל14.01.22
1
נראה טוב וקריספי 👍👌
אבעו13.01.22
תודה
אוראל בראל14.01.22
אולי גם יעניין אותך
עוף

מתכון לתבשיל עוף עם תפו"א ברוטב פיקנטי

ורד כהן | 07.02.24

חג האילנות

מתכון לעוף באננס מתקתק: מיוחד לט"ו בשבט

ורד כהן | 24.01.24

מתכון מומלץ

קציצות עוף פיקנטיות למילוי בכריך: ארוחה לכל המשפחה

ורד כהן | 28.11.23

לכבוד שבת

ירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום

כיכר אוכל | 23.03.23

מה נאכל היום?

תוך 20 דקות על הצלחת: חזה עוף מוקפץ בנענע ולימון

כיכר אוכל | 19.03.23
ש

בעלי עסקים?

כך תזהו חשבונית פיקטיבית • מסייעים למניעת פשיעה וטרור 

כיכר בשיתוף רשות המיסים | מקודם

מה אוכלים היום?

כנאפה בשרית טעימה במילוי פרגיות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 27.02.23

לכבוד שבת

פריך כמו שצריך: ירכי עוף צרובים עם זיתים

כיכר אוכל | 09.02.23

לכבוד שבת

עוף בשום ולימון עם קוסקוס אחד אחד

כיכר אוכל | 12.01.23

מה נאכל היום?

ב-40 דקות: כנפי עוף אפויות עם דבש וצ'ילי

כיכר אוכל | 11.01.23
ש

עולם ההטבות

סמסונג חדש שיגרום לך לחייך וגם יחסוך לך כסף

כיכר בשיתוף מרכניל | מקודם

מה נאכל היום?

כל בית צריך עוף פריך: שוקיים צלויות בשום ורוזמרין

כיכר אוכל | 09.01.23
ש

אוכל של בית

תבשיל עוף פשוט ונפלא שאתם חייבים להכין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה נאכל היום?

גם לנשים שלא יודעות לבשל: עוף קריספי בפפריקה מעושנת

כיכר אוכל | 12.12.22

לכבוד שבת

יאמי: חזה עוף בגריל במרינדת רוזמרין ובלסמי

כיכר אוכל | 24.11.22
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

לכבוד שבת

ללקק את הצלחת: חזה עוף עסיסי בחרדל ומייפל

כיכר אוכל | 03.11.22
ש

מה אוכלים היום?

פיקנטי וממכר: תבשיל עוף עם זיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

חזה עוף צלוי שלא מתייבש עם ירקות ורוטב אסייתי מהמם

כיכר אוכל | 27.10.22

מה נאכל היום?

לא ישאר כלום בצלחת: קציצות עוף ברוטב מוקרם פרווה

כיכר אוכל | 19.09.22
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

מה נאכל היום?

משגע: עוף בקונפי שום עם לימון וטימין

כיכר אוכל | 12.09.22

מה נאכל היום?

עוף פיקנטי בצ'ילי ודבש עם סלט חסה מרענן

כיכר אוכל | 05.09.22
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו בעצמכם שווארמה עסיסית - בתנור!

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם