כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לספגטי עם ירקות מוקפצים

מתכון למנה יפה וצבעונית של ספגטי ארוכים, שלל ירקות מוקפצים ומגוון טעמים. הספגטי מתאים כארוחה בפני עצמה, כתוספת נלווית למנה העיקרית ואף כסלט קר (מתכונים, אוכל)

3
כיכר אוכל | כיכר השבת | ט' בסיון | 27.05.15
ספגטי קליל עם ירקות מוקפצים
ספגטי קליל עם ירקות מוקפצים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/2 חבילת ספגטי
  • 1 קישוא קטן
  • 1 חציל קטן
  • 1 פלפל ירוק
  • 3 שיני שום
  • 1/2 סלסילה פטריות שמפניון טריות
  • 8 עגבניות שרי
  • צרור עלי פטרוזליה
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן לטיגון

אופן הכנת ספגטי עם ירקות מוקפצים:

רגע לפני: מתכון למנה יפה וצבעונית של ספגטי ארוכים, שלל ירקות מוקפצים ומגוון טעמים. מנת הספגטי מתאימה כארוחה קלילה ודי משביעה, או כתוספת נלווית למנה העיקרית (המתכון פרווה לגמרי) והאופציה המועדפת: סלט קר ויפה לזמנים חגיגיים.

הכנת הירקות המוקפצים:
• פורסים את הקישוא לעיגולים, חותכים את החציל לקוביות, ואת הפלפל הירוק לרצועות. פורסים את הפטריות (ללא הרגל) ואת שיני השום לפרוסות, חוצים לשניים את עגבניות השרי.

• מחממים שמן במחבת על אש גבוהה במיוחד, ומקפיצים במחבת הלוהטת את כל הירקות עם מעט מלח ופלפל שחור. מבשלים במשך כמה דקות עד שהם נצרבים מעט.

הכנת הספגטי:
• מרתיחים סיר גדול מלא במים, וכאשר הם מגיעים לנקודת רתיחה, מוסיפים את הספגטי וכפית מלח אחת, ומבשלים לפי מספר הדקות הרשום על האריזה, אך פחות דקה אחת, כיוון שבהמשך מאחדים את הפסטה עם הרוטב, בו היא תמשיך להתבשל. ליתר ביטחון, שולים מהסיר חתיכת פסטה אחת, ובודקים את מידת הרכות שלה.

• מסירים את הספגטי מהאש, מניחים בכיור מסננת גדולה ושופכים לתוכה את הפסטה. מנערים ומקפיצים את הספגטי, כדי לסנן היטב מכל הנוזלים, לא שוטפים! ומניחים בצד.

• מעבירים את הספגטי למחבת עם הירקות המוקפצים, מנמיכים מעט את האש, ומבשלים במשך 5 דקות נוספות, כדי שהפסטה תספוג היטב את הטעמים.

אופן ההגשה: קוצצים דק את צרור הפטרוזיליה, מניחים מספר כפות מהספגטי על צלחות הגשה, ורגע לפני שמגישים, מפזרים מעל כל מנה מעט פטרוזיליה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
אופן ההכנה
שרה רוט21.11.16
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

הרי אתה מקדש!

מאות כבר הוכשרו: קורס מקיף לעריכת חופה וקידושין

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21