כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפסטה עם קוביות בטטה צלויות

אתם יכולים לדמיין בטטות צלויות בתנור עם שמן זית, פסטת פרפלה עשויה היטב וקוביות גבינה בולגרית בצלחת אחת, או פשוט להכין את המתכון הזה ויש לכם מנה מושלמת תוך 15 דקות (מתכונים, אוכל)

4
כיכר אוכל | כיכר השבת | ז' באייר | 26.04.15
פסטה פרפלה עם קוביות בטטה קלויות
פסטה פרפלה עם קוביות בטטה קלויות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 חבילת פסטה פרפלה (בצורת פפיונים)
  • 3 בטטות
  • 4 כפות שמן זית
  • 200 גרם גבינה בולגרית
  • 10 זיתים מגולענים
  • 4 שיני שום
  • 3 גבעולי בצל ירוק
  • 1/4 צרור פטרוזיליה / כוסברה (לא חובה)
  • מלח ופלפל
  • לקישוט: חופן זרעי דלעת

אופן הכנת פסטה וקוביות בטטה בתנור:

רגע לפני: מתכון יפה וטעים במיוחד של פסטת פרפלה בצורת פפיונים עשויה היטב, לצד קוביות בטטה פריכות לאחר שנצלו בתנור. אם אתם מתכננים להקדיש את המתכון לאירוח, חשוב לדעת כי את הפסטה כדאי להכין סמוך להגשה.

הכנת הבטטות הצלויות:
• מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

• מקלפים את הבטטות וחותכים אותן לקוביות.

• מרפדים תבנית בנייר אפייה, משטחים עליה את קוביות הבטטה, יוצקים מעל את שמן הזית ומלח וצולים בתנור במשך 20 דקות.

הכנת הפסטה:
• מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן שעל האריזה.

• בתום הבישול, מניחים בכיור מסננת גדולה ושופכים לתוכה את הפסטה. מנערים ומקפיצים את הפסטה, כדי לסנן היטב מכל הנוזלים, אך לא שוטפים! ניתן לזלף מעל מעט שמן זית כדי למנוע הידבקות של הפסטה את לשנייה.

• חותכים לקוביות את הגבינה הבולגרית, פורסים לטבעות את הזיתים, כותשים את שיני השום וקוצצים את הפטרוזיליה / הכוסברה.

אופן ההגשה: סמוך להגשה, מאחדים את הפסטה והבטטות לקערה אחת, מוסיפים את קוביות הגבינה, טבעות הזיתים והשום הכתוש. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים היטב ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
מעדן מעודן
יפית28.01.15
2
יצא מעולה
הילה01.06.15
1
היי,הכנתי את המתכון והוא יצא ממש מוצלח וטעים ה' יברך אתכם ותמשיכו להעלות מתכונים טעימים כאלו תודה
תמר בן אבו27.04.15
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

יותר קל ממה שאתם חושבים

איפה עוד תקבלו 52 שקל לשעה?

כיכר בשיתוף מטרופולין | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

ללא הלוואות או גמ"חים!

האפליקציה שתשאיר אתכם בסוף כל חודש עם יתרה בעו"ש

כיכר בשיתוף רייז אפ | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21