כיכר השבת

תוצרת בית

מתכון לניוקי ביתי ברוטב עגבניות ועשבי תיבול

לא להיבהל, ניוקי זה בסך הכל כופתאות קטנות מתפוחי אדמה שצירפנו להם רוטב עגבניות ועשבי תיבול במרקם חמאתי מעולה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ז' באלול | 29.08.17
ניוקי ביתי ברוטב עגבניות ועשבי תיבול
ניוקי ביתי ברוטב עגבניות ועשבי תיבול (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 1/2 ק"ג תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים גס
  • 1/2 1 כוסות קמח, מנופה
  • 1/4 חבילת חמאה
  • 1 ביצה
  • מלח ופלפל שחור

לרוטב העגבניות:

  • 1/2 חבילת חמאה
  • 2 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות
  • 2 שיני שום, פרוסות דק
  • צרור עלי תימין טרי, קצוצים דק
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת ניוקי תוצרת בית ברוטב עגבניות:

רגע לפני: את הניוקי יש לאפות ולאכול באותו היום. צריך לבשל מיד לאחר האפייה ולא לתת לבצק לחכות. אחרת, תפוחי האדמה יפרישו עמילן והניוקי יהפכו לדביקים. לכן, כדאי להכין קודם את הרוטב וכשהניוקי מוכנים, להכניס אותם פנימה ולהגיש.

הכנת הרוטב:
1. במחבת גדולה, ממיסים את החמאה ומטגנים את השום במשך דקה. מוסיפים את יתר מרכיבי הרוטב, מערבבים ומבשלים יחד עד שהעגבניות מתפרקות ומבעבעות. מסירים מהאש.

הכנת הניוקי:
2. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר גדול מלא מים מומלחים, עד שהם רכים, מסננים היטב מנוזלים ומועכים לפירה חלק.

3. מוסיפים לפירה את יתר מרכיבי הניוקי, מתבלים במלח ופלפל שחור ולשים לקבלת בצק אחיד. מעבירים את הבצק למקרר לשעתיים.

4. מקמחים משטח עבודה ומגלגלים עליו את הבצק לגלילים בעובי 1 ס"מ. פורסים כל גליל לחלקים של 2 ס"מ כל אחד.

5. מרתיחים 5 ליטר מים עם 3 כפיות מלח גס, ומכניסים פנימה חלק מן הניוקי. מבשלים עד שהם צפים למעלה. שולים את הניוקי המוכנים מהסיר ומעבירים למסננת ומנערים קלות בפנים.

6. מעבירים את הניוקי למחבת עם הרוטב ומקפיצים יחד על אש בינונית במשך 4-5 דקות תוך כדי ערבוב, לספיגת טעמים. מקררים מעט ומגישים עם פטרוזיליה קצוצה דק ואם רוצים, גם גבינת פרמזן מגוררת מעל.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

יותר קל ממה שאתם חושבים

איפה עוד תקבלו 52 שקל לשעה?

כיכר בשיתוף מטרופולין | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

בריאות זה הכול

משקפי ראיה חינם לילדים? זה לא הכל

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

יום פתוח בזום

בוגרי תואר ראשון? זו הדרך שלכם להתקדם לקריירה מצליחה

כיכר בשיתוף העברית | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21